Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Fidesz: a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját

Az MSZP azt a nyugdíjmentő törvénycsomagot támadja, amellyel a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteken.

A szóvivő arra reagált, hogy az Alkotmánybíróságon (Ab) támadta meg az MSZP pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.

"Az MSZP továbbra is a milliárdos spekuláns üzletemberekért harcol, szemben a kormánnyal, amely visszaadja az embereknek a nyugdíjpénztár-választás szabadságát, és olyan törvényjavaslatot fogadott el, amelynek nyomán mindenki jól jár, aki visszatér a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe" - közölte Szijjártó Péter.

A kérdések, amelyeket három szocialista elnökségi tag nyújtott be, így szóltak: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magánnyugdíj-pénztári kifizetéseket az Állam (Kormány) semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?" "Egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra?" "Egyetért-e ön azzal, hogy az állampolgárok magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?"
Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke az általa indított országos népi kezdeményezéssel kapcsolatban pénteken megismételte azon álláspontját, mely szerint a kérdések elutasításakor az OVB politikai döntést hozott.

Emlékeztetett arra: országos népi kezdeményezés indításakor alig van követelmény, amit teljesíteni kell. Hangsúlyozta: az általa beadott kérdés teljesítette a feltételeket, mert a téma az Országgyűlés hatáskörébe tartozik és a kérdést a törvény melléklete szerinti űrlapon nyújtotta be.
A népi kezdeményezés aláírásgyűjtési ívén az állt: "Kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra".

Az OVB november 15-én utasította el az MSZP három magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek aláírásgyűjtési ívét és nem adott zöld utat a Molnár Csaba által indítványozott azon népi kezdeményezésének sem, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Etalon 2010. november 28. 22:15
  „Akkor amikor létrejöttek a mynp-k, és az állam kötelezte a pályakezdőket, hogy belépjenek, akkor az állam lemondott 6 % nyugdíjjárulékról, annak reményében, hogy a nyugdíjrendszert átalakítsa.
  Közben a mérték változott, volt aki önként is fizetett be tagdíjat.
  Ez a 6 % a nyugdíjalapból hiányzott. Közben rájöttek hogy ez így nem jó. Válaszút elé teszik a tagokat.
  Most aki akar visszaléphet az államiba, amit befizetett kötelező jelleggel azt viszi magával. (azt eddig is befizette mindneki, volt aki a mnyp-be volt aki az államiba). Amit önként fizetett be azt megkapja. (nem adózik) Amit a befizetések befektetéseire ( + esetben) hozamként jóváírtak a tag azt is megkapja, de 16 %-kal adózik. Eldöntheti hogy megtartja, vagy beteszi önk nyp-e, ha önk nyp-e teszi 20 % adókedvezményben részesül.
  Akinek a pénztár áldásos tevékenysége folytán annyi pénz sincs a számláján, mint amennyit ő befizetett azt az állam kártalanítja.
  Na most, mi az ami ezen nem érthető? Miért mondják azt páran hogy rosszul járnak? Nem értem.”
 • 22. gjozsi88 2010. november 28. 10:26
  „jandex!
  A magánpénztári vagyon kezelése tárgyáról értekeztünk....ezért gondoltam, hogy ezt kötötted össze a Csányi vagyongyarapodásával!
  Ez nincs összefüggésben...!”
 • 21. Tabita 2010. november 27. 19:52
  „T.Szerkesztőség!

