Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: folytatódhat a 2010-ben megkezdett kormányzati munka

A munkát három legfontosabb alapértéke, a munka, a család és a szociális biztonság mentén végez majd a harmadik Orbán-kormány.
A magyarok bizalmának és támogatásának köszönhetően folytatódhat a 2010-ben megkezdett kormányzati munka, amelyet három legfontosabb alapértéke, a munka, a család és a szociális biztonság mentén végez majd a harmadik Orbán-kormány - mondta a Fidesz szóvivője szombaton Pécsen.

Hoppál Péter sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: folytatódik a gazdaság megerősítésének, a munkahelyteremtésnek, a nyugdíjak megvédésének, a rezsi csökkentésének a politikája, de a vezetés figyelemmel lesz a hazai vállalkozók támogatására is.

Hozzátette, szeretnék tovább csökkenteni a családok terheit, folytatni a bajba jutott devizahitelesek megmentését, de emellett azért is dolgoznak, hogy még több családban váltsa fel a segélyt a munka, s folytatódjon a közszférában elindított béremelési program.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott, a munkához, a családhoz és a szociális biztonsághoz azért is kell ragaszkodniuk, mert az ezen értékeket szem előtt tartó politika az, amely az elmúlt négy évben bizonyított, eredményeket tett le az asztalra, valamint ezen értékekkel végleg le lehet zárni a korábbi, kudarcokkal, munkanélküliséggel, megszorításokkal teli Gyurcsány-korszakot.

Hoppál Péter kitért arra, hogy a pénteken esküt tett Orbán-kormány Európa legcselekvőképesebb kormánya, mert a legstabilabb társadalmi támogatást tudhatja maga mögött Európában.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a pozitív gazdasági folyamatok egyre inkább éreztetik a hatásukat az emberek mindennapjaiban.

Példaként hozta fel, hogy Magyarországon egy év alatt 10,6 százalékról 7,8 százalékra csökkent a munkanélküliség, a mérséklődés áprilisban Magyarországon volt a legnagyobb az Európai Unióban. Az elmúlt egy évben rekordméretű, 23 százalékos volt a beruházások növekedése, az ipari termelés több mint 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Hozzátette: az ország iránt folyamatosan nő a bizalom, s miközben az európai gazdaság növekedési üteme elmaradt az elemzői várakozásoktól, a magyar gazdaság jobban gyorsult, mint amit előre jeleztek, a sérülékenysége pedig csökkent.

Hoppál Péter kiemelte, hogy a gazdaságot segíti a bizalmi index javulása, a jövedelmek emelkedése, a belföldi fogyasztás fokozatos bővülése, valamint az is, hogy egyre többen dolgoznak és egyre többet ér a munka.

Úgy vélte: minden ok megvan az óvatos optimizmusra, az eddig megtett intézkedésekkel Magyarország határozottan elindult egy olyan irányba, melynek köszönhetően a családok, a magyar vállalkozások és a települések is bátrabban tervezhetnek előre, mint 2010 előtt.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy továbbra is a kölcsönös teherviselésben, a szociális biztonság megteremtésében hisznek, nem a megszorítások rossz politikájában, amely egyszer már tönkretette Magyarországot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiások, figyelem! Emelkedik a levegő pollentartalma

A pázsitfűfélék virágpora magas, és várhatóan a csalánfélék pollenkoncentrációja is országszerte… Tovább olvasom