Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Fidesz: Ne az emberek pénzéből töltsék fel a krízisalapot

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy fizesse vissza azt a több mint 5 milliárd forintot az embereknek, amelyet a közelmúltban a krízisalapba utaltak át.

Ez a pénz a négy legnagyobb hazai energiaszolgáltató tavaly felhalmozott extraprofitja, amelyet a kabinet a rászoruló családok megsegítésére akar felhasználni. A legnagyobb ellenzéki párt szerint azonban a fogyasztók joga eldönteni, mihez kezdenek a pénzükkel.A Fidesz helyettes szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: felháborítónak tartja, hogy a Magyar Energia Hivatal négy áramszolgáltató esetében árrésről hozott határozatot, melynek köszönhetően a cégek több mint 5 milliárdos többletbevételre tettek szert.

Ez a pénz az emberek pénze, amit az áramszolgáltatóknak vissza kellett volna utalni, vagy jóvá kellett volna írni a számlákon - hangsúlyozta Cser-Palkovics András. A fogyasztók több mint 5 milliárd forinttal többet fizettek be, mint kellett volna, sok ezer forinttal megkárosították így a magyar családokat - tette hozzá a helyettes szóvivő. Cser-Palkovics András felszólította a kormányt: fejezze be a hazudozást a krízisalapról, és ne az emberek pénzével töltsék azt fel.

Olvasóink írták

 • 11. LAZA 2009. július 20. 13:33
  „A Fideszre óriási feladatok várnak az elkövetkezendő években!
  Nagy valószinüséggel megkapják a kormányzás jogát méghozzá az egyéni választokerületekben várható óriási fölényükke:l kétharmados arányban!
  Mit is mondhatnék? Többek között az ilyen megnyilvánulásaik miatt nem sok jóval kecsektetnek.
  Mindent és mindenkit támadni aki nem azon a véleményen van,hogy Orbán a legnagyobb és a legokosabb!
  Hallgatom Kövér úrat millyen lekicsinylően megalázoan nyilatkozik minden politikai erőről akiket pártjának még nem sikerült bekebeleznie. Csak ők és más senki tudja a tutit!
  Majd kiderül a vallatásnál!
  Aki olvassa beírásaimat az tudhatja,hogy mennyire nem szinpatizálok a jelenleg kormányon lévőkkel,de hogy mindig mindenben csak a rosszat akarnák vagy cselekednék azt azért Szíjártonak sem hinném el.Pedig hát Ő aztán mindíg tudja atutit!
  PL. ez a krízis alap:Jó oké az mszp fogja a veszett fejsze nyelét és probállkozik a népszerütlenségének az enyhítésével,de hát most valószinüleg jót és jól akarnak cselekedni.
  Miért is kell ezért támadni az ötletet! Inkább a pénz lehetőség szerinti igazságos elosztásában kéne javaslatokat tenni!”
 • 10. Reális 2009. július 20. 09:43
  „Nem ért a jelenlegi hatalom a szóból!A fegyverropogásból értene!”
 • 9. belzebub 2009. július 18. 07:54
  „A FIDESZ csak szólítgassa a kormányt, mint, azt idáig is tette, hisz másra úgy sem képes! Érdekes, hogy ezt a felesleges nyálverést sem Ők sem a támogatóik nem veszik észre? Ez ép csak annyit jelent mint amikor kivonultak a parlamentből, amikor érvelniük kellett volna a kormányfő és a pártja "elkúrásai" megfékezésére.
  Nincs egy épkézláb ember köztük, aki megírna egy vádat a tolvajok, a lakosság kifosztói lebuktására?”
 • 8. belzebub 2009. július 18. 07:41
  „A FIDESZ csak szólítgassa a kormányt, mint, azt idáig is tette, hisz másra úgy sem képes! Érdekes, hogy ezt a felesleges nyálverést sem Ők sem a támogatóik nem veszik észre? Ez ép csak annyit jelent mint amikor kivonultak a parlamentből, amikor érvelniük kellett volna a kormányfő és a pártja "elkúrásai" megfékezésére.
  Nincs egy épkézláb ember köztük, aki megírna egy vádat a tolvajok, a lakosság kifosztói lebukóetására?”
 • 7. load 2009. július 17. 23:42
  „Ezt én sem értem.
  A törvény értelmében a krízisalapban összegyült pénzt az önkormányzatok oszthatják fel az önhibájukon kívül bajba jutottak között.
  Az önkormányzatok majdnem 3/4-ed része fideszes.
  Ennél nagyobb a fideszes önkormányzatú településeken élők aránya.
  A krizisalap pénzeit gyakorlatilag ők oszthatnák fel.”
 • 6. knifemaster 2009. július 17. 20:03
  „Lopni megyünk lopni...de mikor lőhetünk már?”
 • 5. mediatrix 2009. július 17. 19:56
  „Magyarország tiszta szégyen!!!! SAJNOS!!!”
 • 4. Primax 2009. július 17. 19:17
  „A FIDESZ majd akkor legyen határozott, ha - jövőre esetleg - kormányra kerül.
  A taccsvonal mellől - felelősség nélkül - könnyű bekiabálgatni....
  Amúgy pedig :
  A FIDESZ-nek semmi - és annak az ellenkezője - sem jó.
  Csak "okostojáskodnak".”
 • 3. xo16zy 2009. július 17. 18:32
  „"Fidesz: Ne az emberek pénzéből töltsék fel a krízisalapot" - Kisalföld.hu
  "Az emberek pénzéből inkább a zorbán család és a ..idesz kasszáit töltsék fel." - orbán viktor és családja

  Megint megy a látszatellenállás a fityesz részéről. Érdekes, mindig ilyen népszerű témák esetén "tiltakozik" a fidesz. Kell a népszerűség meg még egy pár hiszékeny h.... Persze a háttérben veregetik egymás vállát a szoclib hazaárulókkal. A képviselők költségtérítése ügyében is szépen megegyeztek. Teljes volt az egyetértés, mikor a fizetésüket emelték.”
 • 2. bugriskin 2009. július 17. 18:14
  „Naná, hogy nem fogják visszautalni! Ha valaki netán rájönne,hogy mennyivel többet számláznak neki a valós fogyasztásnál, akkor hamar lecserélik a mérőt.”
 • 1. kefefejű 2009. július 17. 18:12
  „Ennek a kretén pót-szíjjártónak magyarázza már el valaki, hogy egy állam hogy működik.
  Ha jól tudom, az államnak csak egy bevétele van, az, amit az emberek adó és egyéb jogcímen befizetnek (már aki befizeti...). Ezek alapján felháborítónak tartom, hogy az én pénzemet kórházak működésére, rendőrség és tűzoltóság működtetésére, és ki tudja milyen haszontalan dolgokra költik el.
  Ha nem az energiaszolgáltatók pénzéből töltenék fel, akkor honnan? Talán ezt is az én adómból? Vagy majd a hőbölgő narancs-örs összedobja???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A józsefvárosi és a kalocsai polgármester is kilépett

A józsefvárosi polgármester is kilépett az SZDSZ-ből. Csécsei Béla a Független Hírügynökségnek azzal… Tovább olvasom