Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él

A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a szakdolgozatáról szóló hírek miatt mostantól a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él.
A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a szakdolgozatáról szóló hírek miatt mostantól a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él.

Selmeczi Gabriella az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "azt, hogy Gyurcsány Ferenc hazug ember, már mindenki régóta tudja. Most azonban már a csalás és a lopás gyanújának árnyékában is él".

A szóvivő hozzátette, a Fidesz reméli, a volt miniszterelnök "korábban fennen hangoztatott erkölcsi mércéjét - amennyiben tényleg van neki ilyen - önmagára nézve is kötelezőnek tartja".

A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette, azt állítva, nem tudott arról, hogy a politikus később ugyanezt a témát választotta.

A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.
Gyurcsány Ferenc 1983-ban házasodott össze első feleségével, Rozs Beatrixszal, és egy évvel később diplomázott. A nő bátyja, Rozs Szabolcs 1980-ban szintén A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskola földrajz szakán, csakúgy, mint 1984-ben a biológia-technika szakos Gyurcsány - derült ki a HírTv riportműsorából.

KDNP: Gyurcsány vonuljon vissza, és keresse eltűnt szakdolgozatát!

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek a szakdolgozatával kapcsolatos hírek miatt el kell hagynia a politika színterét. A kereszténydemokraták az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt írták: most, hogy sajtóértesülések szerint kiderült, Gyurcsány Ferenc bizonyosan használta saját diplomamunkájához volt sógora szóról szóra megegyező című szakdolgozatát, és komolyan vetül rá az esetleges plágium gyanúja, újra aktuális a kérdés, hogy "meddig prédikál még vízről Gyurcsány Ferenc, miközben bort iszik".

Felidézték, hogy Schmitt Pálnak az államfői posztról való lemondása előtt Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: Schmitt Pál nem csak az erkölcsi érzékét veszítette el, de a politikai realitásérzékét is.

"A KISZ, az MSZP és a DK erkölcsi magaslatain lavírozó Gyurcsány jó lenne, ha vagdalkozásokra épülő politikai zuhanórepülése közben kicsit önmagára is tekintene, és ha már erkölcsi érzéke nincs, legalább politikai realitásérzékről tenne tanúságot, és végleg elhagyná a számára semmi jót nem ígérő politika színterét" - írták a KDNP-sek, hozzátéve, hogy jobb, ha még most visszavonul a volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke, és "otthoni magányában keresi tovább az egyetemről megmagyarázhatatlan módon eltűnt szakdolgozatának saját példányát".

A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.

Fidelitas: Távozzon végleg a magyar politikából Gyurcsány Ferenc

Távozzon végleg a magyar politikából Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő, ha nem tud elszámolni a szakdolgozatával, mert ebben az esetben méltatlanná válik a közszereplésre - mondta Mihalovics Péter, a Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas országos választmányi elnöke szombaton Budapesten, a szervezet Gyurcsány Ferenc II. kerületi háza előtt tartott demonstrációján.

Az országos választmányi elnök, a Fidesz parlamenti képviselője arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy "ne mérgezze tovább hazugságaival, átláthatatlan történeteivel, sztorijaival" a magyar közéletet.

Mint azt a mintegy 20 demonstráló előtt kifejtette, a Fidelitas arra kéri a volt miniszterelnököt, "valljon színt, legyen egyszer őszinte, mondjon igazat, ha nem tud igazat mondani, távozzon a közéletből".

Mihalovics Péter felhívta a figyelmet: a Fidelitas Facebook oldalára várják a javaslatokat Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának címére. Mondják el az emberek, miben látják kompetensnek a volt miniszterelnököt, akihez ezeket a javaslatokat eljuttatják, és arra kérik, hogy a címek egyikét válassza ki, és "írja meg legalább egyszer azt a szakdolgozatot, amiért már diplomát kapott" - fogalmazott.

A Fidelitas javaslata a szakdolgozat címére: Az őszödi beszéd vagy a Hazudtunk éjjel, reggel és nappal - tette hozzá.

A Fidelitas országos választmányának elnöke emlékeztetett arra: Schmitt Pál volt államfő plágiumügyében Gyurcsány Ferenc korábban úgy nyilatkozott, "nincs az a palotaőrség, ami meg tudná védeni a Sándor-palota jelenlegi lakóját attól az istentelen szégyentől, ami most rázuhant (...) becsapta önmagát, úgy látom, becsapta a világot".

Mihalovics Péter beszélt arról, hogy Gyurcsány Ferencnek ugyanakkor nem csak hogy nincs meg a szakdolgozata, hanem olyan címen adott be szakdolgozatot, mint amilyent négy évvel korábban már beadtak, és a négy évvel korábbi szakdolgozat sincs meg.

