Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz: Varga László mondjon le!

A Fidesz elvárja, hogy pártja szólítsa fel a parlamenti mandátumáról való lemondásra Varga László szocialista képviselőt, aki éjszaka bekiabálásával megsértette a Ház tekintélyét.

A fideszes Ágh Péter keddi sajtótájékoztatóján kiosztotta az országgyűlési jegyzőkönyv munkapéldányának egyik oldalát. Eszerint keddre virradó éjjel fél háromkor, miután az előterjesztő azt kezdeményezte, hogy zárják le a sztrájktörvény módosításának általános vitáját, Varga László, az MSZP képviselője azt mondta: "Hát, ilyet a világ nem látott", majd a Fidesz egyik politikusának - a jegyzőkönyvben nem rögzített - közbeszólására úgy reagált, hogy "elmész te a picsába, vigyázzál magadra!"

Ágh Péter szerint ezek a kijelentések méltatlanok az Országgyűléshez, a parlament tekintélyének helyreállítása pedig megkívánja, hogy Varga Lászlót pártja lemondásra szólítsa fel. Hozzátette: e véleményüket a házbizottság rendkívüli, a bekiabálás miatt keddre összehívott ülésén is ismertették.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: bár a szocialisták stílusát, modorát ismerve nincs csodálkoznivaló Varga László szavain, az MSZP-nek be kell látnia, hogy ez a hangnem tűrhetetlen, és aki megbecsteleníti az Országgyűlést, annak nincs helye benne. Arra is kitért, hogy Varga Lászlónak példát kellene vennie Arnóth Sándorról, aki az előző ciklusban, miután "nem az elvárható módon nyilvánult meg" az Országgyűlésben, lemondott mandátumáról. (A Fidesz képviselője 2008 szeptemberében azt kiabálta az ülésteremben beszélő Iváncsik Imre nemzetbiztonsági államtitkárnak, hogy "Lógni fogsz!".)

Keddre virradó éjszaka a parlamentben Jakab István ülésvezető elnök kevesebb mint egy óra tárgyalási idő után bejelentette: mivel minden frakciónak alkalma volt elmondani álláspontját, az előterjesztő kezdeményezte a sztrájktörvény módosításáról szóló általános vita lezárását. Az Országgyűlés ezt a kormánypártok szavazatával jóváhagyta.

Varga László közbeszólása után az előterjesztő Kontur Pál (Fidesz) arra szólította fel a szocialista képviselőt, hogy a Ház méltóságát sértő szavai miatt kérjen bocsánatot, míg Lázár János, a kormánypárt frakcióvezetője arra kérte, ismételje meg szavait a plénum előtt is.

Varga László elnézést kért a szavaiért, de jelezte, hogy azok tartalmát fenntartja. Az MSZP politikusa az MTI kérdésére még éjszaka azt mondta: "ennél erősebb megfogalmazással" melegebb éghajlatra küldte el a kormánypárti képviselőket. Közölte, azért lett ideges, mert hiába jelentkezett szinte az elsők között felszólalásra, anélkül zárták le a vitát, hogy elmondhatta volna álláspontját. Ezt végül - mivel az előterjesztő kérésére lezárt vita esetében a döntés után még minden frakciónak lehetősége van egy felszólalásra - végül mégis megtehette.

A fideszes Kara Ákos és Kontur Pál múlt pénteken nyújtotta be a sztrájktörvény módosításáról szóló javaslatát. Ez alapján a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végző cégeknél csak az elégséges szolgáltatás mértékéről kötött megállapodás, ennek hiányában pedig az arról döntő munkaügyi bíróság határozata esetén volna lehetséges a jogszerű munkabeszüntetés.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Stickers 2010. december 23. 10:49
  „Ahogy a fidesz vérében is bőségesen ott van. Bár tudod mit? Szúrd ki a félszemed és megértjük, hogy részrehajló vagy.”
 • 25. Pikulics 2010. december 22. 17:28
  „Nem értem, mire ez a nagy felhajtás. Nem ö az elsö mocskosszáju MSZP-s, meg nem is az utolsó.
  A vérükben van.”
 • 24. szocdem 2010. december 22. 13:02
  „13. hozzászólás SC 2010.12.21. 21:44

  Azzal együtt is, hogyszerintem röhejes, amikor valaki egy túlhaladott társadalmi forma oszlopos tagjaira hivatkozik (Vajk, Stalin, Lenin, Kádár, stb) IGAZAD VAN!

  A valódi politika nem nélkülözi az indulatokat annak ellenére sem, hogy jó döntést csak logikai és nem indulati alapon lehet hozni. Varga nem is döntést hozott, csak kritizált. ÉS - azon kívül hogy szóban kijelölte néhány droid helyét - nem is ártott semmit. A Parlament tekintélyének meg végképp semmit!

