Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: rémhíreket terjeszt az MSZP nyugdíjügyben

A Fidesz szóvivője szerint valótlanságot állít és riogat a nyugdíjak, a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében az MSZP.
A Fidesz szóvivője szerint valótlanságot állít és riogat a nyugdíjak, a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében az MSZP. Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták biztosra veszik a svéd nyugdíjmodell bevezetését, Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nincs a kormány vagy a Ház asztalán svéd nyugdíjrendszerről szóló tervezet.

Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa szerdán azt mondta, pártja számítása szerint a svéd modell bevezetése az ellátások nagyjából 20 százalékos csökkenéséhez vezetne.

Selmeczi Gabriella az MSZP elnökségi tagjának szavaira úgy reagált: mivel a baloldal politikusai nem tudnak érdemben részt venni a szakmai munkában, újra rémhíreket terjesztenek. Mint mondta, nem érti, miért éppen most pattant ki az MSZP fejéből az, hogy a Fidesz-kormány svéd nyugdíjmodellel jönne elő. "És azt sem értem, hogy ha egyébként ez így lenne, akkor miért baj ez. Én a magam részéről szeretnék majd egyszer svéd nyugdíjas lenni" - tette hozzá, hangsúlyozva: semmiféle előterjesztés nincs a kormány, a parlament asztalán, amely svéd nyugdíjrendszerről szólna, de "megjegyzem magánemberként, hogy sajnos, mert szerintem Magyarországon az idős társadalom és a nyugdíjas-társadalom boldog lenne, ha svéd nyugdíjakban részesülhetne".

A Fidesz szóvivője szerint nagy zűrzavar van az MSZP háza táján, és nagyon nagy zűrzavar, káosz van a szocialista fejekben. Mint fogalmazott, az a Korózs Lajos terjeszt rémhíreket, akit a választók méltatlannak tartottak az országgyűlési képviselőségre, aki nem aggódott, amikor az MSZP-SZDSZ-kormány úgy adta át a nyugdíjkasszát, hogy "minden harmadik nyugdíjforint hiányzott" belőle. "Tehát ha tavaly, az év közepén nem indítjuk el nagyon sürgősen a nyugdíjvédelmi programot, akkor nem lett volna miből kifizetni a nyugdíjakat" - mondta.

Nyugdíjügyben a tény az - folytatta -, hogy január 1-jével 4,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, ezt megelőzően, még idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. A Fidesz szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is értékállóak maradnak a nyugdíjak - fűzte hozzá Selmeczi Gabriella, megjegyezve, hogy több szomszédos országban nem, hogy nem őrzik meg a nyugdíjak vásárlóértékét, hanem nominálisan csökkentik.

Olvasóink írták

 • 8. dorombolok 2011. november 20. 09:52
  „Jobb lenne ha Selmeczi svéd nyugdíjas lenne , a magyarok csak nyernének vele!”
 • 7. gjozsi88 2011. november 17. 14:15
  „rommel!
  "BALOLDALI HAZUGSÁGOK !
  MÁR MEGSZOKHATTUK ŐKET !!!"

  Kérj egy alkotmány példányt és ne az asztalra tedd....olvasgasd!
  (szerencsére a diszpéldány képei még nincsenek benne, igy kénytelen leszel olvasni!)

  Értelmezd, mit jelent az, ha csak annyit költünk nyugdíj kiadásra, amennyi járulék befolyik.....!
  Ez a kulcs momentum!!!!!!”
 • 6. gjozsi88 2011. november 17. 14:12
  „" "És azt sem értem, hogy ha egyébként ez így lenne, akkor miért baj ez. Én a magam részéről szeretnék majd egyszer svéd nyugdíjas lenni" - tette hozzá,"

  Kedves Gabika!
  Ezzel csak az a baj, hogy ------jobboldali csusztatás szerint --------kedvesen összetéveszti a svéd nyugdíjast a svéd nyugdíj modellel!
  Ugyanis ami , a magas jövedelmek miatt svédországban lehet, a miénknél magasabb foglalkoztatási szint mellett.......az nálunk nem működik!
  Ugyanis ahhoz, hogy a svéd modellt bevezetni lehessen, elöbb foglalkoztatás bővítésre és magasabb bérekre lesz szükség!
  Ez minden igyekezetük ellenére romlik!
  A bérek csökkennek, a foglalkoztatottak száma a csökkenő GDP-t látva nem nőhet érdemben, a nyugdíj modellhez szükséges járulék fizetéssel......ugyanis a közmunka nem hoz többlet bevételt e szempontból, de forrásokat visz el!”
 • 5. machers 2011. november 16. 21:53
  „4. rommel 2011.11.16. 20:23
  Ebben pédául mi a hazugság? Tudsz rá értelmesen reagálni, vagy csak megint kiröhögteted magad?”
 • 4. rommel 2011. november 16. 20:23
  „BALOLDALI HAZUGSÁGOK !
  MÁR MEGSZOKHATTUK ŐKET !!!”
 • 3. Madarász 2011. november 16. 20:02
  „Az a kár, hogy még mindent megcsináltak, amiről elhittük, hogy csak rémhír...”
 • 2. Oreg35 2011. november 16. 18:26
  „Selmeczi már megint "csúsztat"! Én is szeretnék svéd nyugdíjnak megfelelő összeget kapni, akár magyar forintban is! Az idei egyösszegű kiegészítést pedig még senki sem kapta meg, eddig nagy csend volt róla pedig már a bankoknak átutalták a novemberi nyugdíjakat! Akkor most ki is hazudik?”
 • 1. dorombolok 2011. november 16. 17:44
  „Igen, az MSZP hirdeti , hogy jövőre a nyugdíjasoknak kötelező lesz átmenni a piroson?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági őrt vertek a színesfémtolvajok: előkerült a vipera

Könnyebb sérüléseket szenvedett egy biztonsági őr Nyíregyházán, akit színesfémtolvajok… Tovább olvasom