Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány iszik, mi fizetünk

Kontur Pál, az ellenzéki párt munkás tagozatának elnöke szerint a miniszterelnök nem érzi át a gazdasági válság kisemberekre gyakorolt hatásait.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc nem érti a kisemberek mindennapi megélhetési gondjait, sőt újabb brutális megszorításokkal bünteti őket - mondta Kontur Pál, az ellenzéki párt munkás tagozatának elnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

"A kocsmában is a cechet valakinek állni kell. Ő iszik, mi fizetünk" - fogalmazott a fideszes politikus.

Szerinte az az ember, aki naponta 235 ezer forintból él, lehetetlen, hogy bele tudjon gondolni a napi megélhetési gondokkal küzdő melósok, kisemberek sorsába. A fideszes politikus ezzel arra utalt, hogy a miniszterelnök a tavaly kapott 114 millió forintos osztalékát elköltötte.

Kontur Pál úgy vélte: míg a magyar munkások és a családok napról napra nehezebb helyzetben vannak, addig például Gyurcsány Ferenc vagy Szilvásy György nem érzik a válságot.

Szerinte Gyurcsány Ferenc a kisembert bünteti brutális megszorításokkal, hiszen tavaly kiderült, hogy elveszik a 13. havi bért, az idén pedig el akarják venni a 13. havi nyugdíjat, be akarják vezetni ingatlanadót, valamint lecsökkentenék a gyes és a gyed időtartamát, és emelnék az áfát is.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc nem tudja, mennyit jelenthet néhány tízezer forint elvesztése is az embereknek, amikor a magyar családok 88 százaléka "egy petákot" sem tud félretenni.

Hangsúlyozta: miközben a kormány milliárdos vagyonú üzletemberei magánemberként sikeresek, addig Magyarország sikertelenné vált, amióta ők kormányoznak.

Kérdésre válaszolva Kontur Pál az APEH-ban tavaly kifizetett 16,7 milliárd forint prémiumról azt mondta: ha valaki tisztességes munkát végez, akkor megérdemli a jutalmat. A probléma az, hogy miért nem kaphatnak a rendőrök, az óvónők, a tűzoltók, az ápolónők vagy a pedagógusok is, akik szintén jól végzik a munkájukat - tette hozzá.

Szerinte a kormány gondolkodására jellemző, hogy azt a szervezetet jutalmazza, amely a pénzt behatja az emberektől.

A Magyar Nemzet szombati számában írt arról, hogy tavaly összesen 16,7 milliárd forint prémiumot osztott szét az APEH 15.600 munkatárs között. A dolgozókat 400 ezer forinttól 4 millióig honorálták.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. Gerinc 2009. február 11. 03:44
  „2009-02-10
  (Családi nap)

  Mit tehettek még?
  Nektek semmi sem elég!
  Most itt van a család,
  Adót vessünk hát!

  Mit tehetnek még?
  Az végtelen határ!
  Csak levegó mi jár,
  de az sem ingyen már!

  Honnan tudnák, hogy mit művelnek itt?
  A föld fölöt járnak, mind onnan letekint.
  Honnan tudjuk, hogy meddig megy ez így?
  A talpatok alól a nép már mérget szív!

  Mit tesztek velünk?
  Az megtorolható!
  A játék véget ér
  és szebb jövőt ígér!

  Sok család tűrte és nyelte a mocskot,
  de ennek mára már vége azt hiszem!
  A gyermekekre több nyomort nem hoztok.
  Dühödt a tömeg!

  Csak tömi zsebét,
  és húzza a szegényt.
  Nem is sejtik még,
  de közeleg a vég.

  Mind arról ugat,
  mit távolról sem él.
  De néhányuk már fél.
  Népünk veréshez kél!

  Honnan tudnák, hogy mit művelnek itt?
  A föld fölöt járnak, mind onnan letekint.
  Honnan tudjuk, hogy meddig megy ez így?
  A talpatok alól a nép már mérget szív!

  Mit tehettek még?
  Nektek semmi sem elég!
  Most itt van a család,
  Adót vessünk hát!

  Ne hagyjuk azt, hogy a Magyarok vérén
  ezek a díszpintyek süttessék hasuk!
  Ne engedjük, hogy a családi pótlékból
  tömjék meg maguk!

