Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fidesz: pénzügyi és szociális összeomlás előtt az ország

Nem a gyes, a gyed, a családi pótlék és a 13. havi nyugdíj, hanem az elmúlt hét év elhibázott gazdaságpolitikája miatt van válságban Magyarország - mondta szerdán budapesti sajtótájékoztatóján Varga Mihály. A Fidesz alelnöke kételkedik a pénzügyminiszter által ismertetett, az államháztartási hiányra vonatkozó adatokban.

Nem a gyes, a gyed, a családi pótlék és a 13. havi nyugdíj, hanem az elmúlt hét év elhibázott gazdaságpolitikája miatt van válságban Magyarország, ezt a válságot pedig a kormány a jelenlegi lépéseivel nem tudja kezelni - jelentette ki Varga Mihály. A Fidesz alelnöke azt mondta: az ország pénzügyi és szociális összeomlás előtt áll. Az elmúlt napok leminősítései miatt a forint spekulánsok célpontjává válhat, ami a bankrendszer és a tőzsde működését is veszélybe sodorhatja és ronthatja az ország megítélését - tette hozzá. Varga Mihály szerint a kialakult helyzetért a miniszterként megbukott Bajnai Gordon is felelős, így kérdéses, alkalmas lesz-e miniszterelnöknek.

A Fidesz alelnöke reagált a pénzügyminiszter szerda délutáni - az államháztartási hiánnyal kapcsolatos - bejelentésére is. Varga Mihály szerint elképzelhető, hogy kozmetikázták az adatokat. Ahogy fogalmazott: "kételkedik a számokban". Veres János azt mondta, hogy a hiány 2,8 százalék, ami alatta marad az úgynevezett maastrichti kritériumok között szerepelő 3 százaléknak. Az utóbbi napok leminősítései miatt egyébként a Fidesz kezdeményezi a költségvetési bizottság összehívását. A bizottság két hét múlva ülhet össze - mondta a politikus.

Olvasóink írták

 • 19. Zaraki_Kenpachi 2009. április 04. 09:01
  „Elvitatkozhatunk az IQ-d hányadosi szintjéről sárga szemű barátom :)”
 • 18. Nooormális? 2009. április 03. 00:29
  „Zaraki_Kenpachi!

  Ugye milyen hülye vagy?”
 • 17. Zaraki_Kenpachi 2009. április 02. 23:39
  „pmfc, ezt inkább fordítva hallani. Ne ferdíts, ne ferdíts!”
 • 16. ödön 2009. április 02. 18:05
  „Egy a baj itt Magyarországon. A rendszerváltás óta a vezető politikusok egyetlen célja, hogy a saját zsebét minél jobban megtömje. Mindegy hogy Fidesz, Mszp vagy akármelyik. Az ország érdekei egyiket sem érdekelték. Az EU-ba belépés, meg a válság aztán kiborította a bilit, kiderült így már nem mehet tovább. Most meg megy az egymásra mutogatás, te loptál többet nem én meg a hasonlók!!!”
 • 15. Arvisura 2009. április 02. 14:04
  „Az alábbi idézetet ebből a cikkből ollóztam: http://www.mno.hu/portal/626456
  "A kiadáscsökkentés egyenlő azzal, hogy a legkiszolgáltatottabbakra hárítják át a terheket. Amikor a deficit kialakul, annak nemcsak az lehet az oka, hogy a kiadás sok, hanem hogy a bevétel nem éri el a megfelelő szintet. Erről van szó jelen esetben is: a magyar államnak és a lakosságnak azért kevés a bevétele, mert csak 2007-ben 20 milliárd euró felett volt a kamat és a profit összege, ami eltávozott a magyar gazdaságból. Az összes GDP 20-25 százalékát profit és kamat formájában kiviszik az országból. Ez egyszerűen birodalmi sarc, ami azért ilyen horribilis, mert a magyar politikai elitek lettek a térség legelvetemültebb, leggátlástalanabb birodalmi kollaboránsai. Mert itt a legerősebb és a legbrutálisabb a globális SZDSZ lokális ügynökhálózata, amely 1 százalékos erőként is képes diktatúrát gyakorolni. A lehető legdurvább hazugság, hogy Magyarország nem termeli meg azt, amire szüksége van; de igen, csak éppen kiviszik az országból. Vagyis nem kiadástöbbletről, hanem bevételhiányról van szó. Nem jut hozzá a munkája, teljesítménye ellenértékéhez az ország."
  Fordítsuk le köznyelvre a fent elhangzottakat. Kivel kollaborál a mindenkori hatalmaon levő kormány? Nem mással, mint a cionistákkal, akiknek célja magyarország teljes bekebelezése. Senki ne gondolja azt, hogy a zsidesz élén Orbánnal nem kollaboráns.”
 • 14. pmfc 2009. április 02. 13:24
  „:) Csodálatos az MSZP-SZDSZ tábor!!

