Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: a 2010-es költségvetés negatív hatásait mindenki a saját bőrén fogja érezni

A Fidesz szerint a 2010-es költségvetés negatív hatásait mindenki a saját bőrén fogja érezni. Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője csütörtökön Budapesten úgy fogalmazott: a büdzsé intézkedései az emberek mindennapjait teszik érezhetőbben nehezebbé.

Napról napra egyértelműbbé és cáfolhatatlanabbá válik, hogy ez a költségvetés veszélyes Magyarországra, a magyar gazdaságra és a magyar emberekre - mondta sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Véleménye szerint a kormány folyamatosan hazudik az embereknek, hiszen miközben elveszik a pénzt, azt akarják "hamis propagandájukkal" elhitetni, hogy jobb lesz mindenkinek.

Szijjártó Péter gyermekellenesnek nevezte, hogy "a menzai támogatás kétharmadát a kormány elveszi". Lendvai Ildikó csütörtök reggel "azt magyarázta el, hogy bár elveszik a pénzt, de ettől több lesz rá" - idézte a fideszes képviselő az MSZP elnökét; megjegyezve, hogy ezt majd "a gyerekeknek kellene elmesélni" az iskolai menzán, amikor kevesebbet kapnak.

Úgy fogalmazott: Most már abba kellene hagyni az emberek ilyen szintű hülyének nézését és megalázását.

Azt is lehetett hallani korábban, hogy a biztonság az egyik legfontosabb feladat lesz, ám nehéz elképzelni, hogyan lesz nagyobb a biztonság kevesebb rendőrrel, vagyis a biztonság elsődlegessége sem volt igaz - mondta a Fidesz elnöki stábjának vezetője. A Magyar Nemzet csütörtöki számában írta, hogy az országos rendőrfőkapitány kezdeményezésére több főkapitányságnak is csoportos létszámleépítésről kell döntenie.
Szijjártó Péter álláspontja szerint hasonló a helyzet az oktatásban, mint a rendőrségnél, hiszen tanárokból is kevesebb lesz. Ezzel szintén a Magyar Nemzetben megjelentekre utalt, a lap ugyanis csütörtökön azt írta, a vártnál sokkal több, összesen hatezer pedagógus vesztette el állását az idén.

A jövőre vonatkozóan felmérhetetlen veszélyeket jelent ez a költségvetés, amelynek intézkedései az emberek alapvető jogait sértik - összegezte véleményét az ellenzéki politikus, aki úgy látja, semmilyen, felemelkedésre utaló jel nincsen.

Olvasóink írták

 • 3. gjozsi88 2009. szeptember 25. 20:05
  „a.h.a!
  Te még az általad favorizált jobboldalt sem hallgatod?
  Mondták, hogy gyülölnöd kell a baloldalt... ! És kész!
  Legutóbb Mikola állt értetlenül, hogy a kórház finanszirozást miért nem a költségvetési hiány növelésével oldják meg!!!!???
  A Fidesz vezetői a válságkezelés európai módját javasolják!!!
  Az európai országok a költségvetési hiányukat növelték, már már drasztikus mértékben! (azzal a különbséggel, hogy náluk euró van és nem forint, aminek a destabilizálódása valószínű)
  Nem tünt fel, hogy akkor lett 270 körüli a forint, amikor megszorítások lettek bejelentve?
  Istenem és neked is szavazati jogod van! Sokan vagytok!
  A Bokrosnak igaza van: valódi demokráciához, felkészült választópolgárok is kellenének!
  Ha az majd bekövetkezik, akkor a hozzád hasonló gondolkodók nagyon kevesen maradtok!”
 • 2. a.h.a. 2009. szeptember 25. 19:15
  „gjozsi88
  Íme a jövőlátó.

  :)))))))))))))))))))))))))))))”
 • 1. gjozsi88 2009. szeptember 24. 18:23
  „Akkor mit fognak érezni az "zemberek", ha jövőre a Fidesz az igéretének megfelelően módosítja a költségvetést és a nemzetközi trend szerint, melyben mint sok eurós ország a saját költségvetési hiányát növeli(amennyiben a hitelezői pl. az IMF , különböző nemzetközi bankok hagyják) a gazdaság élénkítés kedvéért, és emiatt a forint instabillá válik az euróval szemben, a befektetői bizalom romlani kezd és az általa védeni kivánt "emberek ismét 320, esetleg sokkal rosszabb euro árfolyammal számolhatnak! Tök feleslegesen öntögetik a pénzt a kis és közép vállalkozásokba, mert a külföldi piacok telitettsége miatt piacbővülés nem várható, a hazai piac kis volta miatt számottevően nem befolyásoló tényező, ráadásul ez is megoszlik a hazai és import termékek közt!
  A kiadási oldal racionalizálása nélkül(gyengébbek kedvéért: megszorítás nélkül) drasztikusan romlani fog az egyensúly!
  Ki fog derülni, hogy az uniós támogatásokat, minden hiresztelés ellenére nem lehet szociális célokra felhasználni, kizárólag fejlesztésekre, mert az unió nem szeretet szolgálat, hanem befektető és inkább érdekelt úthálózat, infrastruktura fejlesztésben! Ha nem lesz meg az önrész, mert a költségvetési hiány nem teszi lehetővé, akkor eus pénz sem lesz!
  Hajrá magyarok, hajrá magyarország! A Fidesszel irány a szakadék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítani kell a vállalkozások tökebefogadási képességét

A magyar kis- és közepes vállalkozások nagy része a sokszor nem eléggé transzparens működés miatt… Tovább olvasom