Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Fidesz: jövőre rosszabb lesz a nyugdíjasoknak

A Fidesz szerint jövőre rosszabb lesz a nyugdíjasoknak, aki pedig ezzel ellentétben azt állítja, hogy 2010-ben jobb lesz nekik, "annak vagy fogalma sincs az idősek helyzetéről, vagy hazudik".
Iván László, az ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy javul a nyugdíjasok anyagi helyzete a jövő évben. Arra a kérdésre, minek alapján mondja azt, hogy jobban élnek majd a nyugdíjasok, ha az inflációkövető nyugdíj mellett eltűnik a 13. havi nyugdíj, Korózs Lajos azt mondta: a kormány - egyedüliként a rendszerváltás óta - 5 éven keresztül tudott többletjuttatást adni a nyugdíjasoknak, amire ő nagyon büszke.

Iván László ezzel szemben úgy véli, egyértelmű, hogy rosszabb lesz az időseknek, hiszen az inflációkövető nyugdíj mellett eltűnik a 13. havi nyugdíj, minden drágul, nőnek a rezsiköltségek, "a szocialisták elveszik a fűtéstámogatást, ráadásul a magánnyugdíjrendszer tervezett privatizációjával az MSZP a jövő generációk nyugdíjának ellopását készíti elő".

A Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik legnagyobb vesztesei az idős emberek, ezért az új kormány feladata lesz biztosítani, hogy a nyugdíjasok ismét méltó körülmények között élhessenek - összegezte véleményét a fideszes politikus.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. hehe08 2010. január 02. 10:12
  „:D:D
  Éljen!
  (meg május 1-je is....)”
 • 68. gjozsi88 2010. január 01. 17:20
  „ValóSág!
  60-ra!
  Annak ellenére, hogy egy számot találomra beüt valaki, ami számára fontos év lehet!( az elsö autó, elsö munkahely, házasságkötés, gyerek születés...) óriási összefüggés elméleteket gyártassz! Ez beteges!
  No comment!
  Az, hogy összekevered a lakossági eladósodást és az állami eladósodást azt load, már megpróbálta helyre tenni!
  Az, hogyí az 56-os hozzászólásomra érdemben semmit sem tudtál hozzátenni, azt megcáfolni, az szánalmas!
  Az általam hozott adatok is KSH adatok és számokat mondtam, folyamatokat értékeltem, ellenbe veled, aki hivatkozol a KSH -ra és a millió adatból találjam ki melyikre gondoltál és milyen összehasonlításba!”
 • 67. load 2010. január 01. 17:10
  „67. ValóSág
  Na végre!
  Újra témánál vagyunk!
  Mikor is kezdődött a lakosság eladósodása?
  (itt tartozol gjozsi88-nak egy elnézés kéréssel!)”
 • 66. load 2010. január 01. 16:58
  „65. ValóSág
  A "tényező" nem lehet privilégium.
  Egyébként mi volt az az állítólagos mondanivaló, amit meg kellett volna értenem?”
 • 65. ValóSág 2010. január 01. 16:37
  „Kedves load!
  Látod ez a probléma! Elbeszélünk egymás mellett! Meg sem akarod hallgatni, nem hogy még megérteni a mondanivalómat! Pedig azt kizárólag Neked szántam Sajnálom. Mindig lesznek újabb megátalkodottak, akik nem a TI szájaízetek szerint fognak megnyilvánulni. Azt nem sajnálom! Tudjátok ez a fórumozás nem zártkörű! Bármennyire is szeretnétek kisajátítani Magatok és Eszméitek számára! Bele kell nyugodni, hogy egy darabig ez így is lesz! Az általad minősített jelzőkkel bírók is EMBEREK! Magamat azért egyikbe sem skatulyáznám be, sőt mint már alant írtam álmodozni merészelő is vagyok. Azért arra megkérlek, hogy ne saját privilégiumodnak tartsd az "értelmesen szót váltó" tényezőt. Nálam a Remény hal meg utoljára. Sajnálom, hogy Te már eltemetted!”
 • 64. load 2010. január 01. 15:58
  „63. ValóSág
  "load megvédi gjozsi88-at velem szemben."
  Nézd ezt a sztorit egy kicsit más aspektusból!
  gjozsi88-at nem kell megvédeni, mert képes ő erre egymaga is.
  Én azért figyelmeztettelek, hogy törekedjünk a tárgyszerűségre.
  Amikor itt feltűnik egy új nick, az ember mindíg reménykedik, hogy a sok kommunistázó, cigányozó, fasisztázó, anyázó média-befolyásolt között talán lesz néhány olyan, akivel értelmesen is szót lehet váltani.
  A te többes számos megszólításod után veled kapcsolatban letettem erről a reményemről.
  Egyébként miből gondolod, hogy van vagyonom és az a privatizációból származik?”
 • 63. ValóSág 2010. január 01. 15:30
  „61. load
  Miért vagy felháborodva a többes számon!
  load megvédi gjozsi88-at velem szemben. Logikailag hogyan kéne válaszolnom, ha mindkettőtöknek szól az üzenet? Azt meg még külön megköszönöm Neked, hogy álmodhatok, az álmaimat még nem sikerült eladnotok. Már megint többes! Gondolom nem egyedül Te privatizáltad a nemzeti vagyont...... Szerintem jogos a többes!”
 • 62. knifemaster 2010. január 01. 15:21
  „59.
  .....
  Úgy csinálsz,mintha a többi pártnak nem erre lenne szüksége...:DDDD
  Mondjuk sok választás nincs,sok a birka.Ezt meg milyen embereknek is köszönhetjük?Hol is vannak ők most?”
 • 61. load 2010. január 01. 15:02
  „60. ValóSág
  "Egyébként visszatérve a logikátokra, - ..."
  Mi ez a többes szám?
  Én egyedül és a magam nevében írogatok ide.
  Három mondatot írtam neked és te ennek alapján már besoroltál valamiféle csoportba.
  Ezt hívják előítéletességnek.
  A ValóSágnak ehhez semmi köze.
  Egyégként álmodhatsz akkorát, amekkorát csak akarsz, de annak azért van némi kockázata, ha az álmaid programját egy politikus szájából hallod.”
 • 60. ValóSág 2010. január 01. 13:49
  „58.load.
  Valóban rosszul fogalmaztam. Az országban élők eladósodására gondoltam. Kicsit figyelmetlen vagyok, de tudjátok be az év első napjának. Egyébként visszatérve a logikátokra, - a "merjünk álmodni" verzióra - miért olyan nagy bűn, ha egy családnak van három gyermeke, egy autója, és egy lakása, amelyben öt szoba van? Szerintem nálunk tehetségtelenebb emberek alkotta nemzetek simán fel tudnak mutatni álmodozások nélkül is hasonló konstellációt.
  gjózsi88. Figyelmedbe ajánlom a KSH honlapját. Ott megnézheted, hogy melyik kormány, és mennyi adóssággal zárta működésének éveit.
  A trükközés pedig a ti műfajotok. Abban jók vagytok!
  Lehet, hogy a 88 ami a nevedben van nem a születési évedett jelöli, de rosszabb variációja is van ennek a számnak Pl. antiszemita! a számok logikája erre is enged következtetni! Az angol és a német ABC 8. betűje is ugyenez a betű "H"! Valamikor nagyon népszerű volt, most újra hódít némely körökben.”
 • 59. load 2010. január 01. 12:23
  „moderálva sértő”
 • 58. load 2010. január 01. 12:18
  „53. ValóSág
  Olvass figyelmesebben!
  gjozsi a lakosság eladósodásáról beszélt, te az ország eladósodására hivatkozva cáfolod.
  A kettő - a "mikor kezdődött" szempontjából - nagyon nem ugyan az.”
 • 57. gjozsi88 2010. január 01. 11:55
  „55-re!
  Az állítások akkor lesznek hazugságok, ha tételesen megtudod cáfolni!
  Addig struccpolitika, ha nem látom nincs is elv szerint gondolkodsz, magadat csapod be!”
 • 56. gjozsi88 2010. január 01. 11:52
  „ValóSág!
  Nem tudom, miért érdekes a korom, egyébbként a 88 nem jelent semmit!A múlt rendszerről is van tapasztalatom, munkavállalóként!
  Abban igazad van, hogy a rendszerváltást követően sokan ügyeskedtek és visszaéltek a zavaros helyzettel és számtalan olyan hitel került kihelyezésre, melyek bedöltek, eltüntek! De hadd emlékeztesselek, hogy akkor a jobboldali MDF kormányzott! Ezek az összegek általában vállalkozások nevében jelentek meg és tüntek el!
  Az azt követő Horn kormány fémjelezte Bokros csomagnak köszönhetően történt egy fajta korrekció, konszolidáció!
  Az orbáni kormányzás ennek hozamát használta fel és közben a lakásprogramja révén eladósította az embereket, Széchenyi terv kapcsán vissza nem térítendő támogatásokkal terhelte meg az országot!
  Az embereknek 98-ig voltak megtakarításai, melyekkel beszálltak a lakás programba és a jövedelmük jelentős részét hiteltörlesztésre fordítják! Aztán a merjetek nagyot álmodni retorika bűvöletében ész nélkül szedték fel a hiteleket! Ebből jött össze az államadósság 38%-alakossági hitelrész!
