Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Fidesz: megdöbbentő, hogy a Milla Dopemant választotta alternatív köztársasági elnöknek

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Dopeman-t választotta meg alternatív köztársasági elnöknek, így ő szólalhat fel a szerveződés március 15-i rendezvényén.
Megdöbbenéssel értesült a Fidesz arról, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű közösség azt az embert választotta "alternatív köztársasági elnöknek", és ezzel a szerveződés március 15-i rendezvénye vezérszónokának, aki legutóbb "a Himnusz meggyalázásával szerzett magának kétes értékű hírnevet" - közölte a kormánypárt szóvivője hétfőn az MTI-vel.

"Felmerült bennünk a kérdés, hogy a hosszas keresgélés után végül a posztra legméltóbbnak ítélt közszereplő a nemzeti ünnepen is elő fogja-e adni botrányos Himnusz-átiratát" - írta közleményében Selmeczi Gabriella.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért a múlt héten közölte a Facebook-oldalán, hogy a Dopeman néven ismert rappert választották meg "alternatív köztársasági elnöknek", így ő szólalhat fel a szerveződés március 15-i rendezvényén, a fővárosi Szabad sajtó úton.

A VII. kerületi ügyészség tavaly december elején rendelt el nyomozást Dopeman "himnusza" ügyében nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt. Dopemant tanúként hallgatták meg az ügyben, a rapper azonban a legtöbb kérdésre megtagadta a válaszadást arra hivatkozással, hogy bár szerinte nem követett el bűncselekményt, de az ügyészség álláspontja szerint igen, így élni kíván a mentességi jogával.

Dopeman számának kezdősorát korábban a hvg.hu idézte: "B...szd meg az Orbánt, b...szd meg a kormányt, b...szd meg az MSZP-t és a Gyurcsányt". Mint írták: a rapper, polgári nevén Pityinger László szerint az volt a cél, hogy megénekelje, mit érez egy "átlag magyar". A hvg.hu minősítése szerint a trágár himnuszba a magyar Himnusz szövegének egyes sorait is beleszőtték. Az Index hírportál akkor arról írt, hogy egy "szélsőjobbos portál" buzdította olvasóit feljelentésre a rapszámmal kapcsolatban.

A nyomozást február elején végül megszüntették, mert nem valósult meg a nemzeti jelkép megsértésének bűncselekménye - tudatta akkor a Dopeman jogi képviseletét ellátó Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet jogsegélyszolgálatának vezetője, Pelle Andrea.

Olvasóink írták

 • 11. load 2012. március 14. 21:25
  „9. Pretorianus
  A születésed szerencse kérdése.
  Az izlésed a környezeté, meg a neveltetésedé.
  A hazugságaid, a gyávaságod, a megalkuvásaid csak a tiéd.”
 • 10. rommel2 2012. március 13. 20:27
  „TOVÁRIS
  TUDOD AZ APARATCSIK ELŐÉLET ITT NEM ELŐNY !!!”
 • 9. Pretorianus 2012. március 13. 15:17
  „7. load 2012.03.13. 00:12
  dopeman:)))
  A 8.-ik kerületben,az átlagnál sokkal tehetősebb családban felnőtt gyermek,aki példaképének az amerikai gengsztereket választotta jóvilágában és feltűnési viszketegségében.Egy ócska "kultúra" ócska "zenéjét" játssza és az eszét.Mondanivalója 0.Ugyanolyan kategóriába tartozik,mint pali bácsi...”
 • 8. kerteszb 2012. március 13. 11:00
  „Nép: megdöbbentő, hogy a Fidesz exkomcsi plagipalit választotta köztársasági elnöknek”
 • 7. load 2012. március 13. 00:12
  „Dopemant legalább nem kell szégyellni!
  Nem úgy, mint a Nemzet Tollminátorát.”
 • 6. tovari 2012. március 12. 19:23
  „rommel, vagy rommel2
  egy számítógépes szöveggenerátor, inputként kap pár szót és ezt keveri ki mondatokká, a program gyenge pontja, hogy kérdésekre nem tud még válaszolni, de dolgoznak a fijuk a program 3.0 verzióján :)”
 • 5. rommel2 2012. március 12. 19:14
  „BÖSZME
  AZ ÁVH-S ÁRPI BÁCSIRA GONDOLSZ ???
  AKI BESÚGTA A TÁRSAIT ÉS MINDENHOL KIFÜTYÜLTÉK !!!
  MÉG SZERENCSE , HOGY FEHÉR EMBER NEM FELEJT !!!”
 • 4. öszödiböszme 2012. március 12. 18:06
  „3. galamblelkü 2012.03.12. 15:48
  Fityeszlelkű. Ugyan már az Árpi bá-t ne említsd egy lapon a smit plagi bácsival. Tudod mennyi a különbség a 80 és a 28 között?? Na ennyi a kettőjük közötti tetszési index különbség!!”
 • 3. galamblelkü 2012. március 12. 15:48
  „Göncz mit csinált-kiszolgálta a szoclibeket az nem zavart halász és madarász?”
 • 2. doki04 2012. március 12. 14:59
  „egyik kutya másik eb szindróma ( lehet fizetett ? ) ! elszomoritó , de kis hazánkban minden megtörténhet , ez aztán a kultúra szinte kicsattan az értelem ! Hajrá !”
 • 1. Madarász 2012. március 12. 14:42
  „Smittnél bárki jobb...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvert nyomott haragosa halántékához a 19 éves férfi

Őrizetbe vettek egy 19 éves keszthelyi férfit, mert fenyegetésként fegyvert tartott haragosa… Tovább olvasom