Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai 110 százalékig Gyurcsány

A Bajnai Gordon által bejelentett megszorító csomag brutális, felhatalmazás nélküli és családok tízezreit hozza majd lehetetlen helyzetbe - összegezte a Fidesz álláspontját Szijjártó Péter, a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint az is világossá vált, hogy "Bajnai Gordon Gyurcsányabb a Gyurcsánynál", a vasárnap ismertetett MSZP-csomag ugyanis minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmaz - mondta.
Szijjártó Péter mélyen antidemokratikus jelenetnek nevezte Bajnai Gordon kormányülést követő tájékoztatóját, melyen a kormány válságkezelő intézkedéseit ismertette. A szóvivő szerint ugyanis egy illegitim miniszterelnök jelentette be, hogy "lenyomja az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartlamazó MSZP-csomagot".

Az is kiderült, hogy a csomag olyanokat büntet, akik nem tehetnek arról, hogy Magyarország ilyen helyzetbe került - mondta az ellenzéki párt szóvivője. Hozzátéve, hogy ráadásul ezek az emberek soha, semmire nem válaszották meg Bajnai Gordont.

Abból, hogy ez a csomag brutálisabb intézkedéseket tartalmaz az eddigi Gyurcsány-csomagoknál, világossá vált, hogy Bajnai Gordon Gyurcsányabb a Gyurcsánynál - fogalmazott Szijjártó Péter. Számokban kifejezve a szóvivő szerint ez azt jelenti, hogy Bajnai 110 százalékig Gyurcsány.

Újságírói kérdésre reagálva - hogy az áfa-csökkentés, amit korábban a Fidesz is szorgalmazott jó irány-e - Szijjártó Péter leszögezte: nem érdemes a csomagot elemeire bontani, mert úgy ahogy van, brutális és illegitim.

Olvasóink írták

 • 11. todoer 2009. április 20. 15:39
  „Nagy sz@rban lenne a Fidesz ha holnap hatalomra kerülnének .Mivel évek óta azt szajkózzák hogy milyen katasztrofális helyzetben vagyunk arra nem hivatkozhatnak hogy nem tudtak róla . Válság kezelő programjukat még nem láttam ,hacsak az "Orbán V a legalkalmasabb miniszterelnöknek " nem az .Ha komolyan gondolnák az előrehozott választást az MDF javaslata mellé állva feloszlathatták volna az országgyűlést , nem tették ,ezért csak kutyakomédia az egész . Sólyom közt elnökúrnak pedig Szíjjártó magyarázza el miért illegitim ami legitim .”
 • 10. jockey 2009. április 20. 13:18
  „6. westminster

  Ezt bízzuk csak a kisemmizett emberekre. Majd ők tudják. Ezek szerint újabb taggal bővült a tábor, akik szerint az elqurásért nem a 7 éve hatalmon és többségben lévő kormány, hanem a kisebbségben lévő - tehát mindenben leszavazható - ellenzék a hibás. Bravó!”
 • 9. Truder 2009. április 20. 10:53
  „Ez már undorító,amit ezek művelnek.Megy az egymásra mutogatás..és közben nem történik semmi.Sodródik a hajó!”
 • 8. Primax 2009. április 20. 10:26
  „"Brutális és illegitim"...szólhatna már valaki ennek a Szíjjártó embernek, hogy csapja már fel a szótárt, keresgéljen benne egy kicsit, mert ez kicsit unalmas már.
  Ha kormányra kerülnek - ami nagyon valószínű - , akkor ugyanezek a cselekedetek, megszorítások és tettek "a nép érdekében történő kényszerű" intézkedések lesznek majd, amiért - természetesen - a szocikat okolják majd. Az , hogy ők gyakorlatilag semmiben nem voltak partnerek az elmúlt 7 évben, "el lesz felejtve". Az, hogy durcásan ki-bevonulgattak, az is. ( A fizetésüknek a büfében eltöltött időre eső részét gondolom, nem vették fel...) Állítólag tudják a "tutit" a helyzet megoldására, de nem árulják el....mert halovány lila gőzük sincs arról, hogy mit is kellene tenni. Ócska demagóg ígéretekkel hergelik a népet, hogy jó nagyot győzzenek .
  Ők is kénytelenek lennének ugyanezeket meglépni, csak ellenzékből nagy a szájuk. Felelősség nélkül hőzöngeni nem nagy mutatvány. Azért az "illegitim" kormány "brutális" intézkedéseinek ők lesznek majd a haszonélvezői, mert simán nyerik majd a választást.
  Az egész ország érdeke, hogy a dolgok kiegyenesedjenek hazánkban.
  A FIDESZ-nek persze semmi és senki nem jó, de azért - magukban, négyszemközt - nem nagyon bánják, hogy most nincsenek még kormányon.
  Addig is osztják az észt ezerrel, pedig a "nép" már kétszer is leszavazta őket.
  Úgy látszik, hamar felejtünk...”
 • 7. sára 2009. április 20. 06:53
  „Nagy színjáték mindkét oldal részéről a saját zsebükre, a nép írtása a cél!
  http://hirhatter.com/
  http://postaimre.tk/”
 • 6. westminster 2009. április 19. 23:12
  „jockey 2009.04.19. 19:33
  Hogyne tudnák, a fideszre. Hogy ferkóékra hivatkozva tudjanak dőzsölni, miközben további hiteleket vesznek fel, természetesen ezüsthajónak meg joszip totnak adakozzanak belőle. Nooormális vagy? Nem úgy néz ki.
  varga elvtárs kinyögte, ha ők hatalomra jutnak szintén felveszik az IMF-től a hiteleket.”
 • 5. Intel 2009. április 19. 22:38
  „Mit várhattunk a Fidesztől?:)))
  Nem meglepő :)))

