Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: fontos a nemzeti érdekérvényesítés az EU-ban

"Hazánkat már olyan országként tartják számon Európában, amely kiáll magáért, és amelynek vannak saját megoldásai."
A nemzeti érdekérvényesítés Európai Unión belüli fontosságát hangsúlyozták a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltjei csütörtökön, a főváros XVI. kerületében tartott Polgári Majálison, a Fidesz sátrában tartott beszélgetésen.

Szájer József és Gál Kinga - akik jelenleg is EP-képviselők - Magyarország nagykövetének nevezték az EP 21 magyarországi tagját.

Szájer József szerint hazánkat már olyan országként tartják számon Európában, amely kiáll magáért, és amelynek vannak saját megoldásai. Ezt ugyan minden ponton próbálták akadályozni, a stratégia mégis sikeres volt, ami tiszteletet ébreszt - tette hozzá.

A politikus, aki elmondása szerint akár a szocialista Szanyi Tiborral is szövetkezne Brüsszelben a magyar érdekérvényesítés érdekében, arra is felhívta a figyelmet: a Fidesz-KDNP listája az első, amelyen minden magyarlakta határon túli terület is képviseletet kapott. A nemzeti lista elsőszámú üzenetének nevezte a magyar nemzet egységét.

Szájer József a jövőben azt erősítené, hogy a magyarok gazdasági értelemben is komoly részei legyenek az uniónak, és szűnjön meg az a láthatatlan határ, amely a tíz éve csatlakozott országok és a régebbi tagállamok között van.

Az euró bevezetéséről szólva kijelentette: ez akkor lesz időszerű, amikor a magyar gazdaság érett lesz rá, amikor azt erősíteni és nem gyengíteni fogja. Görögország, Portugália és Írország példáját hozta fel arra, hogy egy ország elvétheti a bevezetés időpontját, és az kárára válhat.

Szájer József pártja április 6-ai választási győzelmét nagyobb sikernek nevezte a korábbinál, hangsúlyozva, most ugyanis valamire és nem valami ellen szavaztak az emberek.

Gál Kinga ehhez azt fűzte hozzá: a legfontosabb, országgyűlési választási sikerhez további két segédpillérre van szükség, az európai képviseleti többségre és az önkormányzatira.

A politikus szerint, bár az országnak tíz éve van képviselete az Európai Parlamentben, az unió előnyeit mégis csak 2010 után lehetett értékelni, amikor az ottani politikusok többsége ki merte mondani, milyen értékek érvényesülését szeretné látni.

Gál Kinga a kisebbségi érdekek védelmének fontosságát is hangsúlyozta, ezt olyan területnek nevezte, amelyért még sokat kell tenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a földtörvény hatálybalépése beárnyékolja az ünnepet

Vona Gábor pártelnök beszédében kiemelte: ő ott lesz, amikor az első külföldi akar magyar… Tovább olvasom