Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: pofátlanság Benedek Fülöp ötmilliós végkielégítése

A Fidesz pofátlanságnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy "a börtönbüntetés miatt távozó" Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) lemondott vezérigazgató-helyettese ötmillió forintot kapjon végkielégítésként a társaságtól az emberek pénzéből.

Koszorús László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva mondta, hogy a Magyar Hírlap szerdai számában azt írta: mintegy ötmillió forintot utalnak át Benedek Fülöpnek a felmentési időre járó, valamint ki nem vett szabadsága címén. Benedeket december elején nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélésért - egy pákozdi földügylet miatt - a Heves Megyei Bíróság.

Koszorús László úgy fogalmazott: az MNV a köztulajdonban álló vagyon elherdálásának központjává vált. A társaság az elmúlt időszakban korrupciós esetekről, botrányokról, bűncselekményekről híresült el - fűzte hozzá, hangsúlyozva: éppen az MNV az a szervezet, amelynek a "legfeddhetetlenebb" vezetőkkel kellene rendelkeznie.

"Benedek Fülöpnek örülnie kellene, hogy az ügyei után egyáltalán szabadlábon van, nem hogy még pénzt is kap ezért" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Véleménye szerint a lemondott vezérigazgató-helyettes ügye pontosan mutatja, hogy miről is szól a Gyurcsány-Bajnai-korszak: "beültetik a saját kádereiket olyan helyekre, ahol az állami vagyonról lehet dönteni, aztán elherdálják az állami vagyont, utána bűncselekményeket követnek el és jutalommal távoznak".

A Fidesz úgy látja, ennek a korszaknak véget kell vetni - hangsúlyozta Koszorús László, hozzátéve, hogy ha kormányra kerülnek, az összes "korrupciós ügyet", valamint az MNV által megkötött összes gyanús privatizációs szerződést és gyanús kifizetést is felül fogják vizsgálni.

Oszkó Péter pénzügyminiszter december 3-án fogadta el Benedek Fülöp lemondását. A tárca vezetője aznapi sajtótájékoztatón azt mondta: a vezérigazgató-helyettesnek nem jár végkielégítés.

A kormányszóvivő szerint Benedek Fülöpöt a munka törvénykönyve alapján  illeti meg az a pénz, amit a posztjáról való távozásakor kapott.  

Szollár Domokos ezt a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón közölte arra a kérdésre válaszolta, hogy nem etikátlan-e a  többmilliós összeg, hiszen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV)  lemondott vezérigazgató-helyettesét felfüggesztett börtönbüntetésre  ítélték.

A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem,  hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem - fogalmazott a kormányszóvivő.        

Az MTI  érdeklődésére a nemzeti vagyonkezelő illetékese elmondta, hogy  Benedek Fülöp nem kap végkielégítést, hanem a munka törvénykönyvében  megszabott díjazással távozik. Szabadságmegváltás címén 41 napra 2  millió 73 ezer forint jár Benedek Fülöpnek, a január 1-től február  14-ig tartó felmondási időre pedig 2 millió 700 ezer forint,  kerekítve tehát összesen 4,8 millió forint illeti meg.

Oszkó Péter pénzügyminiszter december 3-án fogadta el Benedek  Fülöp lemondását. A tárca vezetője az aznapi  sajtótájékoztatón azt  mondta: a vezérigazgató-helyettesnek nem jár végkielégítés. 

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. gjozsi88 2009. december 30. 09:04
  „jánosi!
  Te nem meghatódtál, hanem fogalmad sincs a világ működéséről!
  Azt sem látod, mikor hol vezetnek meg!
  Azt nehéz is cáfolni, hogy jogszabályokon alapul minden, ezért jogszolgáltatás az alapja mindennek, mert igazság szabályok nem léteznek!
  Persze ezt a te oldaladon nem tudják értelmezni, mert például lássuk a pécsi radar esetet:
  Az Orbán kormány általi kötelezettség vállalás szerint építendő radart, egy érvénytelen népszavazást követően,a jobboldal álltal is választott bíróság jogerős ítéletével szembe menve, üvöltitek, hogy nincs igazság ebben az országban!
  Demokráciában vannak olyan ítéletek, melyek nekünk nem tetszenek, mégis elfogadjuk, nálatok ez nem így van!
  A baloldal lenyelte, ,tudomásul vette és nem tüntetett és soha nem azt mondta, hogy nincs igazság az országban, a vizitdijas népszavazás elrendelését követően, holott a költségvetést érintő kérdésben nem lehetett volna kíírni...!
  Persze ezt nem is nagyon értheted!!!!”
 • 21. jánosi 2009. december 29. 21:50
  „fejezzük be, meghatódtam a balodal nagyszerűségétől ....................”
 • 20. gjozsi88 2009. december 29. 12:43
  „jánosi!
  Demokráciában ,mivel mindenkinek van alkotmányban rögzitett joga, ezért jogon, jogszabályokon, azoknak különböző szintjei szerint alapul minden!
  Annak van igazsága, akinek a jog szerint védhető állítása van!
  A jog bizonyított tényekkel foglalkozik és nem fixiókkal, álmokkal, feltételezésekkel!
  Az, hogy te egy állítást nem tudsz soha hiteltérdemlően megcáfolni, ráadásul, csak egyoldalú jobboldali médiábaól tájékozódsz (a jobboldali birálatok nem jelennek meg jobboldali sajtóban, mig a baloldal beszámol balos esetekről, sőt megszólaltatja az érintetteket is, ezzel bemutatja az érem mindkét oldalát), számodra nincs igazságszolgáltatás, mert nem a te feltételezésedet igazolja!
  Tudod mi kellene ahhoz, hogy ne láss különbséget!
  Valódi állítások, tények és nem feltételezések!
  Mekkora pofára esés lesz, ha a fideszes " nagy elszámoltatásból" csak néhány kreált ügy lesz, mint a soproni polgármester, 11 perből jogerősen elbukott 9-et és a többi sem áll jól az ő szempontjukból!
  Tudod miért, mert nem tényeken, hanem feltételezéseken álltak az állításaik!!!!”
 • 19. jánosi 2009. december 28. 21:00
  „a gyengébbek kedvéért :
  Magyarországon JOGSZOLGÁLTATÁS van, nem igazságszolgáltatás ..............”
 • 18. gjozsi88 2009. december 28. 14:41
  „jánosi!
  A gyengébbek kedvéért: Reális 12 -es hozzászólására reagáltam, mely szerint csak MSZP és Szdsz az érintett törvénytelen ügyekben! Ezt próbáltam cáfolni!
  Azt kérdezem, hogy ha a jobboldalon is van sár, mint a péda mutatja, milyen alapon kommentelik a baloldali sarat, miközben a jobboldali sarat nem kommentelik, helyi ügynek tekintik...! (mintha pl. a Hunvald ügy nem helyi ügy lenne!)
  Hogy a jövőben így lesz-e, az kérdés!
  Addig, amig a szocialisták nem akadályozták az igazságszolgáltatást, (több szocialista politikus ellen folyik eljárás) a Fidesz számos ügye nem került az igazságszolgáltatás kezébe!( Heppy End, ezüsthajó ,Schlekk Csaba, Kaya Ibrahim, 12 állami gazdaság...) Persze elévülésig volt egy Polt Péter legfőbb ügyészük!!!
  Semmi garancia nincs, hogy a korábbi gyakorlatuknak megfelelően , ha újra kormányra kerülnek, nem fogják ismét akadályozni az igazságszolgáltatást!!!!”
 • 17. jánosi 2009. december 27. 23:30
  „még valamit !
  Ha valaki(k) lop(nak) arra nem mentség, hogy azt kiabálja : lehet, hogy más is lop !