  Jobbik? Majd Viktor gondoskodik rólatok is:)
  Jó dolog az a kurucinfo ahol leírják ki is a Viktor bácsikátok:)
  Amúgy nem nagyon érdekelte a válság tájékoztatás, mert lóversenyen volt végig...”
 • 4. tibi-a 2009. április 19. 22:35
  „3.-as
  Bizony mert valakinek az igazat is kell képviselni!
  Magyarország a Magyaroké, és nekünk magyaroknak, nincs Likudos kisöcsénk sem!
  A mi szüleink őseink, tisztességesek voltak!

  A ki rablóinkkal csak hazaárulók, "bratyiznak"!”
 • 3. TakácsTamás 2009. április 19. 21:55
  „Megszólalt a Jobbik!”
 • 2. tibi-a 2009. április 19. 21:01
  „ITT A FIDESZ JÖVŐ KÉPE!

  Akarja, hogy a zsidó állam gyarmata legyünk?
  Ha ezt akarja, szavazzon a jelenlegi parlamenti pártokra,köztük a fideszre!

  Viktor és zsidó testvérei!
  2009-04-17 fidesz.hu
  Együttműködés lesz
  Orbán Viktor Szilvan Salom izraeli külügyminiszterrel találkozott a parlamentben szerda délután. A megbeszélésen a közel-keleti békefolyamat mellett a Fidesz és a Likud közötti együttműködés is szóba került.
  A Fidesz elnöke a külügyminiszterrel való találkozás után elmondta, hogy a közel-keleti folyamatokban reális esélyek mutatkoznak olyan változásokra, amelyek egyszerre szolgálják Izrael állam biztonságát, és képesek a térség stabilizációjára is. Aláhúzta, hogy az erre irányuló törekvésekben mindig partnerként számíthat ránk Izrael.
  "Mi továbbra is az egyik legfontosabb kérdésnek a térség biztonságához vezető úton Izrael állam biztonságát tekintjük" - emelte ki. Orbán Viktor örömmel fogadta el a külügyminiszter meghívását, és amit lehet, sort kerít az izraeli látogatásra. A politikus kitért a Fidesz és az izraeli jobboldali párt, a Likud kapcsolatára is. Elmondta, hogy korábban a folyamatosságot nem tudták fenntartani a két párt kapcsolatában, de most jó esélyt lát arra, hogy magas szintű, állandó kapcsolatot építsenek ki.
  "Azért is fogadtam nagy örömmel a külügyminiszter úr meghívását Izraelbe, mert ez esélyt teremt arra, hogy magas szintű látogatással ezeket a kapcsolatokat folyamatossá és állandóvá tegyük. Nagyon hasznos, és gyümölcsöző megbeszélésen vagyunk túl. Mindketten jó reményekkel nézünk a jövőbeli együttműködés irányába" - tette hozzá.

  Ügynöklistásdi

  Az ügynöklistákra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor hangsúlyozta: maga sem tudja, hogy a nyilvánosságra került listák közül melyiket lehet komolyan venni, és melyiket nem.”
 • 1. jockey 2009. április 19. 19:33
  „Azokkal a közalkalmazottakkal szúrnak ki a legjobban, akik bruttó 140000 alatt keresnek. Az adó sávhatár módosítás nem érinti őket, de a 13. havijukat lenyúlják, a fizetésüket befagyasztják és élvezhetik a 25%-os áfa örömeit is. Remélem, ez majd a választások idején is eszükbe jut majd és tudni fogják, kire NEM szabad szavazni. Csak azt nem értem, hogy a baloldali, szocialista kormány miért a szegény embereket szívatja? Vagy csak nevében baloldali és szocialista?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Critical Mass: elindultak a biciklisek

Megkezdődött a Critical Mass, azaz kritikus tömeg névre keresztelt biciklis demonstráció szombaton… Tovább olvasom