Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Fidesz: egy átlagos háztartás évi százezret spórolhat

A többi szolgáltatás árának csökkenését is figyelembe véve az összes megtakarítás bizonyos háztartásokban elérheti akár az évi 150 ezer forintot is.
Évi százezer forintot takaríthat meg egy átlagos magyar háztartás a rezsicsökkentéssel - közölte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei rezsicsökkentés harmadik üteme november 1-jén, pénteken lépett hatályba, amelynek eredményeként 11,1 százalékkal - a tavaly decemberi árakhoz képest pedig összesen 20 százalékkal - lett olcsóbb a gáz, az áram és a távhő ára.

Kocsis Máté emlékeztetett, hogy idén már kilenc szolgáltatás ára csökkent, a gáz-, az áram- és a távhődíjak kétszeri mérséklése mellett júliustól olcsóbb lett a víz- és a csatornadíj, a szemétszállítás, a palackos gáz, a szennyvízszippantás, valamint a kéményseprés ára.

Mindezzel - európai uniós szinten - a fogyasztók javára jelentősen javult a magyarországi rezsiköltségeknek az átlagbérhez viszonyított aránya, de "még mindig van ezen mit javítani, éppen ezért gondolkodunk a jövőben is hasonló lépésekben" - mondta.

Az eddig intézkedések egy átlagos háztartásban éves szinten százezer forintos megtakarítást jelenthetnek - hangsúlyozta.

Példaként említette, hogy csak az áram, a gáz és a távhő árának csökkentésével egy budapesti 60 négyzetméteres gázfűtéses lakásban élő kéttagú háztartás évente akár 55 ezer forintot is megspórolhat, míg egy száz négyzetméteres, gázfűtéses házban élő kétgyermekes család megtakarítása 103 ezer forintnál is több lehet.

A többi szolgáltatás árának csökkenését is figyelembe véve az összes megtakarítás bizonyos háztartásokban elérheti akár az évi 150 ezer forintot is - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A politikus kitért a fogyasztóvédelmi intézkedésekre is, így például az egyszerűsített számlákra, amelyeken tájékoztatást kell adni a rezsicsökkentéssel megtakarított pénzről. Kocsis Máté jelezte, hogy a számlaképek további egyszerűsítését tervezik.

Olvasóink írták

  • 2. load 2013. november 01. 16:42
    „Sőt, ha elég nagy a háztartás és gazdagok a tagjai, talán még az egymilliót is elérheti a megtakarítás.
    Egy szegény családnak meg jó, ha jut belőle 10-15 ezer forint.”
  • 1. cirmos10 2013. november 01. 12:10
    „Számoljunk: Tőlem elvett havi 10.000 Ft. az évi 120.000 Ft. , A telekért 300 négyszögöl, 12,000 Ft./év. a lakásért 9000 Ft/év.A gépkocsi baleseti + adó 4000/év- Utazás kb.havi 2000Ft/hó 24.000 élelmiszer árak átlagosan havi 30-40% -kal, mentek feljebb. az kb. havi 5000Ft ez évi 60.000 Ft. A vízdíj 2011-ben 10%-al emelkedtek. A fűtés úgyszintén, a meleg víz természetesen... / ez összességében :230.000 Ft ... Ebben nincs benne a csekk adó, a banki kezelési költség, mert ugye csak utalva lehet fizetést adni, mondták annó. Nincs benne a telefon díjak emelése stb. Akkor mit ad a Fidesz, és a díszes kormány, s nem beszélve a parlament azon részéről, akik csak azért vannak ott, hogy a Fidesznek nyomkodják a gombokat, egyébként a napi élettel véletlenszerűen sincsenek tisztában. Éhező felnőttek és gyerekek-ről még nincs is szó. Ugyan is az Ő fogyasztásuk annyira alacsony, hogy szerintem nincs havi tízezer sem , amit kapnak!!!! Erre lehet mellet döngetni, hogy jobban teljesítenek, hozzá téve a saját zsebüknek, pld. az egykulcsos adóval!!!!!!!!!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos adatgyűjtés: magyar-amerikai párbeszéd kezdődött

Martonyi az amerikai helyettes államtitkárral folytatott megbeszélésén felvetette a lehallgatási… Tovább olvasom