  Pénteken légy Kossuthnak terén!
  Ha igaz Magyar vagy, még akkor is ha fagy!”
 • 63. load 2009. február 09. 17:31
  „55. comet
  "Magyarorország az egyetle posztkommunista ország ahol 2002-től az 1 főre jutó GDP csökkent. (Mindenhol nőtt)"
  Mielőtt leírsz egy ilyen butaságot, nézd meg a statisztikákat!
  Például ezt:
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page?_pageid=1996,39140985&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=detailref&language=en&product=EUROIND_NA&root=EUROIND_NA/euro_na/na_gdp/na010
  Elkerülheted vele, hogy nagyképű, félművelt tökfilkónak nézzenek.”
 • 62. 5454 2009. február 09. 12:52
  „Primax: 61-4=...............?????? a többit rád bízom!!! szerinted ennél lehet roszabb???”
 • 61. thurvj97 2009. február 09. 09:28
  „Ezek a hírek csak hergelésre jók. Miért nem a selyemfiú Szijjártó ügyét teregetik ki ebben a lapban? Megyei és a disznóságai itt érhetők tetten. Erről miért is hallgatnak? Nem menteni akarom Gyurcsányt, még akkor sem, ha baloldali volnék.De Kontur megszólalása csakis a fidesz lejáratósdi része és hazug, abban az értelemben, hogy csak egyoldalra lát, mint a vak sörösló.Emberek inkább gondolkodni kellene, mint felülni ezeknek az aljas trükköknek.Nézzetek Veszprémre és jusson eszetekbe,hová vezet a gyűlölködés!”
 • 60. jockey 2009. február 08. 22:24
  „49. pmfc

  :)”
 • 59. comet 2009. február 08. 21:23
  „58. a Fidesz-se felel meg a nyugati normáknak de jelenleg nincs más és váltani kell, hogy történjen már valami mert már a fedelet adják el a fejünk fölül. A kormány bukás mindenképpen tisztulási folyamatot eredményezne, főleg ha felelősségre vonással járna (kérdés mennyire viszontzsarolható a Fidesz). Tisztulás nélkül nincs talpra állás.
  Gyurcsányt idézve "ekkora böszmeséget" amit a jelenlegi kormány művelt nem engedhet meg magának az ország. Az ország mutatóin nincs mit magyarázni azok magukért beszélnek.
  A NATO egy nagy átvágás volt, beetették a magyar politikai ´elitet´, azok meg a lakosságot (ellene szavaztam). A NATO értelmét vesztette és a felszámolását latolgatták. Gyakorlatilag az új belépők birkanyája mentette meg.”
 • 58. gjozsi88 2009. február 08. 19:16
  „commet!Afganisztán? A katonák önként mentek,NATO kérésre,amely tagságot nagy többséggel szavaztuk meg!Ha nem veszel részt a NATO tagdijat igy is fizetned kell!
  A GDP csökkenés egyenes arányba van a vásárlóérték csökkenésével,mely az emberek aladósodásával van összefüggésbe,mely 98-tól kezdődött!
  Saját magamról irtam! Igaz folyamatosan újítom fel a 40 éves házunkat,200 ezerért vettem egy 14 éves autót,mert az évi 4-5 ezer km-t ezzel is képes vagyok megtenni!Hasogatom a fát,lapátolom a szenet,mert drága a gáz,annak bevezetése is! A krumpli kilora vesszük és magunk hámozzuk,nem veszünk előre gyártott,drága zacskós termékeket! Megvagyunk cigaretta,pia nélkül és bármilyen hihetetlen a karácsonyunk is megállt 10 ezer ft-ból,mégis tartalmas életet élünk!Egyetlen szórakozásunk nem a plaza látogatás!”
 • 57. Primax 2009. február 08. 19:08
  „TakácsTamás & 5454 !
  Az, hogy ki kire szavaz, magánügy.
  Csak az érdekne, hogy Ti mit vártok a Viktortól ?
  Mitől vagytok úgy beájulva ? ? ? ? 1998-ban O.V. mondta a "győzelem" után ( Tulajdonképpen nem győztek, csak benyelték - aztán lenullázták - Torgyánékat, így lett többségük...) : "Más a választási ígéret és más a tényleges kormányprogram".
  Na, ennyit a hazudozásról.
  Szépeket ígérgetni, hazudozni bárki tud.
  A bal és jobboldal egyaránt.
  Viktor ugyanazt fogja csinálni, mint a szocik, mert 1998 és 2002 között is ugyanazt csinálta....”
 • 56. Zaraki_Kenpachi 2009. február 08. 18:40
  „Nem tudom, hogy a sok ember itt mit néz? Jó szemléletmód ez, amit csináltok:

  Van egy útelagázás, balra egy fa mögötte vörös erdő, jobbra egy fa mögötte narancs erdő. A két fa egyforma levéltől a gyökérig. El kell dönteni, hogy melyiket vágjuk ki és visszük haza a tűzre? Hogy döntötök ti? Egyszerűen: megnézitek milyen színű hátul az erdő, meghallgatjátok a fületekbe súgó szirének ( gyengébbek kedvéért, ókori mitológia ), és kivágjátok azt, amit mondanak.
  ....
  De utána már leszarjátok, hogy milyen a fa mögötte, és hova tart az az egész fasor, ami mögötte sorakoztok, mert képtelenek vagytok meglátni és megfigyelni. Kivágtátok az elsőt, azt hiszitek minden fasza lesz, hazamentek lefeküdni és másnapra semmi se változik, csak röhög a másik ligetnek a csősze, hogy milyen jól átbaszott benneteket.

