Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fidesz születésnapi konferencia

Nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt megalapításának 19. évfordulója alkalmából tartott konferencián, pénteken Budapesten.
„ Nem kellene megengedniük az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot” – hangsúlyozta a pártelnök.
Mint mondta, a Fidesz nemzedéke azt üzeni a jövőnek, hogy nem azért mutattak ajtót bizonyos dolgoknak – az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak –, hogy azok most az ablakon visszamásszanak. „Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon” – fogalmazott Orbán Viktor.
A Kormányszóvivői Iroda közleményében úgy fogalmazott: Orbán Viktor diplomáciai ámokfutásba kezdett. „A radikális parlamenti ellenzék vezére bocsánatkérés helyett diplomáciai ámokfutásba kezdett. Ez kárt okoz az országnak, kárt okoz a magyar gazdaságnak. A kormány a kommentár helyett a kár enyhítésével foglalkozik” – írták a kommünikében.
– Ma és 19 évvel ezelőtt a hatalom ugyanazt a nyelvet használja, a fenyegetés és a kirekesztés nyelvét – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a konferencián, egy 1988-as Magyar Hírlap-cikket és egy mostani Népszabadság-írást idézve. Hozzátette: a hatalom ma nem demokratának és antiszemitának minősíti a Fideszt, és azt mondja, hogy ha „merik firtatni” a Gazprom érdekeit, azzal a magyar nemzetnek tesznek rosszat. Hangsúlyozta: béke csak akkor van, ha igazság van és nem hazugság. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom