Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Fidesz: 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus

A Fidesz szerint 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus, az ágazat költségvetési támogatása ugyanis nő, a működési költségek pedig csökkennek.

Bánki Erik, a kormánypárt szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az idei marketing-költségvetés 2010-hez képest a duplájára nő, így a Forma-1-gyel együtt 13,5 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai marketingre, a turizmust érintő nagyrendezvények támogatására és termékfejlesztésre.

Megjegyezte, hogy a pénteken bemutatott Új Széchenyi Tervben is a kiemelt területek között szerepel a turizmus. Az egészségiparra és az ahhoz kapcsolódó különböző szolgáltatásokra az első pályázati kiírás körében mintegy 30 milliárd forintnyi fejlesztési forrás lesz biztosítva.

A fideszes képviselő hangsúlyozta, az ágazat költségvetési támogatásának növelése mellett igyekeznek csökkenteni a turizmus különböző szervezeteit eddig terhelő működési költségeket. Így a Magyar Turizmus Zrt. működési költsége a tavalyi évhez képest már több mint 20 százalékkal csökkent, és idén még további csökkentéseket terveznek.

Megváltoztatják az üdülési csekk rendszerének "pazarló gazdálkodását" is, és harmadára csökkentik azt a kezelési költséget, amelyet eddig a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az üdülési csekkek forgalma után felszámolt - mondta az Országgyűlés szakbizottságának elnöke. Bánki Erik hozzátette, 2011 egy átmeneti év, hiszen még működik az üdülési csekk, de várhatóan az év közepétől megjelenik a Széchenyi Pihenő Kártya is. 2012-től azonban az utóbbi teljes egészében átveszi az üdülési csekkek szerepét, és "a belföldi turizmus erősítésének egyik dinamikus motorja lesz".

Hozzáfűzte azt is, hogy szeretnék az adójogszabályok további egyszerűsítésével csökkenteni az ágazat adminisztrációs terheit.
Bánki Erik közölte: a kormány egy tízéves turizmusfejlesztési koncepciót készít elő - ez lesz a nemzeti turizmus stratégia -, amely még az év első felében a parlament elé kerülhet.

Olvasóink írták

 • 14. vikri 2011. január 18. 15:46
  „Észrevettétek, hogy a Kisalföld nyitóoldaláról szépen lassan el lettek tüntetve a politikai, gazdasági cikkek az év eleje óta ?! Vajon miért ?! A hébe-hóba közölt ilyen jellegű cikkek meg inkább próbálnak szárazak ("függetlenek") maradni, kritika, szubjektív vélemény nélkül... Úgy látszik, áttanulmányozták a médiatörvényt. Így lesz minden egyre szürkébb. Bocsánat! Narancssárgább itt is ...”
 • 13. xonder 2011. január 18. 12:40
  „Hm, attól, hogy a Minisztérium dupla pénzt kap mitől fog növekedni a turizmus?
  Minden dolgozónak biztosítják majd a Széchenyi pihenő kártyát?”
 • 12. Madarász 2011. január 18. 09:59
  „Miracle, nagyon vicces vagy!

  Amúgy áldatlan állapotok vannak a családi házas övezetekben, mert a szennyezett étel csomagolástól kezdve a kutyagumiig minden ott bűzölög két hétig, aki hús csomagolást, vagy romlott húst tesz a kukába, na annak ne akarj a szomszédja lenni!
  Voltak nyári napok, mikor dögszag és szeméttelep szag terjengett, nem lehetett ablakot nyitni.

  Ez az egész csak arra megy ki, hogy több legyen a nyereségük, ha a szemét mennyiségét akarnák csökkenteni, akkor 60l-es kukát adtak volna heti ürítéssel, a mennyiség ugyanaz, mégsem kerülünk a Balkánra.”
 • 11. Madarász 2011. január 18. 09:52
  „AHA!

  Valahogy el kell jutni a célhoz, vagy nem?

  Repülni és teleportálni egyenlőre még nem tudunk... ezért kénytelenek vagyunk az utcákat használni. ;)”
 • 10. Phobos 2011. január 18. 08:55
  „Pálffy felesége is egy minisztériumnál "talált" állást - pályáztatás nélkül