  Mi kormányozunk 7 éve. DE DE DE mi semmiért sem vagyunk felelősek. NEM NEM: Mindent a Fidesz rontott el.
  Mert hataloméhes és nem segíti a kormány munkáját.
  Ez tiszta dedó nem???
  Ha valaki az árokba vezeti az autót és totálkárosra töri, azért senki mást nem lehet hibáztatni, csak a sofőrt. Ennyi. Ezen nincs mit magyarázni.
  Sajnos, azért amiért ide jutott az ország, azért senki mást nem lehet hibáztatni csak a kormányzó pártokat.”
 • 13. Nooormális? 2009. április 02. 10:52
  „Reális!
  Sokkal nagyobb baj ez nektek is, mint gondolnátok.
  (Egyébként a szájkarate sajnos igaz.)”
 • 12. Reális 2009. április 02. 10:11
  „Szájkaratésok!7 év alatt nem tudtátok megdönteni a kormányt!Szarházi fidesz!”
 • 11. Primax 2009. április 02. 10:03
  „A FIDESZ egyébként meg miért aggódik annyira ? Megmondta a Viktor, hogy nem is kellenek megszorítások, anélkül is remekül elboldogulunk majd. Osz´t jónapot...
  Eldönthetnék végre legalább azt, hogy egyformákat hazudozzanak.
  jockey #7-nek :
  Persze, a főnök dönt, de kellő trehánysággal és aljas módon ki lehet nyírni a főnököt.
  Tehát : ki lehet vágni magunk alól a fát, mert ha nem megy a bolt, valószínűleg a munkánkra sem lesz szükség.
  Hát, ez most - sokévi próbálkozás után - sikerült Viktoréknak. Gyucsány elment.
  És most, mi van, mi lesz ?
  Szajkózhatják a népszerűségi indexüket, az ország egyszer már belesétált a csapdájukba. Nem mindenki hülye Magyarországon, link dumákat, ígérgetéseket nem vesz be mindenki.
  Ettől függetlenül szinte biztos, hogy 2010-től ők jönnek ( vissza ), majd akkor lehet tenni-venni az országért, nem csak fikázni mindent.
  Meg lehet majd mutatni, hogy mire képesek.
  Kíváncsian várjuk ismételt ámokfutásukat...”
 • 10. Imcsi 2009. április 02. 06:39
  „"Az utóbbi napok leminősítései miatt egyébként a Fidesz kezdeményezi a költségvetési bizottság összehívását. A bizottság két hét múlva ülhet össze - mondta a politikus."
  Nem sok az egy kicsit? Két hét? Most, válság idején? Mire várnak két hétig? Megoldódik magától a probléma? Vagy csak akkor ér rá minden bizottsági tag?”
 • 9. Zaraki_Kenpachi 2009. április 01. 23:20
  „Igen Kami, van a kormány, meg aki kormány akar lenni :) Jó látod nincs ellenzék, csak hataloméhes heroinista kutyák”
 • 8. Kami45 2009. április 01. 22:42
  „6. hozzászólás Primax 2009.04.01. 21:57
  Ne magyarázd meg a semmit, vedd már észre, ki van kormányon lassan 8 éve. Tudod aki az egypárt rendszerben gondolkodik, annak nehéz megérteni, hogy van ellenzék, akinek nem kötelező egyet érteni a kormánnyal. Különben a kormány milyen javaslatukat fogadott el, megmondom, zsigerből mind elutasította!!! A szocik legfontosabb dolga, a szart másra kenni. Sajnos, veled együtt sokan el is hiszik nekik!!”
 • 7. jockey 2009. április 01. 22:35
  „Aki szerint az elmúlt 7 év baklövéseiért nem a döntéseket hozó kormány, hanem a kisebbségben lévő ellenzék a hibás, az vagy MSZP-s, vagy idióta. Vagy mindkettő.
  Én nem tudom, hogy egyesek hol dolgoznak - persze, ha dolgoznak egyáltalán - de próbáljanak már belegondolni, hogy a munkahelyen ki hozza a döntéseket. A főnök, nem? Hát akkor a főnök rossz döntéseiért hogyan lehetne felelős az a beosztott, akinek nincsen semmiféle beleszólása? Gondolkodni kellene már végre, ha v an mivel.”
 • 6. Primax 2009. április 01. 21:57
  „Kami45 #5-nek :
  50-50 % os felelősségük aránya. Elvégre a kettő legnagyobb pártról van szó, tulajdonképpen "jóban is lehetnének", ha már rájuk van bízva ez az ország. A Parlamentben az ellenzéknek is komoly szerepe lehet(ne), de folyamatosan el vannak foglalva a gáncsoskodással. A szocik se lennének ennyire tehetetlenek, ha nem kellene állandóan védekezniük. Persze, hogy elszúrnak bizonyos dolgokat, aki ideges, az kapkod össze-vissza. Az biztosan nem igaz, hogy a kormány "bármit kitalál", a FIDESZ szerint az egy baromság. Nem igaz, hogy az egyetlen - igaz - megoldás mindenre az, amit Orbánék javasolnak. Visszafele sem igaz, de "ezek" nem tárgyalnak meg semmit igazi politikushoz méltóan, csak ölik egymást. Hát, ez is vastagon benne van jelenlegi helyzetünkben. Sőt, ez az egyik fő oka...
  Biztosan előbbre tartanánk, ha együttműködnének, nemcsak egymást ölnék folyamatosan. Amint látható, akár kormányon, akár ellenzékben jól élnek, dögre keresik magukat. Mert ebben az egyben nagyon is egyetértenek : olyan törvényeket és rendelkezéseket hozni, amely garantálja az átlagon felüli életszínvonalukat/juttatásaikat.
  Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.
  Jövőre ( ?) szerepcsere és folytatódhat a "nép" etetése, hogy miért kell - megint -összehúznunk magunkat.
  Ők így is, úgy is jól elvannak, köszönök szépen a sok-sok szavazatot...
  Menjetek csak szavazgatni erre a remek társaságra !”
 • 5. Kami45 2009. április 01. 20:31
  „4. hozzászólás Primax 2009.04.01. 20:02

