Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz: a baloldal kormányzása mélyítette el a szegénységet

A Fidesz szóvivője szerint a baloldal kormányzása mélyítette el Magyarországon a szegénységet.
Hoppál Péter így reagált arra, hogy az MSZP-s Korózs Lajos az Eurostat adataira hivatkozva szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja szerint a második világháború óta most a legnagyobb a szegénység az országban, a kormányváltás utáni jövedelemátcsoportosításra pedig a Rákosi-kor óta nem volt példa.

"A szocialisták, Korózs Lajos bukott államtitkárukkal az élükön, két kormánycikluson át mélyítették el a munkanélküliséget és a szegénységet" - írta erre válaszul a Fidesz szóvivője az MTI-nek küldött közleményében.

Hoppál Péter szerint a szocialisták sorozatban hajtották végre a megszorításokat, az adó- és rezsiemeléseket, csökkentették a nyugdíjakat, elszabadították az inflációt, a családokat devizahitelekbe, az országot pedig "IMF-függőségbe" taszították. Ezzel szemben ma csökkennek a családok terhei, és egyre többen élnek segély helyett munkából - hangsúlyozta.

Hozzátette, "a szocialista megszorítások egyik fő támogatója volt Korózs Lajos" is, aki a Gyurcsány-Bajnai-kormány családügyi és szociális területért felelős államtitkáraként "szószólója volt a családi pótlék befagyasztásának, a nyugdíjcsökkentésnek, a nyugdíjadó bevezetésének, az áfaemelésnek, a gyes csökkentésének, az otthonteremtési rendszer eltörlésének, a szociális foglalkoztatás leépítésének".

Korózs Lajos állításaival ellentétben a munkanélküliség és a szegénység növekedésének kockázata egész Európában nőtt - írta a kormánypárt szóvivője, aki szerint ha az MSZP-n múlik, Magyarország azoknak az IMF-hiteltörlesztő országoknak a sorsára jutott volna az elmúlt három évben, mint Görögország, Románia, Bulgária vagy Lettország, ahol a szegénység a legnagyobb mértékben nőtt az EU tagállamai közül. Ezekben az országokban radikálisan csökkentették a nyugdíjakat, a közalkalmazottak, a köztisztviselők és a tanárok béreit, valamint a családtámogatásokat is - tette hozzá.

Hoppál Péter közleményét azzal zárta, hogy ezzel ellentétben Magyarország ma a saját lábára állt, a családok megélhetését rezsi- és adócsökkentés, nyugdíjemelés, foglalkoztatási programok, otthonmentő intézkedések segítik. A kormányváltás óta minden évben nő a minimálbér, béremelési program indult a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak, és a kormány megvédte a közalkalmazottak, valamint a köztisztviselők bérét is - emelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona Gábor: a Jobbik-kormány a munkahelyteremtés kormánya lenne

"Ha munka van, minden van" - mondta szombati, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnöke. Tovább olvasom