Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Fidesz: a maffiabaloldal összezárt Szilvásy mögött

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila egy emberként áll ki Szilvásy György mellett.
13:30 - A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila egy emberként áll ki a maffiabaloldal központi figurája, Szilvásy György mellett - közölte Kocsis Máté, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke kedden az MTI-vel.

A politikus közleményében kiemelte: a Gyurcsány- és Bajnai-kormány egykori miniszterét a rendszerváltás óta példa nélküli bűncselekményben, kémkedési ügyben találta bűnösnek a bíróság első fokon. "A baloldal ahelyett, hogy kivetné magából, hősként emlegeti, és összezárt a hazája ellen forduló" Szilvásy György mögött - fogalmazott.

Kocsis Máté feltette a kérdést, hogy vajon mit tudhat Szilvásy György a maffiabaloldal közös ügyeiről.

A bíróság ítélete és a baloldali politikusok egységes reakciója nyilvánvalóvá tette, hogy a maffiabaloldal létezik, és ma is veszélyes Magyarországra és a magyar emberekre - olvasható a közleményben.

Molnár Csaba országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Demokratikus Koalíció követeli, hogy a titkosszolgálati vezetők "kémkedési perként" ismert büntetőügyében minden, a perrel és az eljárással kapcsolatos adatot hozzanak nyilvánosságra. A politikus szerint "egy aljas, az ötvenes éveket idéző koncepciós perről van szó", amelyben titokban ítélték el a korábbi titkosszolgálati vezetőket, valamint Szilvásy György egykori titokminisztert, aki - mint mondta - a jelenlegi rendszer ellenfelei közé tartozik.

A Debreceni Törvényszék múlt pénteken hirdetett elsőfokú ítéletet, amely szerint Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója valamint Szilvásy György letöltendő börtönbüntetést kapott, míg Laborc Sándor, aki Galambos Lajost váltotta a hivatal élén, felfüggesztett büntetést.

Zamecsnik Péter, Laborc Sándor védője a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. A pénteki ítélethirdetést zárt tárgyalás keretében tartották meg, csak az ítélet rendelkező része volt nyilvános.

12:26 - A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a titkosszolgálati vezetők "kémkedési perként" ismert büntetőügyében minden, a perrel és az eljárással kapcsolatos adatot hozzanak nyilvánosságra.

Molnár Csaba országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: arra kérte a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnökét, hogy hívja össze a testületet annak megvizsgálása céljából, indokolt-e titokban tartani a per adatait.

A politikus szerint "egy aljas, az ötvenes éveket idéző koncepciós perről van szó", amelynek során titokban ítélték el a korábbi titkosszolgálati vezetőket, valamint Szilvásy György egykori titokminisztert, aki - mint mondta - a jelenlegi rendszer ellenfelei közé tartozik. Kifogásolta, hogy a büntetőper hátteréről semmi nem tudható, sem az, hogy min alapul a vád, sem az, hogy mik a bizonyítékok, de még az sem, hogy milyen indokkal adott igazat a bíróság az ügyészség vádjainak.

Molnár Csaba kijelentette: nem az adatok nyilvánosságra hozatalának van nemzetbiztonsági kockázata, hanem annak, ha "egy elvileg demokráciában titkos perben lehet politikusokat elítélni".

Hozzátette: nincsenek kételyei azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz érdeke az ügy titokban tartása, ezért azt üzente az eljárás résztvevőinek - többek között az ügyésznek és a bírónak -, hogy minden rendszer megbukik egyszer, örökre nem tarthatók titokban az adatok.

A Debreceni Törvényszék múlt pénteken hirdetett elsőfokú ítéletet, amely szerint Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója valamint Szilvásy György letöltendő börtönbüntetést kapott, míg Laborc Sándor, aki Galambos Lajost váltotta a hivatal élén, felfüggesztett büntetést.

Zamecsnik Péter, Laborc Sándor védője a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. A pénteki ítélethirdetést zárt tárgyalás keretében tartották meg, csak az ítélet rendelkező része volt nyilvános.