  Döntési képesség : 0
  Elemzési képesség : 0
  Hosszútávú látási képesség : 0
  sorolhatnám még ....”
 • 55. comet 2009. február 08. 18:34
  „53. a nem élünk rosszul tábor rohamosan zsugorodik. Akik jól élnak azok meg egyre jobban élnek. Az ország vezetése ezideig lényegesen túlköltekezett, és sokszor azért mert irreális álmai voltak csak.
  Afganisztánban eddig két katonánk halt meg a hajdani ellenség csatlósaiként egy olyan háborúban amihez semmi közünk.
  Vagy Svájcról irtál?
  Magyarorország az egyetle posztkommunista ország ahol 2002-től az 1 főre jutó GDP csökkent. (Mindenhol nőtt)
  itt a legmagasabb egy főre jutó adósság is és itt tapsolták el a legtöbb állami vagyont, meg vélhetően itt a legmagasabb a politikusi bűnözés aránya.
  Az ország hatalmas bajban van ami talán a mézes bödön mellöl nem látszik. A Fidesz nem megoldás, csaka kisebb rossz, de már el kéne kezdődni valami változásnak.”
 • 54. Zaraki_Kenpachi 2009. február 08. 18:34
  „Az egyik vodka, a másik whiskey. Nem kell szépíteni a jobb oldalt ennyire.

  Itt van az, hogy hülyék az emberek. Kiállnak egypáran bírónak, mint pl Te is kisvad, és közben valaki alulról tömi a zsebed és aszerint módosítod az ítéleteket. Látszik, hogy ki pénzeli alulról a bírót.”
 • 53. gjozsi88 2009. február 08. 17:13
  „akinemfél! Nem élünk jól,de nem élünk rosszul! Tudod miért,mert annyit költünk amit megkeresünk,nincsenek irreális álmaink,nem ugrunk fejest a vakvilágba! Ráadásul nem akarunk háboruzni a világgal,nem mást okolunk saját balfogásainkért!”
 • 52. Judytka 2009. február 08. 17:10
  „Én meg azt nem bírom elképzelni,hogy egyesek emberek(az ország vezetői)nem tudják elképzelni,hogy már a tönk szélére sodorták az országot,és még mindig prémiumokat osztogatnak(milliárdokat)abból a pénzből,amiért más keményen megdolgozott,ők meg többnyire jogtalanul behajtották!Undorító férgek,ingyenélő szar alakok!!Akik még egy fillér hasznot sem hoztak ennek az országnak,sőt kiárusították!”
 • 51. akinemfél 2009. február 08. 16:55
  „Mennyi MSZP és Gzurcsany Feri rajongo ír erre az oldalra !
  Az utcán bezzeg eltitkoljátok,hogy hová tartoztok és mibol éltek jol !”
 • 50. gjozsi88 2009. február 08. 16:27
  „pmfc!Erre az a válasz,hogy csökkentsünk adót és mindenhova több pénzt adjunk?
  Honnan veszed,hogy 500 milliárddal drágább és minél drágább?
  Mitől 9 milliárd az a kormányzati negyed? Az állami MÁV-tól vettünk egy földet,az állami alkalmazottaknak fizettél eljárási pénzeket!Egyik zsebből ki a másikba be!
  A Zuchlágék börtönbe vannak,hol vannak a Szécheny tervet felvevők és semmit nem építők?
  A metró felét az unió fizeti,ráadásul ez valamikor megtérülő beruházás,mikor térül meg az Orbán által befektetett milleniumi kereszt,zászló és a 0 km autópálya?
  A MÁV CARGÓ-ba mennyi pénzt tettél volna bele és honnan a szükséges fejlesztésekre,hogy továbbra is versenyképes maradjon?
  Az állam adósság a Fidesz idejében sem csökkent,ez tény!”
 • 49. pmfc 2009. február 08. 16:03
  „jockey!!