  A lopás pártsemleges, elítélendő, remélhetőleg így is lesz !”
 • 16. gjozsi88 2009. december 26. 09:22
  „még valamit!
  A Hunvaldot vádolják, hogy hütlen kezelés...stb(közben már egy éve nincs egy vádirat!)
  Közben a debreceni Kósa, aki szerint a Debrecen város költségvetése kiegyensúlyozott, stabil, mégis most értékesít (nincs ráutalva a város) a válság miatt ,jelenleg alacsony értékű , (aminek az értéke késöbb jelentősen nöhet, ezt maga sem tagadta) ingatlant, egy sokkal késöbb induló vállalkozás számára!
  Erre nehéz azt mondani, hogy a város számára elönyös üzlet!
  Ez legalább olyan gyanus, mint a Hunvald ügye!!!”
 • 15. gjozsi88 2009. december 26. 09:14
  „Reális!
  Ha valamiről nem tudsz, az nem jelenti, hogy nincs!
  Ha jobboldali médiát hallgatsz, ott ezekről nem értesülsz, mert addig mig a két esetet a Zsuchlag és Hunvald ügyet már évek óta huzzák, naponta kommentelik, addig a saját sarukat meg sem említi a hiteles jobboldali sajtó! (a baloldali média korrektül tájékoztatta a nézőket mindkét ügyről, amitöl hitelesebb, hogy Hunvald esetében meghallgathattad a másik fél, a Hunvald véleményét is! Ugyanis a hiteles tájékoztatás alapköve az érem mindkét oldala!)
  A fóti polgármestert bíróság jogerösen felfüggesztette a számtalan törvénysértő tevékenységért és mégis kapja a 200 000 ft-os havi fizetését!”
 • 14. meir 2009. december 26. 04:30
  „6-os!!
  Ugy tunik van megis olyan,amiben 100%-ig egyetertunk!!
  -(Ezusthajo,halastavak,banyak,stb............)-”
 • 13. Fürgeszarvas 2009. december 25. 17:49
  „Szerintem sem helyes,hogy 5 millió Ft végkielégítést kap ez az ember, de engem az is zavar,ahogyan a Fidesz rendszeresen "pongyola stílusban" kommunikálja az ilyen ügyeket is ! Gondolom Szijjártó "szószátyár" Péterre és Koszorús Lászlóra a magyar tanáraik nagyon büszkék ! Én pedig azt gondolom,hogy igazán szigorúbbak lehettek volna velük, és megtaníthatták volna Kazinczy "szép magyar beszédét ", és legalább - pótlólag - megfednék őket az otromba fogalmazásért!”
 • 12. Reális 2009. december 25. 13:43
  „Nem tudom miről beszélsz!Csak az mszpésekkel van gond!Az szdszről már ne beszéljünk,megszűntek szegények!”
 • 11. gjozsi88 2009. december 25. 09:59
  „Reális!
  Miért van 80%-on akinek a bíróság által felfüggesztett fóti polgármestere még mindig kapja a fizetését????”
 • 10. xo17zy 2009. december 24. 10:35
  „Szent. De csak mert karácsony van :-)”
 • 9. jánosi 2009. december 24. 10:22
  „6.
  Nem mondtam, hogy nem lehet igazad ! de nem kell biztosra venni. Talán tanultak ...........
  Szent a béke ? .......”
 • 8. Reális 2009. december 24. 10:05
  „A kedves kormányszóvivő meg váltig állítja,hogy márpedig jár!Na ezért vannak 7%-on!”
 • 7. Truder 2009. december 24. 09:45
  „Undorító!”
 • 6. xo17zy 2009. december 24. 07:38
  „5. jánosi! Igen tudom, de nem mondom meg!
  Különben meg elég visszaemlékeznünk a 1998-2002-as időszakra és tudjuk, hogy 2010 után sem lesz változás, csak másokhoz megy illegálisan a pénz (Ezüsthajó, Happy End, Orbáncégek, szőlők....) Emlékszel még?”
 • 5. jánosi 2009. december 23. 23:43
  „2.
  a jövő heti lottószámokat is tudod ?”
 • 4. Imcsi 2009. december 23. 20:29
  „És, ha esetleg fegyelmivel, azonnali hatállyal kirúgják?”
 • 3. kolombela 2009. december 23. 19:52
  „Ejnye fidesz ne kampányoljatok már annyira. Majd nektek is jól jön egy kis végkielégítés a börtön évek idejére.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsidóverők rendőrkézen

Elfogott a rendőrség két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még a nyáron a származása miatt… Tovább olvasom