Olvasóink írták

 • 20. zeta62 2013. július 15. 14:09
  „19

  Ha valaki tudja, akkor az te vagy, hogy milyen "nehezemre esik" egyet érteni veled: de ebben tökéletesen igazad van.”
 • 19. Demalgon 2013. július 13. 00:52
  „normális államban a mostani kormány tagjai is lógnának.”
 • 18. machers 2013. július 12. 17:43
  „7. zeta62 2013.07.12. 16:32
  Megnéztem. Megint lyukra futottál.
  Az elkövetéskor ez volt a hatályos:
  144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
  a) súlyos hátrányt okozva
  b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
  c) háború idején
  d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
  (3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  Aztán innentől én is lesz....om, hogy mit nyilatkozott Gálszécsy magyar nemzetnek. Te is jobban tennéd, ha utánanéznél a dolgoknak, mielőtt hülyeséget írogatsz. De igazából ez sem érdekel.
  http://terezvaros.jobbik.hu/content/haza%C3%A1rul%C3%A1s-h%C5%B1tlens%C3%A9g-kivonat-btk-b%C3%B3l”
 • 17. zeta62 2013. július 12. 16:32
  „Nézd már meg a dátumot is, mielőtt belelovallod magad! :)
  Az elkövetéskor hatályban lévőt kell alkalmazni.
  Te Gálszécsy-nél is jobban tudod :)

  "- Ennek tükrében mi a véleménye a Szilvásy Györggyel és társaival szemben megfogalmazott kémkedés vádjáról?

  - Értékelésem szerint ha mindez előfordult, akkor nem kémkedéssel, hanem a büntető törvénykönyvben már nem szereplő hazaárulással állunk szemben. Aki ezt elkövette, az nem kémkedett, hanem másoknak teremtett lehetőséget arra, hogy az országuk érdekeit súlyosan sértő kémtevékenységet folytassanak."”
 • 16. machers 2013. július 11. 21:44
  „15. zeta62 2013.07.11. 12:42
  Te nem érted a lényeget!
  A hazaárulás tényállást nem vették ki a BTK-ból.

  258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
  a) súlyos hátrányt okozva,
  b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
  c) háború idején vagy
  d) külföldi fegyveres erő behívásával vagy igénybevételével
  követik el.
  (3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
 • 15. zeta62 2013. július 11. 12:42
  „A LÉNYEGET nem értitek!
  A hazaárulás tényállást kivették nagyjaink a BTK-ból, ezért nehéz a bizonyítás, de pechjükre a kémkedésbe is belefért...
  Ha a magyar, külföldön "dolgozó" ügynökök listáját kiadják (hozzáférhetővé teszik) idegen állam ügynökei részére, az hazaárulás. Normális államban már lógnának.”
 • 14. Faktor 2013. július 11. 09:01
  „Szerintem sem a vádiratban, sem a tárgyalás egyetlen egy szakaszában az ügyészség nem tudott megnevezni olyan momentumot, amikor Szilvásy György jogot sértett volna!... Ennél még a Rajk-per is alátámasztottabb volt... Az sem biztos, hogy az alapügy bűncselekmény lenne, hiszen a különböző országok titkosszolgálatai rendszeresen együttműködnek egymással... Csak egy cél vezeti az ügyészséget, hogy ráhúzzák Gyurcsányra a vizes lepedőt!... Ha nincs Gyurcsány, akkor jó lesz a Szilvásy is... Ő ebben az ügyben nem jobban bűnös, mint Gyurcsány a Sukoró-ügyben...”
 • 13. Demalgon 2013. július 11. 07:28
  „valagi, te meg azokat a szavakat guglizd ki, amiket böfögsz. Mint a hülye, ki ledobta kórlapját, egy szónak a jelentésével sem vagy tisztában.”
 • 12. Demalgon 2013. július 11. 07:27
  „Szerintem meg inkább pártállami nyugdijat sirat. Lehet ő volt az első, akitől megvonták a fényűző életvitelt mások kárára.