  Legyenek szívesek ennek a féregnek a megnyilatkozásait ne közöljék,nem igaz hogy nem veszik észre,hogy lesz...a nagyívben az embereket és direkt egymás ellen uszítja őket!
  A 22-es hozzászóláshoz csatlakozom!!”
 • 20. hoho 2010. november 27. 18:31
  „TI IS CSALTOK,LOPTOK,HAZUDTOK -DE A NEMZET TOLLA ALÁIR MINDENT,ÉS DECEMBERTŐL JÓ "ÜGYVÉDETEK" IS LESZ,AHHOZ A SOK MOCSOKSÁGHOZ AMIT 2/3-BAN KÖVETTEK EL!”
 • 19. meir 2010. november 27. 16:35
  „Fityesz,; a kormany biztonsagba helyezte a zemberek nyogdijat!!
  -es lass csodat, OV Csaladi kasszaja hirtelen meg gyarapodott!!”
 • 18. Jandex 2010. november 27. 13:21
  „Elég gyorsan nyugdíjAmba mentek a fiúk!”
 • 17. Jandex 2010. november 27. 13:14
  „A selmeczigabika is biztonságba helyezte a boltban a szajrét de az a csúnya B.őr bácsi bebuktatta! :)))”
 • 16. hidas 2010. november 27. 11:28
  „8., 15. Boli
  Sajnos igazad van, és ez még valóban csak a kezdet!!!”
 • 15. Boli 2010. november 27. 09:21
  „Ott van pl. a lakáskasszában felhalmozott rengeteg parlagon heverő pénz... mert mint tudjuk "bizonyos" pénzintézetekben nem lehet megbízni! MAJD ŐK VIGYÁZNAK RÁ! A takarékbetétek is csak ott állnak, alig pörög, csak romlik a bankokban... mert mint tudjuk "bizonyos" pénzintézetekben nem lehet megbízni! MAJD ŐK VIGYÁZNAK RÁ! A valuta számlák is tök stiklisek lehetnek, meg hát itt aztán jófajta magyar forint van, minek az a népnek, meg különben is honnan van az nekik... mert mint tudjuk "bizonyos" pénzintézetekben és pl. CIG alapokban aztán nagyon-nagyon meg lehet megbízni! MAJD ŐK VIGYÁZNAK RÁ! Sőt mi lenne, ha csak azokon keresztül lehetne eladni ezeket (kötelező jelleggel, tök önként!), persze nem várhatjuk el, hogy kezelési költséget pl. ne számítsanak fel, csak egy csekélyet... Meg amúgy is, mi lenne, ha holnap államosítanánk a 10 főnél nagyobb vállalatokat és cégeket? Persze azért lennének kivételek is, hisz nem vagyunk mi olyanok, mint azok "a" rohadt kommunisták! Mi Nemzeti Kommunisták vagyunk! Kivétel is lesz, aki kedves a Kedves Vezetőnek (és hát meg lehet azért fizetni a kedvessége árát mindenkinek), jóban van vele, összedob egy focinéző túrát, vagy egy stadiont, vagy legalább együtt néznek meccset, vagy hasonló... Szóval ne reménykedjetek! Az elmebaj és szervilizmus arat és fényesre polírozza a Kedves Vezető hátsófelét! Bár amikor majd érintve lesznek ezek is (nem kicsit, nagyon... mert már nem lesz máshonnan lopni, einstandolni, lenyúlni) akkor ők lesznek valószínűleg, akik kiszivárogtatják ennek a Szerencsétlennek a beszédét!”
 • 14. Fürgeszarvas 2010. november 27. 07:48
  „.... aztán következő lépésként az egyéb bankban tartott megtakarításait, életbiztosításokat , majd a párna alatt lévőt és így tovább az egyéb tulajdonrészekig ( ingatlan vagyon stb .) ! Tovább előre a Rákosi elvtárs által kijelölt úton - ez a Fidesz új jelszava ! Emberek ! Ideje lenne felébredni , mert már nagy a baj ! Ha valaki még mindig visszafelé mutogat , hát az nem rendelkezik veszélyérzettel ! Alakul az orbáni diktatúra !”
 • 13. 2semleges34 2010. november 27. 07:06
  „Szijjártó a te pénzed jó helyen van.Életében nem dolgozott,de 38 millió bevallott megtakaritása van .Miből????? Ilyen ember jobb,ha meghuzza magát,nem a nyálát veri!!!!!!!!”
 • 12. peet2 2010. november 27. 00:47
  „Mi is a hir cime????????????
  Szerintem nálam is jóhelyen lenne.....
  Lassan én is eltudnám költeni!!Aztán meg is tudnám ideologizálni ,hogy hová lett”
 • 11. béemvés 2010. november 27. 00:18
  „egy kis érdekesség
  http://kapcsolat.hu/blog/zsarusirato”
 • 10. coment 2010. november 26. 23:35
  „7,
  Én eddig kétszer vehettem ki az önkéntes mny-am hozamát. Először a tízéves évfordulón, aztán három évre rá, idén nyáron. A válság ellenére még most is a banki kamatnál több hozamot hozott. Nem tudom, te milyen portfoliót választottál, de a legrizikósabb is már bőven visszahozta a veszteségeket.( a legtöbb mnyp-nál)”
 • 9. maraton 2010. november 26. 23:28
  „Nem kell ennyit vitatkozni, én most megyek és "biztonságba helyezek" mindent ami nincs lebetonozva, vagy nem melegebb 80 foknál :-)”
 • 8. Boli 2010. november 26. 23:06
  „Tisztelt Képviselő Úr!
  "Én, .............., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ............ munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven,
  lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
  (A képviselő meggyőződése szerint)
  Isten engem úgy segéljen!"

