Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Fidesz: a magyar föld védelmére ad garanciát az új jogszabály

A Fidesz szerint az új földtörvény megvédi a magyar földet, mivel 2014 májusában véget ér a külföldiek földvásárlási moratóriuma.
A Fidesz szerint az új földtörvény megvédi a magyar földet, mivel 2014 májusában véget ér a külföldiek földvásárlási moratóriuma - mondta a párt országgyűlési képviselője, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke pénteken Salgótarjánban.

Becsó Zsolt sajtótájékoztatón közölte, hogy a jogszabály szinte az utolsó pillanatban született meg, és a kiszolgáltatottságtól védi meg a magyar embereket.

A törvény garanciát jelent a magyar föld védelmére, megfelel az uniós elvárásoknak, de megnehezíti, hogy a magyar föld külföldiek, illetve spekulánsok tulajdonába kerüljön - tette hozzá.

Becsó Zsolt a családi gazdaságok számának növelését és a nagybirtokok visszaszorítását nevezte célnak, ezek arányát a jelenlegi 50-50 százalékosról 80-20 százalékra szeretnék megváltoztatni a családi gazdaságok javára.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: a földtörvény elfogadása egy olyan korszak végét is jelenti, amely a zöldbáróknak és a nagybirtokosoknak kedvezett.

Az Országgyűlés június 21-én fogadta el a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényt 253 igen, 17 nem szavazattal.

Olvasóink írták

 • 3. load 2013. augusztus 04. 20:59
  „Most már azt kellene definiálni, hogy mit jelent a "magyar föld védelme".
  Mert eddig azt jelentette, hogy nem kerülhet idegen állampolgárok tulajdonába (csak bizonyos feltételekkel), nem kerülhet társas vállakozások, sőt bankok tulajdonába sem.
  Ettől kezdve ezek a korlátok nincsenek.
  Akkor mégis mitől kell védeni, ami eddig nem volt?
  A legérdekesebb ez:
  "A fideszes politikus úgy fogalmazott: a földtörvény elfogadása egy olyan korszak végét is jelenti, amely a zöldbáróknak és a nagybirtokosoknak kedvezett."
  Ma már Magyarország jobban teljesít.
  Háry János 1842-ben csak egy alispán alkalmazottja lehetett, ma egy egész országot vezet.”
 • 2. oxana 2013. augusztus 03. 16:58
  „Magyar föld magyar föld marad, mindegy, ki müveli meg. Nem értem ezt a nagy felhajtást. Igaz, höség van, talán nem fog annyira az agyam.”
 • 1. pillow 2013. augusztus 02. 12:02
  „Még ezt is meg akarják védeni? Akkor tudjuk mi lesz a sorsa. Narancsbárók kezére kerül minden.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés: közzétették a PB-gáz átlagárakat

Idén július 1-jén bővült a MEKH tevékenységi köre a PB-gázzal kapcsolatos árakat érintő hatósági… Tovább olvasom