Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: az elbocsátásoknak költségei is vannak

A Fidesz arra hívja föl a figyelmet, hogy a közszféra karcsúsításának, az elbocsátásoknak költségei is vannak, továbbá több információt vár a kormánytól.
A Fidesz szerint a kormány által bejelentett megtakarítás nincs arányban a megszorítások összegével. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta:

- A most bejelentett intézkedésektől a kormány mintegy 50 milliárd forint megtakarítást remél. Ha ezt viszonyítjuk az 1350 milliárdos megszorító csomaghoz, vagy az 1700 milliárd, egyes vélemények szerint 2 ezer milliárdos hiányhoz, akkor látjuk, hogy ez csak töredéke a bevételnövelő kormányzati intézkedéseknek. A 15 ezer ember elbocsátása inkább csak porhintés. A kormány azt akarja bizonyítani ezzel, hogy a több mint ezer milliárdos megszorító csomag mellett azért a kormány magán is spórol. A számításokhoz hozzá kell azonban tenni azt is, hogy az elbocsátásoknak természetesen vannak költségei is, hiszen végkielégítéseket, valamint később a szociális ellátórendszerben mondjuk munkanélküli segélyeket kell kifizetni. Ezen túl probléma az, hogy teljesen átláthatatlanná válik a közszféra. Valójában új, furcsa elnevezéseket hallunk a kormánytól. Az államtitkárok száma naponta változik és csak a terveikről beszélnek, de tényszámokról nem.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom