Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Fidesz: Oszkó mondjon le!

- A Fidesz lemondásra szólította fel pénteken Oszkó Péter pénzügyminisztert épülő házának ügye miatt.
Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetését benyújtó pénzügyminiszter több száz millió forintért épít villát tudatosan törvénysértő módon.

Kifejtette: "voltak különböző nyilatkozatok, amelyekben a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy kénytelen volt jogsértést elkövetni". A Fidesz álláspontja szerint azonban egy jogalkotónak éppen példát kellene mutatnia, hiszen neki különösen ügyelnie kell arra, hogy a jogszabályokat betartsák az emberek - mondta Ágh Péter; hozzátéve, hogy ehhez képest "Oszkó Péter az emberek arcába nevetett, és elmondta, hogy ő épp elég gazdag ahhoz, hogy nyugodtan törvényt sérthessen, maximum kifizeti a büntetést".

Erről szól a szocialisták kormányzása: visszaélés a hatalommal, állandó hazudozás, a gazdagoknak mindent szabad - fogalmazott a képviselő.
A politikus véleménye szerint ha egy tárcavezető tudatosan törvényt sért, nincs más hátra, le kell mondania, hivatalban maradása ugyanis annak nyílt beismerése lenne, hogy a kormány a törvények fölé helyezte magát.
A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy Oszkó Péter épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől; az ügyet vizsgálja a II. kerületi polgármesteri hivatal.
A lapban Oszkó Péter közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben megbüntetik, akkor jogkövető állampolgárként tudomásul veszi, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

A tárcavezető szintén szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában is nyilatkozott az ügyről, és azt mondta, hogy a statikus szerint veszélyes lett volna, ha épülő háza a meglévő építési engedély szerint épül fel.

"Egy meglévő építési engedéllyel vettem meg a telket, de építés közben kiderült, hogy pincét csak a ház fele alá terveztek, a másik fele alatt pedig feltöltött föld lett volna" - felelte egy kérdésre Oszkó Péter.

Hozzátette, hogy a statikus szerint ez veszélyes lett volna, így kénytelen volt jogsértést elkövetni, s vállalni, hogy bírságot szabjanak ki rá.
"Egy másik szabálysértést is elkövettem, mert az eredeti tervek szerint vízesést kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem lesz" - fűzte hozzá a műsorban.

Olvasóink írták

 • 13. AranyKözépút 2009. szeptember 27. 08:45
  „Jaja: A FIDESZ is a közjáték asszisztense. Itt egy cél van: ne legyen megy január 1-ig a használatbavéetli engedély,mert a vagyonadó sokkal több lenne, mint a majdan kiszabott bünti, amit el tud intézni....erről van szó, nem többről......”
 • 12. Truder 2009. szeptember 26. 12:25
  „Mindenki mondjon le!!!”
 • 11. éaa 2009. szeptember 26. 07:46
  „Az építész nagy házat tervezett.
  Ó, ó, igen!
  S hogy miért lett rossz, még ma sem érti meg.
  Ó, ó igen!”
 • 10. kolombela 2009. szeptember 26. 07:04
  „A fidesz lassan olyan lesz mint Torgyán, aki mindenkinek lemondását követelte, aki nem tetszett neki, végűl neki kellett lemondania.”
 • 9. LiamDevlin 2009. szeptember 26. 02:31
  „Ki az az Ágh Péter??
  Ez a baj itt,hogy már minden kis talpnyaló kiabálhat...
  Mondjon le ez,mondjon le az... nem unalmas???”
 • 8. hehe08 2009. szeptember 25. 22:36
  „A Fidesz egy impotens szargombócok gyülekezete!!!!!!
  ne azért mondjon le mert mit épül, hanem azért mert mit tesz tönkre!!!!!
  A fidesszel is csak veszíteni fogunk mi kisemberek..... persze koránt sem akkorát mint az mszp-vel, de nem lesz jobb.... csak lassabban lesz rosszabb......”
 • 7. Agent 2009. szeptember 25. 21:31
  „"Egy másik szabálysértést is elkövettem, mert az eredeti tervek szerint vízesést kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem lesz" - fűzte hozzá a műsorban.

  Az ilyen felugró újgazdagok legfőbb ismertetőjele a határtalan önbizalmon kívül a jól fejlett ízlésficam...kacsaláb nem volt a tervben? Esetleg egy kivetítő a ház fölé az égre azzal az összeggel amibe a kecó került, csak bosszantásképpen...kretén egy arc ez.”
 • 6. 13.István 2009. szeptember 25. 21:17
  „Mikor is volt Jegybank Elnők JÁRAI ZSIGMOND nagyon igyekeztek nem ujjáválasztani !!!”
 • 5. Primax 2009. szeptember 25. 20:31
  „Mondjon le inkább Orbán Viktor...”
 • 4. SC 2009. szeptember 25. 20:10
  „minenkimonnyonle!!!
  Nevetséges az összes politikus!”
 • 3. Gab2000 2009. szeptember 25. 20:09
  „Járai Úr ma megszólalt, hány fideszes fog a szívéhez kapni ha ez lesz és kinek kell majd akkor lemondania:

  A bürokrácia csökkentése. A szétszabdalt kormányzat elszabadult hivatalai maguk alkotnak jogszabályokat, megölik a gazdaságot. ,,A költségvetésben tíz perc alatt száz olyan intézményt találtunk, amelyeket megszüntetve százmilliárd forintot ki lehetne venni belőle." Több ezer intézmény állami támogatását meg lehetne szüntetni, a parlamenttől a BKV-ig át kell nézni, hol lehet spórolni az állam működési költségein.

  Az állami újraelosztás mértéke ma a GDP 50 százaléka, ezt 40 százalékra kell szorítani, drasztikus kiadáscsökkentéssel. Az állam működési költségeiből 600-700 milliárdot le kell venni, legfeljebb Skodával járnak a miniszterek. Csökkenteni kell a szociális kiadásokat, mert nem a munkára ösztönöznek, valamint a gazdasági kiadásokat - ,,nem is tudom, hol tart a metró... 700 milliárdnál?" -, illetve egy idő után a kamatkiadásokat is. A kamatokat a cseh szintre le kell vinni, ami azonban nem megy egyik napról a másikra, mert ahhoz hiteles gazdaságpolitikát kell folytatni. Olyan szigorú fiskális szabályt kell megalkotni, mint amilyen a svéd, vagyis az államháztartásnak 2 százalékos szufficittel (többlettel) kell működnie, nem elég a 3 százalékos hiányra beállni. Az oktatásból és az egészségügyből viszont nem szabad forrásokat kivonni, ,,a haverokat kell az intézményekből kirugdosni, nem az orvosokat".

  Az uniós pénzek. Ezeket a gazdasági szerkezet átalakítására kell felhasználni, nem ravatalozók építésére, főterek rendbetételére.

  Monetáris politika. Másféle monetáris politikára van szükség, olyanra, amely nem a mai, rossz, fenntarthatatlan pénzügyi rendszer stabilitásán őrködik, hanem a növekedést segíti. Megfontolandó, nem kell-e betiltani a devizahitelezést.

  Fel kell számolni a korrupciót. Az IMF-kölcsön megmentette az országot a csődtől, ezért most nincs is válságtudat az emberekben, márpedig válságtudat nélkül esély sincs a cselekvésre - hangsúlyozta Járai, Svédországgal példálózva, ahol a kilencvenes évek elején egy-két év alatt legyűrték a pénzügyi válságot. ,,Amíg össze nem dől az egész, nincs kibontakozás" - idézte egyik svéd pályatársa bölcs megállapítását Járai.

  Na ez hangzott el ma Járai Zsigmond szájából OV mit szólsz hozzá??”
 • 2. látó55 2009. szeptember 25. 19:46
  „Mondjon le ?
  Kíváncsi leszek 2010 után melyik lesz a leggyakrabban használt szó a Fidesz kommunikációjában.
  Valami ilyesmi: átkos örökség, újabb csontváz. újabb leleplező dokumentum.
  Egyéb javaslat ?”
 • 1. igazmondó 2009. szeptember 25. 19:41
  „a fidesz is mondjon le... a létezésről”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MTV kidobta a Napkeltét

Azonnali hatállyal felmondta a Nap-kelte című reggeli műsorát készítő társasággal kötött szerződését… Tovább olvasom