Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Film a Páneurópai Piknikről

Folytatás az 1. oldalról.

– Megtalálták a Páneurópai Piknik német nyelvű szórólapjait, s ennek alapján jöttek ide 1989. augusztus 19-én – folytatta Konrad Herrmann. – Mindhárom családnak jól alakult az élete, talán szerencsések is voltak. Munkát találtak, boldogultak és végül nyertesei lettek ennek a történetnek. A filmben szeretnénk „megfogni” azt a pillanatot, amikor az embernek dönteni kell. Az ő esetükben: menni vagy maradni. Ezért választottuk a film címéül, hogy Most vagy soha. Ebben az évben is sokat mesélnek majd nálunk a berlini fal leomlásáról, de arról keveset hallani, hogy előtte milyen dolgok történtek Magyarországon. Erre már kevesen emlékeznek Németországban, ezért emlékeztetni kell az embereket. Ezért tartom fontosnak ezt a filmet.
Az öttagú stáb számos helyszínen forgat Sopronban és környékén – a Fertőn, a nemzeti parkban, Fertőrákoson – , de a középpontban az áttörés helyszíne áll. A Páneurópai Alapítvány felépíttette az egykori határkapu hasonmását, hogy minél hitelesebb legyen a film. A forgatáshoz tartozik, hogy pénteken 14 órakor a Lövér Szálló teraszán – ott, ahol 1989-ben volt a Páneurópai Piknik sajtótájékoztatója – részletesen beszámolnak a film készítésének körülményeiről, tapasztalataikról. Konrad Herrmann még érdemesnek tartotta kiemelni, hogy annyira szépnek találták Sopront és környékét, hogy a tervezett anyag kétszeresét vették fel, de már van elképzelése, hogyan dolgozza fel a rögzített képsorokat.

Nyerj és utazz!

A piknik évfordulójához és a filmhez kapcsolódik, hogy az egyik legnagyobb példányszámú német műsormagazin is bemutatja a három családot, és azon a héten, amikor a vetítésre kerül sor, soproni különszámot jelentetnek meg, bemutatva a város turisztikai vonzerejét – tudtuk meg Hans-Peter Gaultól, a lap munkatársától. Az olvasóknak játékot hirdetnek, s a nyertesek a Magyar Turizmus Rt. támogatásával Sopronba utazhatnak a 15. évforduló ünnepségeire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre van? Rangos versenyt nyert gyermeke? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom