Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz: senki sem köti röghöz a diákokat

Fidesz szóvivője hangsúlyozva: a diákokat senki nem köti röghöz,˝túl vagyunk ezen a kérdésen, Bajnai Gordon egyedül maradt˝.
A Felsőoktatási Kerekasztal ezen a héten már lezárta a hallgatói nyilatkozat ügyét, az ott helyet foglaló szereplők megegyeztek, a hallgatók, a rektorok és a kormány is egyetértettek az ügyben – hívta fel a figyelmet a Fidesz szóvivője pénteken sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: a diákokat senki nem köti röghöz, "túl vagyunk ezen a kérdésen, Bajnai Gordon egyedül maradt".

A politikus Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagjának és Erőss Gábornak, a PM társadalompolitikai kabinetje vezetőjének a felsőoktatási törvényjavaslattal foglalkozó sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a két politikus azt mondta: a Fidesz "rögeszmésen ragaszkodik" a hallgatók "röghöz kötéshez", a törvényjavaslat egyik legaggályosabb pontja pedig az, hogy a hallgatók adatait át lehet adni a titkosszolgálatoknak.

Selmeczi Gabriella azt mondta, ő azért beszél mégis a volt miniszterelnökről, "mert a PM mögött és Karácsonyék mögött Bajnai Gordon áll, hiszen ők vásárolták őket ki az LMP-ből és most a háttérből Bajnai Gordon próbálja mozgatni ezt a kis, maroknyi csoportot".

Az Országgyűlés előtt fekszik az a javaslat, amelyik szerint a hallgatóknak húsz év alatt kell teljesíteniük az itthoni munkavállalást, senki nem köti őket röghöz – jelentette ki. Hozzátette, ezt mindenki tudja, de a volt kormányfő "erőlködik, a háttérből próbálja mozgatni a fiatalokat". "A megvezetett diákok" egy maroknyi csoportja volt az is, akiket az ex-kormányfő rá tudott venni, hogy beálljanak a "Bajnai-gárdába" és törvénytelen, erőszakos akciókban vegyenek részt - mondta a szóvivő.

Hozzáfűzte: Bajnai Gordon azt mindig eltitkolja, hogy be szeretné vezetni a tandíjat.

Selmeczi Gabriella végül kijelentette, hogy az átalakításnak köszönhetően a hallgatókat egy egyre inkább versenyképes felsőoktatás várja, ahol a korábbinál jóval értékesebb diplomát szerezhetnek.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon egy pénteken közzétett írásában megsürgette az Együtt-PM szövetség és a szocialista párt egyeztetését, a Fidesz szóvivője kérdésre azt mondta, "egy alom, egy csapat", valószínűleg közös jelöltek lesznek. Szavai szerint ez egyfelől egy színjáték, amelyik arra alkalmas, hogy elterelje az emberek figyelmét a lényegről, másfelől pedig "civakodnak a koncon". Egy előválasztási kampány zajlik, amelynek az a tétje, hogy ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje – fejtette ki álláspontját. A magyar társadalom viszont arra kíváncsi, hogy akarnak-e tandíjat, eltörlik-e a rezsicsökkentést, mit kezdenének az adórendszerrel és miért finanszírozzák Bajnai Gordont külföldről – közölte.

Olvasóink írták

 • 5. dödike 2013. április 20. 08:28
  „Selmeczinek Bajnai fóbiája van.Ő már a kiflicsücsökben is Bajnait látja.Jó nagy kerülőkkel de folyton ugyanoda jut.Nem kell félni Gabika, legfeljebb 2014 után munkából kell megélni.”
 • 4. asvel 2013. április 19. 18:55
  „1. öröksoproni 2013.04.19. 14:27

  Ha hozzászólsz, legalább nézz utána miről is van szó!
  Segítek, nem 20 évet, hanem 20 éven belül kell itthon ledolgozni a képzés idejét....
  a kettő nem ugyanaz!”
 • 3. load 2013. április 19. 18:49
  „2.WeiseÖdenburg
  A diákokat nem az ösztöndíj, hanem a tandíj izgatja.
  Már csak két tartományban van tandíj Németországban.
  Alsó-Szászország és Bajorország az utolsó két német tartomány, amelyben fizetős a felsőoktatás.
  Kötelező németországi munkáról meg szó sincs.
  http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=28570”
 • 2. WeiseÖdenburg 2013. április 19. 17:01
  „Német országban az kaphat állami ösztöndíjat aki sorkatonai szolgálatot teljesített.Továbbá állami állást az tölthet be,
  (közhivatali,rendőri,vámőri,stb) aki nem kerülte el a sorkatonai szolgálatot. Az állam a jelenlegi helyzetben nem engedheti meg,hogy külföldnek képezzen diplomásokat.”
 • 1. öröksoproni 2013. április 19. 14:27
  „Minek is nevezzük azt a tényt, miszerint 20 évig itthon kell dolgoznia a diplomásnak, különben fizetheti a taníttatás költségeit? Nem röghöz kötés, dehogy! Államilag meghatározott tengődés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ombudsman: össze kellene kapcsolni a lakcím- és a gépjármű-nyilvántartást

Többször előfordult, hogy a parkolási társaság a korábbi lakcímre küld értesítést a fizetendő… Tovább olvasom