A demonstrálók Másoltad a sógort?, Hol a szakdolgozat?, Most mi van? feliratokkal vonultak Gyurcsány Ferenc háza elé, ahol az újságírók becsöngettek a volt kormányfőhöz, de beszélni nem tudtak vele.

A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette, azt állítva, nem tudott arról, hogy a politikus később ugyanezt a témát választotta. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot és merített is belőle.

Gyurcsány Ferenc 1983-ban házasodott össze első feleségével, Rozs Beatrixszal, és egy évvel később diplomázott. A nő bátyja, Rozs Szabolcs 1980-ban szintén A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskola földrajz szakán, csakúgy, mint 1984-ben a biológia-technika szakos Gyurcsány - derült ki a HírTv riportműsorából.

A balatonfüredi Rozs Szabolcs elmondta, a dolgozat saját kutatásaira épült, meglepte és nem tudja mire vélni, hogy Gyurcsány Ferenc is ezt a témát választotta, noha szavai szerint érdeklődési körük nem egyezett. Kérdésre válaszolva azt mondta, mivel akkoriban rokonok voltak, a politikus a házukban akár olvashatta is a dolgozatot, de neki erről nem volt tudomása.

A HírTv megkérdezte Gyurcsány Ferencet is, aki először nem tudta felidézni, hogy Rozs Szabolcs miről írt szakdolgozatot, sőt azt sem, hogy melyik szakra járt. Amikor azonban közölték vele, hogy volt sógora szakdolgozatának címe megegyezik az ő későbbi diplomamunkájáéval, úgy fogalmazott: olvashatta a dolgozatot, és ha így volt, "nagyon valószínű", hogy használta is. Arra, hogy a pécsi tanárképzőn vele együtt végző évfolyamtársainak a dolgozatai fellelhetők az egyetemen, az övé viszont nem, nem talált magyarázatot, és úgy fogalmazott: ez gyanús, de senkit sem akar megvádolni.

A Pécsi Újság hírportál korábban Geresdi Istvánra, a Pécsi Tudományegyetem (PTE)Természettudományi Karának dékánjára hivatkozva arról írt, hogy nem találják Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatát. A dékán azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, Gyurcsányé azonban hiányzik közülük. Hozzátette, a szakdolgozat a katalógus szerint 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, vagyis létezett, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani.

A Pécsi Újság egy kommentelőre hivatkozva azt írta: egyes híresztelések szerint a nyolcvanas években Pécsett a KISZ vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő Gyurcsány Ferenc úgy kapott főiskolai diplomát, hogy nem adott be szakdolgozatot.

A volt kormányfő erre reagálva a Facebookon nyilvánosságra hozta a főiskolai és az egyetemi leckekönyvéről készült felvételeket. Ezekből az derült ki, hogy a tanárképző főiskolán jó minősítést kapott szakdolgozatára. Gyurcsány Ferenc 1990-ben a közgázon A gazdasági társaságok és a tőzsde működése címmel adott le diplomamunkát; diplomájának minősítése jó, a dolgozatra elégséges és közepes értékelést kapott.

Ez utóbbit a PTE április 11-i közlése szerint 1996-ban leselejtezték. A tájékoztatás szerint a volt kormányfő diplomamunkáinak címe, az azokra adott bírálat és érdemjegy, valamint a nyilvántartási szám megtalálható az érintett karok tanulmányi irataiban, a szakdolgozatok viszont már nem lelhetőek fel az egyetemen.

Gyurcsány Ferenc április közepén azt közölte, hogy bár kereste őket, de sem a főiskolai, sem az egyetemi szakdolgozatát nem találta meg. Hozzátette, az egyetem közleményeivel megdőlt az a vád, hogy nem készített diplomamunkát.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. gjozsi88 2012. április 30. 18:13
  „hablaty!
  Látom nem érted a jogállamiság lényegét, mely szerint nem az ártatlanságot kell bizonygatni, amire a sok sejtetéssel, csúsztatással kényszerítenétek Gyurcsányt!
  Nem csoda, ha nem értitek az unió kritikáit!

