Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: a magyar sportot meg kell szabadítani Varga Zoltántól

A Fidesz szerint a magyar sportot meg kell szabadítani Varga Zoltántól, a sportért is felelős önkormányzati miniszter ugyanis megszegte a Nemzeti Sporttanács ülésén adott szavát, miszerint a 2009. évi kiinduló főösszeghez képest nem változik a sporttámogatás nagyságrendje jövőre.

Ez azt jelentette volna, hogy 12 milliárd 845 millió forint van előirányozva a 2010-es költségvetésben - mondta Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte ugyanakkor: "nem, hogy nem tartotta be a miniszter a szavát, hanem viszonylag rövid időn belül megszegte azt". A költségvetési tervezetben ugyanis a tavalyi előirányzathoz képest 500 millió forinttal kevesebb, 12 milliárd 351 millió forint szerepel a sport támogatására - tette hozzá.

Bánki Erik kifejtette: a tavalyi évi kétszeri költségvetési zárolásnak is a sport volt a legnagyobb vesztese, hiszen ezzel 1,2 milliárd forintot vettek el az ágazattól.

Álláspontja szerint az államnak nagyobb részt kellene vállalnia a sport támogatásában, a szponzorok visszaesésével, az önkormányzatok helyzetének folyamatos romlásával ugyanis egyre csökken azoknak a köre, akik külső támogatóként beszállhatnak ebbe.

"A miniszter tovább folytatja azt a magatartását, amely sem a sport, sem a turizmus területén leheletnyi empátiát, affinitást sem jelent" - vélekedett az ellenzéki politikus, aki szerint Bajnai Gordon kormányfő bábnak tette az önkormányzati tárca élére Varga Zoltánt, aki gondolkodás nélkül végrehajt mindent.

Megszűnik jövőre a diáksport-normatíva, megszűnik a települési normatívába beszavazott, sportcélokra fordítható ötszáz forint, megszűnik az önkormányzatok sportlétesítmény-támogatása és a tártkapus létesítmények programja is, továbbá csökken a versenysport támogatása, amely komoly gondokat okoz a londoni olimpiára felkészülésben is - sorolta Bánki Erik.

A miniszter nem tartja szavát, nem alkalmas feladatára, "a legtöbbet azzal segíthetne a sportnak, hogy ha fogná a kalapját, és távozna" - összegezte véleményét Bánki Erik.

Olvasóink írták

  • 1. Reális 2009. szeptember 22. 19:28
    „Az országot meg a fidesztől(az mszpé után persze)!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz ütközött személykocsival - három sérült

BKV-busz ütközött össze egy gépkocsival a fővárosban, a XIII. kerületi Petneházy utca és Teve utca… Tovább olvasom