Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz, SZDSZ, Jobbik és LMP: ott lesznek az EP-listavezetők

Úgy tűnik, a Fidesz, az SZDSZ, a Jobbik és az LMP-HP ott lesz a pártok listavezetőinek szerdára tervezett vitáján, amelyet Bokros Lajos, az MDF listavezetője kezdeményezett. Az MSZP-nél és a Munkáspártnál még nem döntöttek ebben a kérdésben. Bokros Lajos szerda délután fél 2-t jelölte meg időpontként, helyszínnek pedig egy budapesti rendezvényközpontot.
Az MSZP hivatalosan még nem döntött arról, hogy részt vesz-e listavezetőjük a szerdai vitán - tudta meg a Független Hírügynökség szombaton a párt sajtóosztályától. A Fidesz szóvivője azt mondta a Független Hírügynökségnek: szombaton egyeztetnek a pártok megbízottjai az esemény részleteiről. Ettől függ, hogy a Fidesz részt vesz-e a nyílt vitán. Szijjártó Péter hangsúlyozta: abban az esetben készek elmenni, ha mind a nyolc listát állító párt listavezetője jelen lesz, és a vita moderált formában történik. Szent-Iványi István, az SZDSZ listavezetője közölte: készen állnak a vitára, és már jelezték az MDF-nek, hogy részt vesznek azon. A liberális politikus ugyanakkor leszögezte: szükségesnek tartják, hogy egyeztessenek az esemény kereteiről, témájáról. Fontos az is, hogy nagy nyilvánosság előtt rendezzék meg a vitát, valamint az, hogy a parlamenti képviselettel rendelkező pártok listavezetője ott legyen - tette hozzá. A Jobbik sajtófőnöke úgy tudja, hogy Morvai Krisztina elmegy szerdán a vitára. Novák Előd mondta: a pártjuk listavezetője mindig is nyitott volt arra, hogy ütköztessék az álláspontokat. A Lehet Más a Politika - Humanista Párt szóvivője, Hámori Hanna úgy tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy elfogadták a meghívást a listavezetők nyílt vitájára, de csak akkor vesznek részt az eseményen, ha az összes listavezető ott lesz szerdán. A Munkáspárt megkapta pénteken Bokros Lajos meghívóját. Ezzel kapcsolatban Thürmer Gyula, a párt listavezetője úgy fogalmazott: még "tanulmányozzák" azt. Hozzátette: a Munkáspárt is szerdán tartja kampányzáró rendezvényét, így még nem született végleges döntés, hogy képviseltetik-e magukat a listavezetők vitáján - tette hozzá. A Független Hírügynökség kereste az ügyben az MCF Roma Összefogás Pártot is, de egyelőre senkit sem sikerült elérni. Bokros Lajos, az MDF listavezetője szombati közleményében azt írta: "az üres és demagóg monológok hajtogatásához nem kell különösebb bátorság, a valódi problémák és a megoldási javaslatok nyílt vitán való megmérettetéséhez viszont annál inkább". Az MDF listavezetője üdvözli, hogy a pártok nyitottak a nyílt vitára, hiszen a polgároknak minden választás előtt joguk van megismerkedni a jelöltek programjával, elképzeléseivel - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 15. oszvald.ferenc 2009. június 01. 16:23
  „Kedves Orfeusz,

  szomorú vagyok, mert legutóbbi beszélgetésünkkor azt hittem egyetértünk abban, hogy a ocsmány, durva hangnem nem vezet sehová ebben az országban. És most Önt is elkapta a gépszíj.
  Mindig az MSZP-vel való lepaktálást vágják az MDF fejéhez. O.K., megszavaztuk az adótörvényt - mert abban volt a haláladó eltörlése. Szerintem is hiba volt, zsarolhatóvá váltunk. És? A fidesz zsarolva volt a 100 napos program megszavazásával? Nem, de megszavazta. GYurcsány miniszerelnöksége ellen is csak mi szavaztunk, a Fidesz kivonult. A bizalmatlansági indítványt is mi adtuk be először, persze a Hír TV úgy kommentálta, hogy ezzel is Gyurcsányt erősítjük...bezzeg amikor a Fidesz adta ezt be, már szó sem volt Gyurcsány erősítésről, igaz?. Érdekes, nem? Hogy lehet kétféleképpen tálalni ugyanazt? Bokros kommunista, de Csintalan, Martonyi, Pozsgai, Szűrös, ...stb. nem az.
  A jobbikról: messziről jött ember azt mond, amit akar. Majd ha végigküzdenek egy parlamenti ciklust - mivel ugye a puding próbája... - akkor mondok véleményt - szerintem ez így korrekt.
  A pártoknál én sosem a vezetést figyelem, hanem a háttérországot, az az érdekes: nekem a Fidesz vezetésével nincs különösebben sok bajom, de a második, harmadik vonal...hát az félelmetes. A jobbiknál ez még markánsabb: a hőzöngő örökellenzéki tömeg.
  Az MSZP-nél fordított a helyzet: ott "lent" vannak normálisabb emberek - akik nem tudom miért tűrik azt, hogy ilyen mocsok alakok vezessék a pártot. A szdszről nem írok semmit, mert beperelnének, az mdf-nél meg ugye érintett vagyok, így röviden csak annyit: próbára vagyunk téve szerintem elég rendesen, de valahol pont ez a szép benne: nem átugrálni egyik hajóról a másikra, hanem viharban is kitartani. Abban azért bízom, több embert nem lökünk a tengerbe...