  TE is nagyon jól tudod, hogy a Fidesz lakáshitelprogramja vitt minket a csődbe. Hát miért nem érted meg? :)

  Nem az, hogy 500 milliárddal drágábban kapjuk Feri miatt a hitelt. Nem az, hogy az ifjú szocik zsákszámra lopják a pénzt. Nem az, hogy a Kolompár cigányönk. zsákszámra lopja a pénzt. Nem az, hogy egy nyereséges céget (MávCargo) eladtak féláron. Nem az, hogy Weisszenbergerék és Szoci társaik lenyúlják az EUs pénzek felét. Nem az, hogy 9milliárdért építettünk egy megnemépült kormánynegyedet. Nem az, hogy 500milliárdért fúrunk egy lukat pesten a földalatt, amit majd évtizedek múlva METROnak fognak nevezni

  NEM. Te is jól tudod, hogy a lakáskitel, az orbánbányák, meg a happy end kft. miatt vagyunk ilyen szarban... Bár akkor csökkent az adósságállományunk, de te is tudod, hogy ez is csak a MOCSKOS orbánviktor trükközése volt... :)”
 • 48. gjozsi88 2009. február 08. 15:23
  „Jockey!Tudod miért kellett az IMF hitel?Mert a lakosságnak nincsenek megtakarításai,ezért,(mint a világon minden országba hitelekkel finanszirozzák az államot)deviza hitelt kell felvenni!Ráadásul,mivel az emberek a jövedelmeik jelentős részét hitel törlesztésre használják,kifizetik a rezsit és nem marad pénzük olyat venni amit most vagy ezután kell gyártani! Emiatt csökken a gazdaság teljesítő képessége,a fogyasztás csökkenéssel csökken az állam fogyasztási adóbevétele,mindeközbe egyre többen szorulnának állami segítségre és már bent is vagyunk az adósság csapdába!Ha megnézzük,hogy 98-ig az embereknek voltak megtakaritásai,aztán jött a Fidesz lakásprogramja,merjetek nagyot álmodni retorikája és ma jelenleg a lakosság 19%-nak van megtakaritása! Kinek köszönhető,hogy a gazdasági folyamatok igy alakultak...? A kiadási oldalunk a költségvetésbe nagyobb,mint a bevételi!Erre jön a propaganda jobbról csökkentsünk adót,növeljük a kiadásokat...!Ez szerinted járható ut? (Az álom,hogy a kormány luxus kiadásai okozzák a deficitet, 14 ezer milliárdból max vitatható 100 milliárd,igazából annyi,amennyit ki kellett fizetni,mikor a Fidesz felmondta a kanadai repülős szerződést..)”
 • 47. jockey 2009. február 08. 15:01
  „46. gjozsi88

  A hitelszerződést pedig igenis Gyurcsány írta alá! Tudod ugye, hogy melyiket? Amelyikről csak most lehet lehívni a pénzt és csak a következő ciklusban kell majd visszafizetni. Ugye tudod?
  Egyébként nekem egy fillér tartozásom sincsen, ugyanis igyekszem ésszel élni. Ami volt, azt már régen visszafizettem, azóta nem veszek fel kölcsönt.”
 • 46. gjozsi88 2009. február 08. 14:51
  „Azt azért hadd javasoljam a fröcsögőknek,hogy nézzék meg miért élnek rosszabbul! Nézzék meg,hogy a jövedelmükből mennyi a rezsi,amit a piac határoz meg,bár a kompenzációk miatt ez akár lehetne több is,mennyi a törlesztőrészlet,amit fullos lakásra,nagyértékü autóra,LCD tv-re,vellnes hétvégékre,külömböző kényelmes megoldásokra (pl. előre készitett hasábburgonyát vesz 400 ft-ért,mert a 80 ft-os krumplit meg kell pucolni,hasábolni,előre panirozott husokat vesz...)Azután kérdezze meg saját magától,hogy erről ki tehet? Miért nem marad pénze mást venni,ami segítené a gazdaságot,mert ha nem vesz nem kell gyártani,nem lesz munkahely,nem lesz miből ki fizetni az adósságot! Azt a gyenge emberek teszik,hogy ezért mást hibáztatnak,a hitelszerződést nem a Gyurcsány irta alá,hanem a most leghangosabban fröcsögő!”
 • 45. gjozsi88 2009. február 08. 13:59
  „pmfc 53-ra! Neked fogalmad sincs hogy működik az állam? A legtöbb nagy ellátó rendszer 2/3-os törvényen alapszik,egyelőre pénztemető,amit meg kellene szüntetni,de szavazatok reményébe hülyitik az embereket és még több pénzt fizetne ki a Fidesz,miközben csökkentené az adókat!Hogyan?”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrökre támadt egy közel 30 fős társaság

Rendőrökre támadt egy húsz-harminc fős társaság szombaton Hevesen. Senki nem sérült meg. A rendőrök… Tovább olvasom