Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Fidesz: Mesterházy tudta, hogy átverés volt a 2006-os áfacsökkentés?

A Fidesz választ vár a szocialista pártelnöktől arra a kérdésre, tudta-e, hogy átverés volt a 2006-os áfacsökkentési akciójuk - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója.
Kocsis Máté felidézte, hogy 2006 januárjában a szocialisták áfacsökkentési kampányt indítottak, áfavédjegyet adtak azoknak a boltosoknak, akik olcsóbban árulták termékeiket. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszéde óta azonban tudható, hogy az MSZP végighazudta a 2006-os parlamenti választás kampányát, és "azóta tudjuk", az áfacsökkentés is "csak egy hazugság volt", hiszen a választás után áfaemelést jelentettek be, majd jöttek az újabb és újabb megszorítások - mondta.

Az áfacsökkentési akció egyik főszereplője államtitkárként Mesterházy Attila volt, akinél "egy áfakukacos címen kellett jelentkezniük" és védjegyet igényelniük a kiskereskedőknek - tette hozzá a fideszes politikus, aki emlékeztetett: Balatonőszödön Gyurcsány Ferenc maga ismerte el, hogy az ország gazdasági helyzete nem tette volna lehetővé az áfacsökkentéshez hasonló intézkedéseket, sőt azt is bevallotta, már a választások előtt készültek a megszorításokra, de terveiket szándékosan eltitkolták.

Kocsis Máté ezek alapján több kérdést is feltett Mesterházy Attilának, így például azt, hogy látta-e azokat a papírokat, amelyeket a választások előtt nem volt szabad a közvélemény tudomására hozni, illetve tudta-e, hogy az egész áfacsökkentés hazugságon alapszik.

"Miközben az áfakukacos e-mail címét olvasgatta, jó szándékú, de becsapott kiskereskedők levelei között bogarászott, tudta-e, hogy hazugságban tartja őket?" - kérdezte a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint ha Mesterházy Attila mindezt nem tudta, akkor Gyurcsány Ferenc valószínűleg neki is hazudott.

Ennek fényében az is kérdés, honnan tudható, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc a mostani kampányban nem hazudik, nem a választók becsapására készül - mondta Kocsis Máté.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leadta a listaállításhoz szükséges dokumentumokat az LMP

A társelnök szerint az egyéni választókerületekben is jól állnak, hétfőre vagy akár már vasárnapra… Tovább olvasom