Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Fidesz: „Törvénysértő MSZP-s gyakorlat”

Elégedetten nyugtázta a Fidesz két győri országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján, hogy a 2. számú választókerület választási bizottsága csütörtökön jogosnak minősítette azokat a kifogásokat, amelyek a nyugdíjak és a szocialista szórólapok együttes kihordásáról szóltak. (Erről tegnapi lapunkban számoltunk be.)
Szakács Imre kifejtette: több idős ember jelezte felháborodását, hogy márciusi nyugdíjukat szocialista szórólappal együtt kapták meg. