Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Film-, színház-, életmódtáborok

Hagyományos táboraiba várja a filmezés, a fotózás és a színház iránt érdeklődő fiatalokat a Mediawave Alapítvány, de a kézművesség és a „szabad vigasságok” hívei is találnak a nyári programban kedvükre valót.
Idén nemzetközi film-, fotó- és színházi táborral kezdődik július 11-én Rábapatonán a Mediawave Alapítvány nyári táborsorozata. Ide a „tanulni és nem pusztán nyaralni vágyó 16 év feletti fiatalok jelentkezését" várják, akik az együtt töltött másfél hét alatt jeles szakemberek segítségével próbálhatják ki tehetségüket: többek között filmetűdöket, dokumentumfilmeket, koncertfilmeket készíthetnek, kipróbálhatják a digitális fotófeldolgozást, az archív fotótechnikát, és színpadi rögtönzésekben is részt vehetnek.

Bilibáncs

Rábapatonán ezzel párhuzamosan zajlik a Bilibáncs Népi Hagyományőrző Tábor és Fesztivál is. Ennek sajátos „előzményeként" július 14-én indul a Rábán a Tutajszínház, amely – a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan – a veszélyben lévő folyó sorsára akarja felhívni a figyelmet.

Kézművesek Ravazdon

Augusztus 8-án kezdődik a ravazdi kézműves- és életmódtábor, ahol – a Mediawave Alapítvány és a Rómer-ház közös szervezésében – a szövés, a gyöngyszövés, a népi bőrözés fortélyait sajátíthatják el a résztvevők, és megismerhetik a népi életmód fontos teendőit a kenyérsütéstől a hagyományos népi ételek elkészítéséig. A programot néprajzi filmek, tánctanítás, népi játékok színesítik.

Térségi fesztivál

Öt település, Lázi, Écs, Kajárpéc, Pannonhalma, Ravazd vesz részt idén az évek óta sikeres térségi művészeti fesztivál, a Bakonyaljai vigasságok – augusztus 13-tól 16-ig tartó – rendezvényeiben. A szervezők szándéka, hogy csak koordinálói legyenek a háromnapos együttlétnek. Tréfás távlati céljukat is megfogalmazták: azt szeretnék, ha „a régió minden portája megrendezné a saját fesztiválját, táborát, és ezzel járulna hozzá a helyi közösség megtartásához".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad forráskód a MS Exchange helyett

Megkezdte munkáját az OpenGroupware.org, azzal a céllal, hogy olyan szabad… Tovább olvasom