  Üdvözlettel:
  Oszvald Ferenc”
 • 14. tibi-a 2009. május 31. 23:24
  „A Jobbik az egyedüli párt amely a nemzeti érdekeket szolgálja.
  Nagyszerű egyének alkotják, akik józanul de határozottan gondolkodnak.

  A fityesz jajgató senkik bandája. Megértem őket félnek az elszámoltatástól. Van elég sok vaj a fejükön!
  A többiek együtt egy-nagy O.

  Egy kis emlékeztető Trianon kapcsán. Ugye milyen édesen, MOCSKOSUL HAZUDIK viki ?

  A Fidesz 168 képviselője a 6 függetlennel együtt 174 nem szavazatot adhatott
  volna le szeptember 26-án az MSzP-SzDSz-MDF 173 igenjével szemben. Nem így
  cselekedett, hanem elárulta az erdélyi magyarokat, a magyar nemzetet.
  Árulását később Orbán Viktor úgy próbálta magyarázni, hogy az erdélyi
  magyarok elsöprő többségének kérésére szavazott igennel. Mintha az erdélyi
  magyarok a 85 éves szenvedés meghosszabbítását kérték volna!
  Melyik "nemzet konzultációja" az, ami ilyen következtetéssel és
  következményekkel sújtja a magyarokat?!
  Az árulókat nem lehet egyszerre említeni a Hazával.
  A Fidesz és a Haza legkésőbb 2005. szeptember 26-tól nincs együtt.

  Ugye narancskáim ez nem volt szép!”
 • 13. FB 2009. május 31. 21:06
  „AranyKözépút!
  Bár nem akarok vitatkozni, de:
  -Morvai Krisztina és Baló György elváltak, nem élnek egy háztartásban, bár kulturált embereknél az se jelentene semit ha igen
  -Gyurcsány (jobban mondva a kormány) a MIÉP és a Jobbik közös alapítványának utalt pénzt, és azért mert járt nekik a 2006-os választási eredményért. Ezt állítólag Csurka megpróbálta persze lenyúlni, eddig 3x millió Ft-ot sikerült a Jobbiknak megszereznie belőle
  -a Kurucinfo ellen az amerikai jogrendszer miatt nem lehet semmit tenni, ezt mindenki jól tudja, mégis "biztos a kormány nem tesz semmit"

  Összeesküvés-elméletek meg mindig lesznek. Szerintem AranyKözépút Moszados, gyengíti a jobboldalt, és amúgy Simon Peres jobbkeze meg Hugo Chavez balkeze. Ennyi, ilyeneket én is írhatok:D”
 • 12. Túrabakancs 2009. május 31. 18:01
  „Az egy természetes dolog, hogy valamelyik párt elcsen szavazatokat a
  másiktól, de ezért összeesküvés elméleteket gyártani kicsit morbid dolog! A Fidesznek akkora az előnye, hogy nem kellene hogy sajnálja az
  esetlegesen nagyobb számú szavazatokat a Jobbik irányába. Ha mégis
  igazak lennének azok a szóbeszédek, miszerint a Jobbikot a liberálisok
  hozták létre, akkor nem lennék a Jobbik helyében! Olyan feszültek az
  emberek, hogy ezt nem hagynák szó nélkül.”
 • 11. AHA. 2009. május 31. 12:50
  „Primax
  Biztos van benne igazság,de a Fidesz meg elcsent kb. 1 000 000 szociszavazót.”
 • 10. Primax 2009. május 31. 11:46
  „A Jobbik nem is tudja, hogy mekkora nagy szolgálatot tesz a szociknak.
  Szépen "elcseni" a szavazatokat a FIDESZ-től....
  Úgy, mit 2002-ben, amikor a MIÉP közel 300.000 szavazatot szerzett, a szocik meg kb. 40.000-res "többséggel" nyertek.
  Most a Jobbik - előreláthatólag - 300.000-nél többet fog kapni.
  Viktor már sejti ezt, ezért is aggódik - újabban - olyan sokat a Jobbik miatt.”
 • 9. Deir_Yassin 2009. május 31. 11:10
  „senechal:

  Gratulálok! Bár már kihaló faj vagytok hál´isten!

