Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Fidesz: uniós forrás is segíti a fiatalok foglalkoztatását

Mintegy 14 milliárd forintos forrást nyert el Magyarország az Európai Unió ifjúsági garanciaprogramjából.
Mintegy 14 milliárd forintos forrást nyert el Magyarország az Európai Unió ifjúsági garanciaprogramjából, amelyből a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését finanszírozzák - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap Budapesten.

Ez a program kiegészíti a kormány eddigi intézkedéseit, így a péntektől ismét elérhető első munkahely-garanciaprogramot is, amely a 25 év alattiak foglalkoztatását segíti - közölte a politikus.

Ebben a programban többnyire a szakképzetleneket és a tartósan munkanélkülieket támogatják úgy, hogy az őket foglalkoztató cégeknek fél évre az állam átvállalja a fiatalok foglalkoztatása után befizetendő közterhet, fél év után pedig a munkáltatónak vállalnia kell a munkavállaló továbbfoglalkoztatását. A programban 7 ezer fiatal vesz részt.

Újságírói kérdésre válaszolva Kocsis Máté elmondta, az elnyert 14 milliárdos forrás nagyobb részét a munkahely-garanciaprogramban használják fel. Hozzátette: mivel lelassult a fiatalok foglalkoztatás-csökkenésének üteme, egyre vonzóbb lehet a hazai munkaerő-piac a fiatalok számára a külföldinél.

Kocsis Máté hangsúlyozta, 2002 és 2010 között szűkült a foglalkoztatás, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok nem kezelték a helyzetet, "cserben hagyták" a fiatalokat, ezért sok a pályakezdő munkanélküli.

Ma 227 ezren dolgoznak a 25 év alatti korosztályból, az ő munkában tartásukat, illetve a többi fiatal munkába állását segíti a tavaly elindított munkahelyvédelmi akcióterv is.

Összességében a kormány 30-35 milliárd forintot fordít a fiatalok munkába állásának segítésére - mondta a politikus.Olvasóink írták

 • 3. oxana 2013. március 03. 17:24
  „1. dödike Ott az ajtó, tessék kilépni, de akkor vállalni kell a következményeket is.”
 • 2. vienna 2013. március 03. 16:35
  „Neked Balkán kell, igaz-e?
  Az viszont igaz, hogy az Uniónak soha sem szabadott volna felvenni ezt a lúzer országot.”
 • 1. dödike 2013. március 03. 16:00
  „Nekünk nem kell unio.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmet készített az MSZP az Orbán-kormány tevékenységéről

Filmet készített az MSZP - a párt véleményét tükrözően - az ország állapotáról és az Orbán-kormány… Tovább olvasom