Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Figyelmetlenül és gyorsan közlekedünk

A figyelmetlenség és a gyorshajtás voltak a legjellemzőbb baleseti okok Fejér megyében az elmúlt 168 órában. A tizenkilenc balesetben összesen huszonegyen sérültek meg. Az előző időszakhoz képest csökkent a közlekedésből kiszűrt ittasan közlekedők száma – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

Szeptember 7-e és 14-e közötti időszakban Fejér megye útjain összesen tizenkilenc balesetnél helyszíneltek a rend őrei. A huszonegy sérült közül többségük tizenhárom személy könnyen, míg nyolc súlyosan sérült. A közlekedők figyelmetlensége miatt összesen hat, a jármű sebességének nem megfelelő megválasztása miatt pedig négy ütközés történt.

Szeptember 10-én reggel egy mohácsi lakos a 6-os főúton közlekedett Ercsi irányába. Gyorshajtásából kifolyólag elvesztette uralmát a járműve felett és elhagyta az útpályát. A sofőr nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Még aznap 12 órakor súlyos sérülést szenvedett egy 20 éves iváncsai lakos, aki 6207-es úton Adony felé közlekedett segédmotor-kerékpárjával. A motoros elvesztette uralmát a jármű felett, letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára és a vízelvezető árokba hajtott.

Szerdán 0 óra 20 perckor a 6-os főúton egy dunaföldvári sofőr a 6-os főúton közlekedett személygépkocsijával, elvesztette uralmát a járműve felett, elhagyta az útpályát és a vízelvezető árokban állt meg. Biztonsági övét használta a sofőr, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Csütörtökön 19.11 perckor Szabadbattyán Jókai utca és 7-es főút kereszteződésében történt motoros baleset. Egy 39 éves szabadbattyáni motoros Hondájával Kőszárhegy irányába tartott, amikor előtte haladó járműsor előzésébe kezdett. Ennek érdekében áttért a bal oldalra, ott gyorsított, de észlelte, hogy szemből járművek érkeznek és visszasorolt a jobb oldali sávba és intenzív fékezésbe kezdett. Ennek során megcsúszott, a féket felengedte, visszanyert uralmát járműve felett, de ebben a helyzetben ütközött az előtte haladó Mercedes 308D teherautó hátuljának. A motoros arc- és orrcsonttörtést, valamint csuklótörést szenvedett.

Egy balesetben az ittasság mint mellék ok szerepelt. Csütörtökön 16.10 perckor Zámoly, Gárdonyi u. 15. szám előtt kerékpáros gázolás történt. Eddigi adataink szerint a 23 éves kerékpáros a Gárdonyi utca kereszteződéséhez érve nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező 32 éves hölgy által vezetett Opel Corsának és összeütköztek. A baleset következtében a kerékpáros könnyen sérült. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a kerékpáros ittasan vett részt a forgalomban. Az alkoholfogyasztás tényét nyilatkozaton ismerte el.

A közúti ellenőrzést végző kollégák összesen 11 alkoholos állapotban lévő közlekedőt szűrtek ki a forgalomból. Közülük három enyhén, egy pedig közepesen ittas állapotban volt. Hat közlekedő nyilatkozatban ismerte el, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt volán mögé ült. Egy közlekedő a klinikai tünetek alapján nem volt ittas. Az ittasan közlekedőkből egy fő kerékpárt hajtott egy fő segéd-motorkerékpárral közlekedett.

A belesetek napszakonkénti megoszlása azt mutatja, hogy főként a délutáni (9) és délelőtti (6) órák voltak a legveszélyesebbek. A megyében kettő baleset igényelt rendőri intézkedést a reggeli, egy-egy pedig az esti és az éjszakai órákban. A legtöbb baleset 7-én és 10-én következett be, mindkét napon négy-négy baleset történt.

A Meteorológiai Intézet honlapján található előrejelzés szerint a hétvégén többnyire derült, napos időre lehet számítani, csapadék nem várható, fronthatással sem kell számolni.

A rendőrség kéri, hogy figyelmesen, a mindenkori időjárási és útviszonyoknak megfelelően, a KRESZ szabályok maradéktalan betartásával és kifogástalan műszaki állapotú járművel közlekedjenek.


Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. szeptember 14.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatásos reklámregény a Playboyról és Oszterékről

Oszter Sándor dühöng, és széttépi a lányáról készült meztelen fotókat – a Blikk fotóriportere… Tovább olvasom