  Pályázat nélkül kapott állást a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) háttérintézményétől Pálffy István KDNP-s képviselő felesége. Azt mondják, sürgősen kellett kinevezni a politikus rokonát, ezért nem volt idő pályáztatni.
  - A kommunikációs és marketing-munkatársi állást az intézet nem pályázat útján töltötte be - mondták a politikus feleségének kormányzati munkahelyén. Mint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben fogalmaztak, a kommunikációs állást ,,haladéktalanul" be kellett tölteni, mert a ,,biztonságos munkaszervezéshez ez elengedhetetlenül szükséges volt". Azt mondták, a politikus felesége ,,információs rendszerükön" keresztül jelentkezett az állásra, de hogy nyilvános pályázati kiírás hiányában vajon honnan tudhatta, hogy sürgősen munkatársat keresnek, az nem derült ki.
  A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény a pályázat mellőzését ritkán engedi meg. Ez alól valóban az egyik kivétel, ha a biztonságos munkavégzéshez és szervezéshez szükséges az azonnali kinevezés, amire a marketinges politikusfeleség esetében a a kormányzati intézet hivatkozik.
  A NEMFI alá tartozó intézet álláspontja annál is meglepőbb, hogy az intézmény még a gazdasági ügyintéző feladataira is pályázatot írt ki.
  - Bár a politikusok rokonainak helyzetbe hozása, állami álláshoz vagy milliós szerződésekhez juttatása egyik nagy párttól sem idegen, a kormányzó Fidesz nagy árat fizethet az ilyen ügyekért - magyarázta Vasali Zoltán politológus. Szerinte ugyanis az MSZP részben korrupciós ügyei miatt vesztette el a választásokat, a Fidesztől pedig azt várják a választók, hogy minden eddiginél ,,tisztább kezekkel", átláthatóbban kormányozzon, ebbe pedig a rokonok kinevezései aligha férnek bele.
  Amint azt hírül adtuk, szintén pályázat nélkül kapott 10 millió forintos médiafigyelési és -elemzési megbízást a közigazgatási minisztériumtól egy olyan cégcsoport, ahol korábban a tárcavezető Navracsics Tibor felesége és unokaöccse is dolgozott.
  A korábbi hír: Pálffy István volt híradós műsorvezető, jelenlegi KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét, Tóth Juditot foglalkoztatja kommunikációs és marketingmunkatársként a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - tudta meg a Blikk.
  - Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony kereté­ben - marketing, kommunikáció szakközgazdászi végzettsége alapján - kommunikációs és marketing-munkatársi munkakörben foglalkoztatjuk Tóth Juditot - közölte a lappal Bagi Krisztina, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet főosztályvezetője.
  Az intézménynél azt közölték: Pálffy feleségét október 1. óta foglalkoztatják, azt viszont nem voltak hajlandók elárulni, hogy pontosan mennyit fizetnek kommunikációs munkájáért. Szerették volna megkérdezni a KDNP-s politikust is, hogy mit gondol felesége állami megbízásáról, ám Pálffy lapzártáig nem válaszolt ismételt megkereséseikre.
  Nem ő az első politikus, akinek családtagjai a közszférában helyezkedtek el a kormányváltás óta.
  Kontrát Károly belügyi államtitkár lánya a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozik, Schmitt Pál államfő unokaöccse, Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökségen. Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került. A miniszterelnök, Orbán Viktor családja is helyzetbe került: unokatestvére Vitézy Zsófia a NEFMI sajtófőnöke, az ő féltestvére, Vitézy Dávid pedig a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett.”
 • 9. Jandex 2011. január 18. 07:55
  „Jó év lesz ez,itt minden "jó pályára áll" a leggazdagabbjaink majd szólnak uralkodónknak,hogy ő hova állhat! /remélem legalább a vonatok olvassák mi a parancs! :)))/”
 • 8. mecsoka 2011. január 17. 21:25
  „Növekvő pályára? Az élen pl a Sziget ellehetetlenítésével?”
 • 7. miracle 2011. január 17. 21:09
  „Madarász
  "Nyár, 38 fok, szegediek voltak nálunk, végigmentünk a Jószef Attilla úton autóval, megkértek bennünket, hogy húzzúk már fel az ablakot, mert hányingerük van a szagtól."
  Amíg nem olvastam tovább, azt hittem, hogy a járókelők szóltak nektek, mert úgy leizzadtatok már a kocsiban, hogy bukéja volt :)”
 • 6. horváthgyula 2011. január 17. 20:51
  „hajrá fidesz!!!

  csak igy tovább ! legyen drága üzemanyag!
  legyen sok munkanélküli!
  a gyerekeknek nincs enni!

  de turista az kell UGYE VIKTORKÁM!!!!!!!!!!!!

  buktok ti is !!!!”
 • 5. öszödiböszme 2011. január 17. 20:51
  „4. Hiába mondott. Azt sem tudja mi :Take on Me. Ő csak egy sima fityeszes agit-prop+műmájer!”
 • 4. okostojas007 2011. január 17. 20:40
  „működési költségek = víz , gáz , villany , élelmiszer , szállítás ( üzemanyag )
  munkabér ......
  pedig csökkenek még akkor is ha mi nem azt érezzük....?????????????
  mj. a szemétdíjam lehet hogy csökken mert felajánlom a norvég zenekarnak vacsorára ....
  .”
 • 3. AHA 2011. január 17. 20:31
  „Madarász
  Talán nem a József Attila utat kellett volna mutogatni!
  Mit gondolsz Szegeden megeszik a szemetet?”
 • 2. Madarász 2011. január 17. 20:04
  „Biztosan gyűlnek a szagra...

  Nyár, 38 fok, szegediek voltak nálunk, végigmentünk a Jószef Attilla úton autóval, megkértek bennünket, hogy húzzúk már fel az ablakot, mert hányingerük van a szagtól.

  Miért is? Rekkenő hőség, két hetes kukák az utcán, kukanap volt, reggel mindenki kitette, éjjel szedték össze, az utcában gyomorforgató szeméttelep szag lengedezett...

  Mi volt a véleményük, mikor hazamentek?

  Szép város ez a Győr, látnivaló is akad, de ezt a szagot nem lehet kibírni...”
 • 1. miracle 2011. január 17. 17:49
  „És ha a potenciális turisták nem olvassák el ezt a cikket, akkor honnan tudják, hogy ők többen akarnak jönni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móri ügy - A héten jogerős ítélet születhet Kaiser Ede és Hajdú László ügyében

A héten várhatóan jogerős ítélet születik a móri bankrablás miatt korábban jogerősen tényleges… Tovább olvasom