  Érdekes, hogy a droidokat egymásnak ugrasszák, hogy eltereljék a figyelmet az ármánykodásokról, ami a nép ellen történik.. Persze a ZEMBEREK érdekében.. Itt ennek egyik iskolapéldáját láttuk, olvashattuk..”
 • 23. vikri 2010. december 22. 12:28
  „Induljunk ki magunkból őszintén: "Lógni fogsz!" - ilyet nem mondtam még soha, de nem is gondoltam. "Elmész te a picsába, vigyázzál magadra!" - ilyen már elhagyta a számat, még ha nem is rögtön, egymásután a két mondatrész. Szóval ebből kiindulva én másképpen értékelném ezeket. Vagyis hirtelen felindultságból a másodikat nem ítélném el (annyira). És azért a kiváltó okokat is vizsgálnám - nem lehet túl kellemes ennyire frusztráltnak lenni ebben a megalázó kisebbségben, ahol még a lehetőség sincs meg a véleménynyilvánításra. Dehát ezt akarták a zemberek...”
 • 22. Stickers 2010. december 22. 11:04
  „CSak ne mutogasson másra egy a mocskos bagázs. Az álszentséget, ha díjaznák, a fidesz sorozatban nyerne. Mexikóban az ilyeneket fellógatják vagy lefejezik. Ott tudnak a politikusokkal bánni.”
 • 21. SC 2010. december 22. 10:32
  „19. hozzászólás nagyfulesbagoly
  Azért még páran elolvasnak,Te is/köszönöm!/talán akkora butaságokat nem írok.:-)
  És van még itt pár értelmes arc,az ő véleményük értékes.Számomra mindenképp!”
 • 20. vonLichthofen 2010. december 22. 01:42
  „5 meir,
  tudod mikor vesztette el a Magyar Parlament véglegesen a tekintélyét?

  Amikor a " honatyák" kalapföltéve nyaltak be csontig a Galicziai bagázsnak.

  Amikor nemcsak hogy megengedték, hogy ott grasszáljanak és szemenszedett hazugságokkal gyalázzák az államalkotó népet.

  Amikor a XX. század főbohóca mocskolta a magyarokat, ócsárolta a nemzetet - a magyarok képviselőinek bárgyú mosolya mellett.

  Amikor a magyarok által választott miniszterelnök a magyaroktól annyira idegen fejfedőben lihegett hálaimát a Házat megszentségtelenítőkhöz.

  Azok a kalapok és más fejfödők a Házban azt jelezték azon a napon, hogy most már nyíltan tojnak a magyar hagyományokra, a Magyar Nép érzéseire, a Magyar Történelemre - s mostantól majd úgy lesz ahogy ők akarják.
  Látod meir, ez rombolta le végleg a Magyar Parlament még megmaradt tekintélyét.”
 • 19. nagyfulesbagoly 2010. december 22. 00:12
  „Az a helyzet SC hogy itt nem figyelnek rád.
  Ezek pláza huszárok barátom,sajnos.”
 • 18. tosa2 2010. december 21. 23:43
  „gjozsi88! mikor elolvastam a cikket, nekem is ez jutott eszembe. A kurucbajuszos emberkét jegelték néhány
  évig a fideszesek, most előkapták. Ellenben elfelejtették közölni a sok ifjúval, hogy kuss, ti nem emlékezhettek
  erre, mármint az akasztásos beszólására és ne kiabáljatok ilyeneket, hogy mongyon le.
  Különben is, ez csak egyetlen ember szájából hangzott jól !”
 • 17. IV.Béla 2010. december 21. 23:29
  „.. Patriot!

  Hát Arnóth Sándorról mi a véleményed? Vagy az nem számít, hiszen ő nem vörös-, hanem csak narancskomcsi?”
 • 16. AntiFricc 2010. december 21. 23:20
  „Na a vörös elvtárs megszólalt.
  Tavarisi konyec!!!”
 • 15. Phobos 2010. december 21. 21:52
  „Bayer "szlovák" számlázása nem zavarja a Fideszt

  Újságírói tevékenységéért szlovák cégén keresztül számlázott Esztergomban Bayer Zsolt - írja a HVG.