  Ja....és hogy van az, hogy a biológiai és a földrajz tanszéken is ugyan az a minősítés születik, miközben különböző szempontok szerint kellene vizsgálni?????
  Azaz valami nem gömbölyű a fideszes retorikába!!!
  Gondolom most bőszen megy a hamísítás!!!!
  Szinte biztos, hogy Gyurcsány cáfolatként veszi elő saját dolgozatát, ha a fidesz hamisítványával előjön!”
 • 63. load 2012. április 29. 22:25
  „62. hablaty
  Várjuk meg a rektori tanács döntését!
  Úgy, mint Schmittnél.
  Addig lehet örömködni, de nincs miért.”
 • 62. hablaty 2012. április 29. 20:24
  „Józsika!
  Arany szívem, a kedvenced egy tolvaj, egy az egyben lopott egy szakdolgozatot, nincs ezen mit szépíteni.”
 • 61. Eva- 2012. április 29. 16:51
  „59-hez

  Kell a műbalhé!
  Mert ott va csak elképzelés arról, hogy mi lesz/lehet Orbán után.
  a többi csak ezt azt akar változtatni, csak összességében nem tudja, hogy hogyan.

  Persze, ha 2006-óta elkezdődhetett volna az ésszerű gazdálkodás, akkor ma más lee a helyzet.
  Nem engedte a fidesz--minden együttműködést meggátolt
  minden javaslatot megvétózott.

  Most csiánlhatja maga 4 év késéssel.
  Végrehajthatja az őszödi kottát.”
 • 60. értelem 2012. április 29. 16:31
  „Julianusz! Ennyi ésszel el kellene indulni felkutatni az ázsiában maradt magyarokat! Aki ilyen hülyeségeket ír, azt vagy ezért fizetik, vagy milliárdos, vagy csak egyszerűen hülye. A mostani áremeléseket és az államháztartási hiányt a végtelenül buta és primitív gazdaságpolitika, és ezt Orbán hagyta jóvá, sőt, erőszakolta ki, okozza. Aki odaáll egy hozzá képest óriás elé és elkezd dicsekedni, hogy hány sallert meg kokit osztott ki, ne csodálkozzon ha viszütnek. Az már sajnos, hogy ez a pofánmverés nem a gazdagokat, hanem a szegényebbeket érintette. Aki egyébként nincs tisztába az erőviszonyokkal az ne kezdjen verekedésbe.”
 • 59. iparos 2012. április 29. 15:14
  „Julianusz 2012.04.29. 11:37

  A rohadt EU-s termékért még is kimész Ausztriába az asszonnyal! Vizet prédikálunk, és bort iszunk? Gyurcsány IMF hitelének 3/4-ed részét Gazdád költötte el, a nagy szabadságharc finanszirozására! / MOL megvásárlása/ Ami már el is uszott. Lehet számon kérni!!:-)”
 • 58. Dwatson 2012. április 29. 14:55
  „32. gyoriagoston 2012.04.29. 03:28
  Ég és föld a külónbség!
  SP a legnagyobb közjogi méltóság,GYF szürke képviselő,még frakciója sincs,SP doktori disszertáció,GYF sima diploma,SP plágiuma dokumentált,bizonyított,GYF csak feltételezés,mert nincs meg,amúgy meg kettőt is szerzett,SP hazudott,letagadta,GYF elképzelhetőnek tartja hogy felhasznált a sógoráéból,de ha igen akkor ezt megfelelően jelezte is,tehát nem lopott!
  Összegezve SP lopott és hazudott,GYF nem lopott és nem hazudott!”
 • 57. Eva- 2012. április 29. 14:48
  „46-hoz

  dehogy ! az audi, a mercedes a suzuki, meg a több száz apróbb

  bizony a győri keksz terméke sem volt piacképes a graboé sem a technológia és éppen a termék korszerűsítésére nem volt tőke”
 • 56. Kusztax 2012. április 29. 14:24
  „Komolyan! Mintha nem lenne jobb dolguk a politikusoknak, minthogy egymás vizsgáját, érettségiét ellenőrizgessék. Az összeset le kellene váltani! Szívem szerint: Nemzeti Értékelvű Párt”
 • 55. festéktüsszentő 2012. április 29. 13:51
  „50. gjozsi88 2012.04.29. 12:30
  Én meg a te figyelmedbe a 47-ben írt feltétes mondataimat:

  "... h lopott anyagból volt-e vagy sem. Ha igen, ..."”
 • 54. Patriot 2012. április 29. 13:22
  „Jocika! :DDD”
 • 53. gjozsi88 2012. április 29. 13:13
  „Patriot!
  Pont a lopás TÉNYÉT nem sikerült kideríteni!!!
  Csak a Cím azonosságig jutottak, miközben két önálló tanszékről beszélünk, azaz használhatott fel részeket is, ha azokat megjelöli, de erről info nincs!!!
  Nos itt kezdődik a parasztvakítás!
  ISMÉTLEM:
  A lopás tényét NEM SIKERÜLT KIDERÍTENI!!!!!