  Egyébként, ha valóban úgy lenne, ahogy ezek mondják, akkor miért is kellett titkositani az itélet valódi okait?”
 • 11. load 2013. július 10. 15:02
  „10.Valaki
  Úgy látszik, téged kirúgtak az MSZP-ből és képtelen vagy megbocsájtani nekik.
  Ha kicsit összeszedettebb leszel, talán visszafgadnak.”
 • 10. Valaki 2013. július 10. 13:34
  „A gyűlötről beszéltél amit a cocik gerjesztenek. :)”
 • 9. load 2013. július 10. 13:00
  „6.Valaki
  Ki mondta, hogy szeretni kell?
  Kérdezgesd a szavazóikat!”
 • 8. Eva- 2013. július 10. 12:46
  „mert a fidesznek szivárogtatott adatok csatornáját megszüntették---az tényleg nagy hazaárulás!

  mint a Rákosi érában!
  bár akkor még nem éltem, de így mondják”
 • 7. zeta62 2013. július 10. 12:10
  „A bíróságokat védeni kell, ha a szemkilövetések mellett döntenek, de támadni és fenyegetni, ha a saját bűneinket ítélik el.
  fleto és a többi attól retteg, hogy a fides felrúgja a megállapodást, hogy senkit sem fognak felelősségre vonni. :)

  Megdöbbent a kémbotrány főszereplőire kiszabott, szerinte megmagyarázhatatlanul enyhe ítéleten Gálszécsy András, az Antall-kormány egykori titokminisztere, aki Swendt Pálnak, a Magyar Nemzet munkatársának adott interjúban fejtette ki véleményét a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa által pénteken kihirdetett elsőfokú döntésről. A jogvégzett szakember szerint a történtekre jobban illik a hazaárulás fogalma, ami azonban már nem szerepel a törvényben.

  http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/kemkedes-vagy-hazaarulas-1171524”
 • 6. Valaki 2013. július 10. 11:18
  „Mekklód, a cocikat miért is kéne szeretni?
  Csak 1 indokot mondjál! :)))”
 • 5. load 2013. július 09. 23:05
  „2. vienna
  Gyengus, aljas, de hatékony.
  Minél nagyobb a gyűlölet az országban, annál többen szavaznak rájuk.
  Ez megy 1998 óta.
  Hogy rámegy az ország, az nem számít.”
 • 4. Valaki 2013. július 09. 21:29
  „Kiszfiam, diktatúra csak a cocik uralma alatt volt, van, lesz!
  Eccer guglizd ki a diktatúra fogalmát is. :))”
 • 3. embertelen 2013. július 09. 20:26
  „Egyszerűen undorítóak a fideszes koncepciós perek. A szerencsétlenek gyengén tanulták meg a történelmet és nem tudják, hogy a titkosítással nem tudnak elbújni, tíz év múlva már mindenki utálattal fog rájuk gondolni, különösen a diktátorra. A titkosítást fel fogják oldani, és ülnek majd a slamasztikában, mint annak idején Rákosi a Rajk perrel. Tudniuk kell, hogy a koncepciós ügyész és a koncepciós bírót is a későbbiek során el szokták ítélni, egyedül csak a hóhérok szokták valami miatt megúszni a kérdőrevonást! Én a Kocsis Máté helyében is óvatosabb lennék, mert lehet, hogy ő is kihúzza majd a gyufát!”
 • 2. vienna 2013. július 09. 16:55
  „A két varázsszó: "maffiabaloldal" és "rezsicsökkentés".
  Mint a papagáj úgy mormoljátok.
  Na jó, néha egy kis bajnaizás a változatosság kedvéért.
  Ezzel akartok választást nyerni?
  Mert ez elég gyengus egy magát komolynak tartó alakulattól.”
 • 1. apokalipszis 2013. július 09. 15:13
  „Onnét nem is olvastam tovább ,hogy 2040-ig titkosították!! Magyarul mindenki benne van!)))Jobb,bal észak,dél.)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőfegyvereket is lopott el egy betörő Makón

Háztartási tárgyak mellett engedély nélkül tartott éles lőfegyvereket és lőszereket loptak el egy… Tovább olvasom