  Ismerős Önnek ez a részlet? Igen, Ön ezt az esküt tette 2010. május 14-én. Ön a mi, a választói szavazatával jutott be az Országgyűlésbe, hogy ott választói akaratához híven és lelkiismeretesen járjon el.

  Kérem, gondolkozzon el egy pillanatra a magánnyugdíjpénztári törvénytervezet kapcsán: ez az Ön választóinak az akarat? Ez a törvény összhangban van a lelkiismeretével? Ön szerint ez a törvény valóban a Magyar Köztársaság népének boldogulását segíti elő?
  Amennyiben bármelyik kérdésre NEM a válasza, úgy kérem, ne degradálja magát a Fidesz szavazógépévé - annál is inkább, mivel képviselői esküjében nem szerepel se a párt- se a frakcióhűség - hanem lelkiismerete és választói akarata szerint NE szavazza meg azt a törvényt, amelyik 3 millió magánnyugdíj-pénztár tagot foszt meg az öngondoskodás lehetőségétől.
  (http://varanus.blog.hu/2010/11/26/levelezzunk_kepviseloinkkel#comments)”
 • 7. gbig80 2010. november 26. 20:50
  „Midenki csak ooobégat...
  De azt mindenki varázsütésre elfelejti, hogy az elmúlt két évben úgy eltünk a megtakarításunk, mint a sicc... nekem nevezetesen kevesebb van a magánnyugdíjpénztári számlámon, mint 2008ban... az jó hogy a bank herdálja el??? így legalább nem a mocsok bankárok zsebét tömöm, hanem az államét... az utóbbi így is úgy is elvenné tőlünk, az előbbi meg csak akkor tudja, ha nála a lóvém...”
 • 6. Jandex 2010. november 26. 20:17
  „5. hozzászólás gjozsi88 2010.11.26. 18:29
  Én nem írtam olyat,hogy az OTP-nél kereste!!!”
 • 5. gjozsi88 2010. november 26. 18:29
  „Jandex!
  A Csányi messze nem OTP vezérként keresett ennyit...ugyanis számos más vállalkozása van....az OTP nem teljesen az övé, a magánpénztári vagyont az OTP kezeli legnagyobb mértékben!
  Ez így torz tükör!”
 • 4. xo17zy 2010. november 26. 18:26
  „Jó nézni a sok narancsbirka kijózanodását!
  A sok jobbágy most 4 évig fizetni fogja a butasága és befolyásolhatósága árát. Józan kívülállóként csak mosolyogni tudok rajtuk.
  És ez még csak az első pár hónap! A java majd ezután jön!
  Aki tudja, menekítse a pénzét az országból!!!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP nem támogatja Polt Péter jelölését

A Magyar Szocialista Párt nem tudja támogatni az államfő által legfőbb ügyésznek jelölt Polt Péter jelölését. Tovább olvasom