Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Figyelemelterelésnek tartja az MSZP a jóvátételi adót

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja figyelemelterelésnek tartja az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről szóló egyeztetést.
Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja figyelemelterelésnek tartja az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről szóló egyeztetést. A politikus - aki az MTI kérdésére beszélt erről szerdai sajtótájékoztatóján - azt mondta: az 1990 előtt az apparátusban dolgozók a munkájukat végeztek, és jövedelmükből járulékot vontak, ugyanúgy mint mindenki mástól.

Kedden a Parlamentben az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről egyeztettek egymással a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői, az MSZP nem vett részt a tárgyaláson. A csökkentés szükségességében egyetértettek a frakciók, a módjáról azonban nem született megállapodás. A Fidesz a jóvátételi adó lehetőségét vetette fel, a többi képviselőcsoport nyugdíj-újramegállapítást tartana jónak.

Korózs Lajos erre reagálva azt mondta: kíváncsian várja, hogy a nyugdíjcsökkentés érinti-e majd Pozsgay Imrét és az előző rendszerben az Országos Testnevelési és Sporthivatal élén miniszterhelyettesi rangban álló Schmitt Pál köztársasági elnököt is, vagy csak "a pártbizottságon dolgozó gépkocsivezetőket fogják megbüntetni".

Hozzátette: álláspontja szerint az Antall-kormány a tényleges nyugdíjprivilégiumok visszavonásával már rendezte ezt a kérdést, így a mostani vita célja csak az, hogy a kormányoldal elterelje a figyelmet a gazdaság és az ország állapotáról. "Nem arról beszélnek innentől kezdve az emberek, hogy elcseszték az egykulcsos személyi jövedelemadót, nem arról beszélnek, hogy a szegényektől elveszik a pénzt és odaadják a gazdagoknak (...) hanem elszórakoznak azzal, hogy valaki a tanácson dolgozott évtizedeken keresztül, és éppen mennyi a nyugdíja. Nincsenek kiemelt nyugdíjak, az apparátusban dolgozó emberek nem kaptak különleges elbírálást" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 7. machers 2011. október 28. 20:10
  „6. rommel 2011.10.27. 18:56
  Kérdezd meg a devizahitelesekt, hogy mennyivel könnyebben tudják fizetni a havi törlesztőrészletet ebben a baromi nagy jólétben! Kérdezd meg azt is, hogy mikor volt könnyebb ezt tenni!
  Bár állnánk! Zuhanunk.”
 • 6. rommel 2011. október 27. 18:56
  „LOAD
  ÁLLAMCSŐD 2006-BAN VOLT !!!
  MOST SOKKAL JOBBAN ÁLLUNK , NÉLKÜLETEK !!!”
 • 5. load 2011. október 27. 08:39
  „4. rommel
  A jövő évi államcsődröl.”
 • 4. rommel 2011. október 26. 22:14
  „FIGYELEM ELTERELÉS ??
  MIRŐL ???
  BARACSKÁRÓL !!!”
 • 3. SC 2011. október 26. 16:39
  „1989 után semmilyen mszmp pártfunkciót betöltő ember,tag nem kerülhetett volna a politika közelébe.Törvényi szabályozással megoldható lett volna,elmaradt/vajon miért?:-)ez egy hatalmas hiányossága a "rendszerváltásnak"!Most huszonegykét év után már rég megtisztult volna a politika ettől a káros szegmensétől...”
 • 2. todoer 2011. október 26. 14:33
  „Vajon Pozsgai , Szűrös , Martonyi és még sorolhatnám a volt MSZMP KB tagokat, akik most a Fidesz és Orbán körül sürgölődnek szintén jóvátételi adó fizetésére kötelezik .

  Egyébként egy aprócska tény Pintér Sándor életrajzából : 1948-ban született és 1991-ben ORFK kapitánnyá nevezték majd ez után , 1996-ban nyugdíjba vonult . Ez akárhogy számolom , 48 év ( tehát bőven az akkori öregségi nyugdíj korhatár előtt ) Gondolom a miniszteri fizetése mellé most is megkapja a nyugdíját ( akár csak Harragh úr és a többiek )”
 • 1. Madarász 2011. október 26. 13:48
  „Remélem a következő kormány kiveti a jóvátételi adót a jelenlegi képviselőkre és legfőképpen a kormányra is. ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann Rózsa: ˝Minden tanár többet fog keresni˝

A pedagógusokról szólva Hoffmann Rózsa azt mondta, kiszámítható életpályát biztosítanak számukra. Tovább olvasom