  a VOLT sogora jól megcáfolta!
  Persze ő hiteles és nem sértett ember, miután elvált a testvérétől Gyurcsány!!!
  Nem tudott róla!
  A Gyurcsány meg közölte, hogy feltehetően használta a dolgozatot......ez egyébbként nincs tiltva!!!
  Hol a hazugság??????”
 • 52. gjozsi88 2012. április 29. 12:44
  „jav:
  selytelmes = sejtelmes!”
 • 51. Patriot 2012. április 29. 12:37
  „Mióta kiderült a lopás ténye, azóta meg egyfolytában hazudik. Most épp a volt sógora cáfolta meg minden szavát.”
 • 50. gjozsi88 2012. április 29. 12:30
  „47. festéktüsszentő
  Ajánlom figyelmedbe, hogy a jobboldali média csupán a cím azonosságra hivatkozik és tényként közli, hogy csalás gyanúja!
  Jogállamban nem az ártatlanságot kell bizonyítani, hanem a bünösséget!
  Pali plágiuma dokkumentálva van!
  Gyurcsány dolgozatai meg sincsenek!!!
  Persze eltüntetésük legalább oly érdeke a fidesznek, főként ha erre egy selytelmes kommunikációt építhet!
  De érdekesnek azt találom, hogy Kövér László terroristáknak nevezte aki előjött Schmitt dolgozatának vizsgálatával, mert lejáratták a személyét!
  Most .......pedig lényeges a különbség, ugyanis nincs meg a dolgozat, azaz a bizonyíték......érdekes módon elfelejt megszólalni, lejáratásról beszélni!
  Talán kettős a mérce elnök úr????”
 • 49. dödike 2012. április 29. 12:15
  „Julianusz!Emlékszel még Torgyán ámokfutására? Finom a csilei cseresznye?Kicsinált a nagy szántókból szíjparcellákat?Oszt ki mondta akkoriban hogy nekünk nem kell a keleti piac mert az a kommunizmus rákfenéje?Most meg kuncsorgunk utánuk.Az emlékezeted nagyon szelektív és hiányos.A viki pont ilyenekre alapozza a hatalmát.”
 • 48. dödike 2012. április 29. 12:01
  „Julianusznak!Mint írtam fröcsög belőled az egyoldalú rosszindulat.Miért drágul minden? Az orbi féle szabadságharc bizony rátett egy lapáttal,nem az EU szabadságharcol.A benzi árát kérdezd meg szijgyártótól Ő "figyeli".Ha EU nem lenne,Albánia alatt lennénk.Tény és való a sok adósság nem jó, de ebben az összes kormány hibás.A libamáj a 4mancsnak köszönhető.Az igazság és a haladás soha nem lehet egyoldalú mert a diktatúrák tudjuk hova vezetnek.”
 • 47. festéktüsszentő 2012. április 29. 11:55
  „SP doktorijával sem az volt a baj, hogy butaságokat, súlytalanságokat írt, hanem az, h lemásolta másvalakiét. Ezért a népítélet azt mondta, hogy nem méltó a köz szolgálatára.
  Nézzük meg GY.szőlész-borász.F esetét. Ott sem az a lényeg, hogy doktorit vagy csak egy kis semmi tanárképzős diplomát adott-e be, hanem az, h lopott anyagból volt-e vagy sem. Ha igen, akkor ő sem méltó a köz bizalmára. Sem most, sem később, amikor állami csöcsre akar tapadni. És erre folyamatosan emlékeztetni kell polgárt-érintettet, mert az idő megszépíti a múltat.”
 • 46. Julianusz 2012. április 29. 11:37
  „Egyébként mi az EU-s termékszínvonal? Mérgező bébitápszer, ki tudja honnan eredeztethető import árú. Látott e tejet a tejtermék, kínai bóvli.”
 • 45. Julianusz 2012. április 29. 11:34
  „Amit a grabo, a textil, a csipkefüggöny, a baromfi, a vagongyár, a győri keksz gyártott, az mind exportképes volt! A magyar tojás kaparófa nélkül, a szürkemarka húsa, a tej , a libamáj, a cukor mind volt olyan színvonalú, mint amit az EU áldásos tevékenysége miatt Gyurcsányék hajbókolásának köszönhetően importból szerzünk be.”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú Demokraták: Orbán Viktoron is be kell hajtani az adót

Orbán Viktor miniszterelnökön is be kell hajtani az általa lakott ingatlanra vonatkozó adót - mondta… Tovább olvasom