  Mindenki hibás csak a szemét komcsik nem, tisztára hülyék vagytok?????”
 • 4. Primax 2009. április 01. 20:02
  „Bizony, a FIDESZ most hiába is okoskodik.
  A jelenlegi helyzetért úgyanúgy felelősek, mint a szocik.
  Az ellenzéknek nem a kormány mocskolása/megdöntése a feladata.
  A FIDESZ Orbán második bukása óta mással sem foglalkozik, mint a kormány megbuktatásával.”
 • 3. Kami45 2009. április 01. 20:01
  „1. hozzászólás Komissar 2009.04.01. 18:52
  Te piros szemű barom jó, hogy nem Honfoglaló Árpádra mutogatsz vissza, hogy ő rontotta el!!!
  Vedd már észre, hogy lassan 8 éve elvtársaid kormányoznak, vagy annyira sötét vagy???”
 • 2. comet 2009. április 01. 19:34
  „első lépésként a demokráciát kell helyrállítani, ezügyben a Fidesz szájtépésen kívül semmit nem csinált.
  A Gyurcsány galeri azért tudta így lerongyolni a lakosságot, mert olyan bárgyú ellenzéke volt mint a Fidesz.
  Ha netán lesz előrehozott választás azt megköszönhetik a törpe pártoknak (SZDSZ-t leszámítva)
  és civil szervezeteknek. Viktor már csak azért is alkalmatlan pártvezetőnek, mert nem bírt szélhámos ellenfelével, pedig az folyamatosan dobálta a magas labdákat.
  Nem tudom nem-e itt is megállapodás vany a háttérben, amolyan Antall-Horn paktum féle.”
 • 1. Komissar 2009. április 01. 18:52
  „Ennek a 7 évnek a hibás döntéseiből 50%-ban hibáztatható a fidesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 százalék alatt van a tavalyi államháztartási hiány

A pénzügyminiszter szerint rekordméretű hiánycsökkentést hajtott végre Magyarország az elmúlt két és… Tovább olvasom