  Győzzön a JOBBIK!”
 • 8. AranyKözépút 2009. május 31. 11:10
  „Aki a jobbikot komoly erőnek gondolja , az olvassa el a Vida István jegyzetében hivatkozott levelet. Abban egyértelműen le van írva, hogy a JOBBIK egy színjáték, amely azért van, hogy a baloldal érdekeinek eleget téve, gyengítse a jobboldalt. Tuti nem képviselnek ők semmi nemzetit, ahogy már fórumban is írtam, egy ilyen programot kisujjamból kirázok. Akinek a levél kevés bizonyíték, azok pedig gondolkodjanak tovább: Ki is Morvai Krisztina, mit is csinált régen? /Most nemcsak arra gondolok, hogy Baló György a férje, hisz az csak egy dolog./
  Kik is a JOBBIkban szereplő erők, mit csináltak régen? Gyurcsány miért is utalt gyorsan leváltása előtt jó pár milliót nekik?Miért is nem tudnak semmit tenni a Kurucinfo ellen?
  A JObbik még nem tudja, nem fogja felfedni az arcát, csak akkor, ha parlamentbe kerül és el kezd szavazni, oda , ahova az MSZP is szavazna. De az már késő lesz!Áruló Ibolya után itt az újabb szőke nő: Morvai Krisztina.Nekem is nagyon szimpatikus amit mondanak, de ez csak SZINJÁTÉK sajnos.
  És a tanulságos levél, amiből mindenki azt hisz el, amit akar, de semmisnek tekinteni nem ajánlatos../
  http://www.gondola.hu/cikkek/63614”
 • 7. senechal 2009. május 31. 10:45
  „Na, a zolával megérkeztek a szalonnyilas zanzanácik .... furcsáltam, vóna, hogy piros pünkösd naptyán nem hörög valamelyikük egy kicsit ...”
 • 6. mc 2009. május 31. 09:51
  „AHA. 2009.05.30. 21:39
  Az mszp még azért nem válaszolt, mert még nem tudják ki lesz akkor még szabadlábon!

  tecccccetős megjegyzés.

  Szóval, amikor Meggyesi volt, akkor azt mondtuk optimistán : ennél rosszabb már nem lesz.
  De hát mi is beszélhetünk hülyeségeket, meg tévedni emberi dolog, de mi mazohista birka módjára viseljük
  a sors, de inkább az iránytűjét vesztett vak pilóták ámokfutását, azaz mélyrepülését...”
 • 5. zola 2009. május 31. 09:00
  „Egyedül a Jobbiknak van az embereket a középpontba helyező a mutyizást elutasító és számon kérni fogó politikája,ezért fél tőlük a ..idesz,a kommunisták,a drogos,buzitámogató szdsz és a ... zsugorodott mdf is.
  Győzzön az IGAZSÁG,győzzön a JOBBIK!”
 • 4. globarizsa 2009. május 31. 08:33
  „3. Orfeusz - Csak azt ne mondd, hogy odalenn az "alvilágban" fideszesekkel nem találkoztál. Tudom, Ők az ország érdekeit mindig a saját érdekeik elé helyező, nem hataloméhes, mindig csak az igazat mondó nem tolvaj párt...
  A két tisztességtelen, önző nagy párttal szemben az MDF komoly alternatíva.
  A Bokros-komplexusból sem tud a fidesz jól kijönni, a "megszorító-csomag"-elméleteik nevetségesek. Persze, majd jövőre, ha nem rendbe szedett országot vesznek át, lesz velük szemben hatalmas pofára esés kedves szavazóinak... Igaz, lesz kire ráfogni a saját impotenciájukat, aztán az ország érdeke helyett ismét a saját Ezüsthajós, koronaúsztatós dolgaikat fogják folytatni...”
 • 3. Orfeusz 2009. május 31. 08:16
  „Hiba résztvenni a Bokros által összehívott vitán. Ezzel a pártok felértékelik Bokros személyét és az MDF-et, amely az MDP ( Magyar Dolgozók Pártja ) óta a leghazugabb alakulat Magyarországon. Nem képviselnek semmit és senkit, csak Dávid/Herényi érdekeit. Hazudnak reggel, hazudnak délben, hazudnak este, hazudnak minden percben és helyzetben ...”
 • 2. Primax 2009. május 31. 05:50
  „Oszt´t miről akarnak - moderált formában - csacsogni egymással ?
  Komolyan : miről ?
  A "nép"-et nem izgatják a programok - ha vannak egyáltalán -, őket most a válság foglalkoztatja legjobban...
  Leginkább a válságról és a lehetséges kiutakról /megoldásokról nem lesz majd szó, mindenki fényezi majd magát, hogy ők aztán mekkora jó fejek...”
 • 1. AHA. 2009. május 30. 21:39
  „Az mszp még azért nem válaszolt, mert még nem tudják ki lesz akkor még szabadlábon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a határőrizetet mérlegelik

Ausztria–Magyarország - Biztonságpolitikai okokra hivatkozva Hans Nissl burgenlandi… Tovább olvasom