  Ha a te verziód lenne a valódi oka a problémának, az eltüntetett, bedölt hitelek az állami garancia miatt, az állam sokkal nagyobb arányú adósságaként kellene megjelennie!
  Az egész adósságból csak 24% az állami adósság, melyben benn van a pazarló szocialista ellátórendszerek fenntartásának költségei, fejlesztések önrészei és nem utolsó sorban a fideszes önkormányzatok működésre kibocsátott kötvény költségei, hitelei!”
 • 55. hehe08 2010. január 01. 11:45
  „load, gjozsi88!
  Először is BUÉK!
  <moderálva>”
 • 54. gjozsi88 2010. január 01. 11:31
  „pancser!
  A lakástámogatási programmal kezdődött...! (Vagy nem ők verték a mellüket, hogy 400 000 az ő idejükbe, mig a szociknál csak 50 000? Persze aki egyszer vett, az még egyet nem tudott, mégis tettek különbséget ott!)Ugye nehéz összehasonlítani egy tv-t egy több 10 milliós lakással!
  A merjetek álmodni retorika sem igaz? 3 gyerek 4 kerék, öt szoba...stb duma?
  Aztán egyeseket még a mai napig nem lehetett felébreszteni!
  A forint alapú hitelek elfogytak, jöttek a deviza alapú hitelek...! Azt követték a hitelt kiváltó hitelek...!
  A húzó hitel a lakás hitel, annak tartama ráadásul a leghosszabb!
  Azzal, hogy az államadósság 76%-a magán hitel (vállalati és lakossági fele-fele arányban), és a lakosság eladósodása 98 tól kezdődött, addig volak megtakarításai az embereknek, melyekkel önrészként beszálltak a lakáshitelekbe, nehéz a múltra fogni!”
 • 53. ValóSág 2010. január 01. 07:43
  „Már bocsánat, hogy beleszólok vitatkozásotokba. Tényleg nem tudom egyesek hol éltek, vagy még nem is éltek az elmúlt 2o, illetve az előtte eltelt években. Az ország eladósodása nem a Fidesz lakástámogatási rendszerével kezdődött. Azt egyébként is megelőzte a "VIP-listás" hitelrendszer. Emlékeztek? A listán kizárólag szoci és szdsz-es barátok részére utalt nulla-közeli hitelek szerepeltek. gjózsi88 korodból (88) ítélve, akkor még nem foglalkoztál ilyesmivel. Meg sok mással sem. Az eszmét azonban jól magadba szívtad. Ugye hallotatok az olyan hitelekről is, hogy csak fel kellett venni, de nem kellett visszafizetni. Na az ilyen hitelek döntötték be kis országunkat. Nem ám a kispista meg a nagypali által felvett lakáshitelek. Nekik legalább megoldódott a lakásproblémájuk. Nem járnak az önkormányzathoz lakhatási és megélhetési segélyért. Vagyis megoldódott volna, ha pártunk és kormányunk védőernyőt tart föléjük, nem pedig a lopós csókosait menti még a mai napig is. A nyugíjasoknak akkor lesz majd biztonságuk, ha nem az áremelkedésekről szólnak a hírek.”
 • 52. pancser 2009. december 31. 22:03
  „50! Hol volt a Fidesz kormányzás idején plazmaTV? Hihetőbbet kéne hazudni! Értő emberek? Uraim ha azok lettek volna a választók a szoci párt nem is létezne. Sok szerencsétlen visszasírta a kádár-rendszert ez emelte fel a szoci pártot!”
 • 51. gjozsi88 2009. december 31. 21:37
  „load!
  47-re!
  Tudom, hogy ez a demokrácia!
  Azt is tudom, ahhoz,hogy működni tudjon, azt értő és felkészült emberek, társadalom szükséges!
  Ez, meg ahogy a példánk mutatja, még nincs meg!”
 • 50. gjozsi88 2009. december 31. 21:34
  „13.István, pancser!
  A fidesz lakástámogatási rendszere nem is volt????
  Akkor kezdődött alakossági eladósodás, mégpedig évtizedekre!
  Hogy bele lettek hajszolva?
  Ki mondta, hogy merjetek álmodni? (egyeseket még felkelteni sem lehet!)
  Vették a 3-5 milliós autókat, LCD, plazma TV-ket...)
  A kényszer akkor jött, amikor a hitelt kiváltó hiteleket kellett felvenni...!”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetet szenvedett a körözött csaló

Közúti baleset okozta vesztét egy körözött csalónak Miskolcon, aki kórházba került, majd lábadozását… Tovább olvasom