  A lap birtokába jutott dokumentumok szerint Bayer Zsolt az Esztergomi Hirdető Kft.-nek dolgozott több hónapon keresztül, s tette mindezt 300 ezer forintos megbízási díjért. A szerződésből nem derül ki, hogy ez havi, vagy a szerződésben jelzett 2009. február 2. és július 31. közötti időszakra szóló összeg.
  A megbízási szerződésben az is szerepel, hogy ,,a feladat ellátása során a vállalkozó a főszerkesztő (felelős szerkesztő) utasításai szerint jár el. A szakszerűtlen vagy célszerűtlen utasítást kifogásolhatja, és azt teljesíteni csak akkor köteles, ha az utasítást a kifogás ellenére az utasítás adója írásban is fenntartja".
  A fideszes újságíró egy "Szlovákiában" bejegyzett cégen, a Tribe S.R.O.-n (vagyis kft.-n) keresztül számlázott. A szerződés érdekessége, hogy bár 2009 februárjától él a megbízás, de - vélhetően figyelmetlenségből - az maradt benne, hogy 2008 februárjában kezdi a munkát a vállalkozó.
  A céggel szerződésben álló Esztergomi Hirdető Kft. a Strigonium Holding tagcége. Előbbi intézi - honlapjuk tanúsága szerint - az Esztergomi TV hirdetéseit és a városban kihelyezett óriásplakátok reklámhelyeinek értékesítését, az önkormányzati híreket közlő Hídlap kiadását.. (A szeretgom.hu összegyűjtötte, hogy a város Meggyes Tamás regnálása alatt mennyit költött a helyi médiára. Az egykori polgármester premizálási szokásai miatt pedig éppen most indul nyomozás.) A firkászt a lap nem tudta elérni.
  Bayer még 2009 októberében is írt cikket a Hídlapba, akkor jelent meg a Dózsafalva című anyaga, amit a Magyar Hírlap is átvett, és ami miatt számos sajtópert vesztett mindkét orgánum. Bayer ellen rágalmazás miatt több személy feljelentése nyomán is büntetőeljárás folyik az esztergomi és a veszprémi városi bíróságon. Ezen kívül nem jogerősen, első fokon, polgári peres úton a cikkben említett egyik magánszemély számára 3 millió forint nem vagyoni kártérítést is megítélt már a bíróság.
  Szintén 2009-ben derült ki: az ismert fideszes publicista cége az úgynevezett Szlovákiában van bejegyezve, autójának is tót rendszáma van. ,,Elviselhetetlenek az itthoni adók és úgy általában az itthoni körülmények" - indokolta írásában akkor Bayer Zsolt, hogy a cége után fizetett adóival miért a tót államot gazdagítja, s miért nem a magyart. S akkor arról is értesítette a közt, hogy hazahozza cégét és lecseréli rendszámát. A nyilvános felvidéki cégjegyzékben még megtalálható a cég, de azt nem tudni, hogy ez a jelenlegi állapotot tükrözi-e.
  Mint hírül adtuk, a fideszes L. Simon László többek között azzal próbált portálunk betiltása mellett érvelni, hogy "meglopjuk a magyar államot", amiért nem fizetünk a közpénzből készített MTI-hírekért. Bayer Zsoca, akinek nem kell bujkálnia a hatalom elől, tehát a pénzéhségén kívül semmi nem indokolja, hogy szintén "meglopja" az államot, úgy tűnik, nem zavarja a fideszes haverokat.”
 • 14. yoros 2010. december 21. 21:46
  „Varga L. nem sértette meg a Ház tekintélyét, miután a nemlétezőt nem lehet megsérteni.

  A "célképviselő" és valamennyi hasonszőr(ny)ű társa fogadjon szót Vargának és húzzon el, amíg megteheti.

  Ezt az ámokfutó csürhét meg kell állítani.”
 • 13. SC 2010. december 21. 21:44
  „Ugyan már emberek! Hol van ez az eset az 1840-es évek magyar parlamentjéhez,ahol keményen kurvaanyáztak,kardot csörgettek és verekedtek/párbajoztak/ össze azok a képviselők,akiket most oly nagyra becsülünk.Sok "szép" történetet lehet olvasni a korabeli jegyzőkönyvekben.:-)”
 • 12. tudorka 2010. december 21. 20:54
  „Szerintem meg az egész FIDESZES bagázs menjen a picsába!”
 • 11. miracle 2010. december 21. 20:37
  „Patriot
  Tippelj arra is, hogy mit mondott a fidesz-MKP-s!”
 • 10. mir 2010. december 21. 20:26
  „Én a helyében mást is mondtam volna nekik :) Nem helyeslem amit mondott de legalább kimondta :)”
 • 9. Vanderer 2010. december 21. 20:05
  „Az országgyűlés tekintélyének helyreállítása megkívánja,hogy az összes szaros szavazógép monnyon le.”
 • 8. _Zoli_ 2010. december 21. 19:52
  „Ja és a jegyzőkönyv hallása szelektív! mint anno öregapámé!
  Szavazzák meg a cseréjét!”
 • 7. _Zoli_ 2010. december 21. 19:50
  „Szánalmas mindegyik! Hangzott el már durvább kijelentés is abban a cirkuszban!
  Most ezen fognak rágódni heteken át.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc embert fogtak el kábellopás miatt a rendőrök

Két akció során nyolc embert fogtak el az utóbbi napokban kábellopás miatt a rendőrök - adta hírül… Tovább olvasom