Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: megsarcolják az embereket

A Fidesz szerint a családokat "megsarcoló" áremelésekkel és a megszorításokkal - a csökkenő reálbérek mellett - a kormány ellehetetleníti az embereket.

Erről Fónagy János, a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki képviselő felidézte, a kormány korábban azt mondta, a megszorítások stabilizálni fogják a gazdaságot, az embereknek pedig ezeken felül nem kell újabb terheket viselniük. Ezzel szemben az elmúlt héten alig volt olyan nap, hogy ne jelentettek volna be valamilyen újabb áremelést - mondta.

Nőnek a MÁV és a BKV tarifái, emelik a gáz árát, és Budapesten drágul a csatornahasználati díj is - sorolta a fideszes politikus. A BKV tarifáinak emelésével kapcsolatban hozzátette: két héttel ezelőtt a főváros szocialista prominensei kiálltak, és azt mondták, nem emelkednek Budapesten a tömegközlekedési díjak. Fónagy János szerint mindezzel a mindennapokban kikerülhetetlen költségek nőnek. Az egész életvitelt érintő megszorítások után ismét "megsarcolják" az embereket ezekkel az emelésekkel - fogalmazott.

A 3,6 százalékos reálbércsökkenés, az áremelések és a megszorítások együtt tripla terhet rónak az emberekre - összegezte véleményét Fónagy János, aki szerint "ilyen körülmények között a magyar emberekre a jelenlegi kormány szinte elviselhetetlen (...) terheket ró". Az autópályadíj-emeléssel kapcsolatban a politikus kérdésre közölte: a díjak jelentős része annak a konstrukciónak az eredménye, amellyel a Fidesz hosszú évek óta vitatkozik, és amelyet a kezdetek óta ellenez.

Olvasóink írták

 • 20. gjozsi88 2009. december 22. 12:37
  „Janika!
  De ez a Vona nem nagyon erölködik lemosni a Bokrost! Próbál kihátrálni előle!
  Talán mert nincs védhető ,gazdasági racionalitáson alapuló véleménye..?”
 • 19. janika 2009. december 21. 15:03
  „No ép most zengi a FIDESZ elnöke, hogy a jobbik gyengítit6 a FIDESZ-t! Sőt nevetségesen, azt is hogy az MSZP-t élteti! Ja, hogy nemvolt jelen Vona Gábor! így könnyű!”
 • 18. knifemaster 2009. december 21. 12:42
  „"Ember"!
  Olyat mondj,amit még nem tudunk.”
 • 17. gabmaster 2009. december 20. 20:33
  „Emelkedik az eletszinvonal is :)”
 • 16. uribe 2009. december 20. 19:43
  „Valamit kell mondani. Azt mégse mondhatják, hogy ők is felelősek Magyarország tönkretételéért.”
 • 15. janika 2009. december 20. 17:41
  „Ki gondolja, hogy e rendszer spekulánsai majd ki fogja teregetnek a lakosság lenyúlásának miértjét?”
 • 14. kefefejű 2009. december 20. 17:08
  „Úgy jártam mint a mesébe: egyszer akartam elküldeni, de kettő lett belőle...”
 • 13. kefefejű 2009. december 20. 17:07
  „8ra:
  Miért nem???
  - Mi indokolja a parkolási díjak emelését? Talán "a kommunisták már az aszfaltot is lopják"???
  - Mi indokolja az 5-6% os szemétszállítási díjak és kéményseprési díjak emelését? Talán " a kommunisták messzebb vitték a szemétlerakót, és magasabbra nyújtották a kéményeket"?
  - Mi indokolja a távhődíj emelését? Talán "a kommunisták még a telet is tovább hűtik"?

  Ez az egész fónagy féle sajtótájékoztatósdi ökörködés semmi másra nem való, mint sulykolják a népbe: tessék mindenkinek magát borzasztó rosszul érezni!!! Úgy tesz, mintha az ő idejükbe nem emeltek volna minden januárba árat a különbözö önkormányzati és állami szolgáltatók. Az utóbbi években tényleg nagyon sokat fejlődött Győr. Lett pl. számtalan szebbnél-szebb játszóterünk. Meg cigány-tusoló a Széchenyi térből 1Mrd-ért. Meg fenyőfa a "főnök" irodaablaka alá sok százezerből. Merthogy ezektől hangos a városházi hírmondó. Emellett tényleg nagy sok egyéb fejlesztésük-építésük volt, ami az itt élőket segíti. De hogy több, mint előtte, azt így nem írom alá.

  Miért nem hallom azt soha egyik oldalról sem, hogy: azt amit a másik tett, az jó és megköszönnivaló.
  Miért nem azzal versenyez a sok ingyenélő bazárimajom politikus, hogy személy szerint ő mennyive tett többet a másiknál?
  Miért csak arról tud sajtótájékoztatón pofázni, hogy a másik szerinte mekkora hülye???”
 • 12. meir 2009. december 20. 16:51
  „7-es!!
  nana hogy nekik lehet!!!!
  megi mit gondolsz azt az ezer milliardot mi a rossebbol hoznak ossze a kampanyolasukhoz???
  nem am azt hiszed hofgy az Orban Kiralyfi majd abba olne a nehezen-(a korabbi uralkodasa idelyen)-ossze
  lopkodott pent!!!
  lasd pl,; Ezusthajo story!!!!”
 • 11. gjozsi88 2009. december 20. 16:37
  „10-re!
  még annyit!
  A %-nál ajánlatos figyelembe venni a bázisokat is! Azaz mit- mihez viszonyítunk!”
 • 10. gjozsi88 2009. december 20. 16:33
  „A 3,6 %-os reálbércsökkenés?
  Igen, de ez tartalmazza az aktív dolgozók 1/3-át kitevő közalkalmazotti szféra 13. havi elvételével járó kb 8-9%-os bércsökkenést is! Tehát a GDP-t előállító versenyszférások reáljövedelme nem csökkent, sőt nött, igaz kevésbé, mint az elmúlt 7 évben, mely során 35%-os reálbér növekedés volt az országban, igaz abban is benn van a közalkalmazottak 50%-os béremelése is!!!
  Az infláció, az árak emelkedése évről- évre létezik, csak azt felejtjük el, hogy az Orbán kormány idején az infláció jóval magasabb volt mint most!
  Az emberek jelentős része nem vette észre, hogy akkor elkölthető pénzek jelentős része hitel volt!”
 • 9. pancser 2009. december 20. 15:47
  „Azt mondják sok a segélyezni való ember, ezek közül sokan alkalmi munkából élnek azaz élnének, ha évről évre meg nem nehezítenék az idénymunkát a mg-ban. Dupla annyi adatot kérnek a jövőben, meg elektronikus nyilántartást, bejelentést. Megemelik ennek a munkának a közterheit is jelentősen. Kérdezném szoci párti topicolókat magyaráznák már el, 1. miért rontják a magyar zöldség gyümölcs versenyképességét 2. miért veszik el a kedvét annak, aki a kertjében, szőlőjében, zöldségföldjén, hibridkukorica tábláján, a legrászorultabb szakképzetlen munkarőt fogllkoztatja hat hónapon át, ráadásul nem kis számban cigányokat. Várom a magyarázatot kedves mszp fanok!”
 • 8. rob 2009. december 20. 15:14
  „Az áremelések nem a "győri Fidesztől" indulnak, indultak. Amúgy pedig 2 év alatt többet fejlődött Győr mint
  előtte.
  Ki a fejeket a homokból, tessék nyitott szemmel járni!”
 • 7. kefefejű 2009. december 20. 15:06
  „Győrben az önkormányzat megemelte a víz, a csatorna, a tömegközlekedés, a szemétszállítás, a távfűtés, stb. díjait. Ha jól tudom itt fideszes önkormányzat van. Vagy ezek szerint nekik lehet???”
 • 6. kolombela 2009. december 20. 15:06
  „Hurrá fideszünk felébredt! Micsoda egy olcsó kampányfogás.”
 • 5. rob 2009. december 20. 15:03
  „Ahogy több civilizált ország kormánya, próbálják az un. vásárlókedvet a népnek meghozni.
  Így hosszútávon a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik. Nálunk persze minden (mint pl.az áremelések stb.) fordítva működik. Ezzel nem a nyugati nagyhatalmakra gondoltam, hanem a "rendszerváltás idején" a velünk eggyütt "ébredő" volt KGST országokra. Pl.: Csehország, Szlovákia, Észtország...és lassan Románia is.
  Úgy tapasztalom, hogy a jelenlegi kormány (melynek csak a neve változott 1989 óta) szimpatizánsai olyan emberek, akiknek jelenleg is van mit a tejbe aprítani, akik nem tudják, hogy milyen is hónapról hónapra élni.
  A legszomorúbb, hogy rajtunk röhög Európa, ill.a világ.”
 • 4. Reális 2009. december 20. 14:10
  „1. ti már csak tudjátok,hiszen végighazudtátok a reggeleket,az estéket,meg az éjjeleket!”
 • 3. janika 2009. december 20. 13:05
  „A FIDESZ már megint csak a nép szócsöve! Igaz a sajtó csak is úgy közli, ha valamelyik befolíyásos párt a szájukba rágja valóságot.”
 • 2. meir 2009. december 20. 12:56
  „Na es kedves Orban kiralyfi!!! ugyan mond mar el kitol sarcoltatok ki azt az ezermilliardot kulonfele adokkal amit most partpropagandara szantok????
  ugye hogy erre nehez lesz a valasz!!?”
 • 1. Fürgeszarvas 2009. december 20. 12:15
  „Emlékszem arra a Fideszre,amelyik a hatalom birtoklásakor 1998-tól 2002-ig ellehetetlenítette a népet ! Most nagyon szépek a szóvirágok,amelyek elhangzanak,de számomra már akkor bizonyították,hogy más a választási ígéret,és más a hatalom gyakorlása ! A kettő köszönő viszonyban sincs egymással! Ők sem tartják be ígéreteiket,ők sem különbek a " deákné vásznánál"!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi koszorú okozott tüzet a városházán

Valószínűleg az adventi koszorú égve felejtett gyertyája miatt ütött ki tűz szombat éjjel a hévízi… Tovább olvasom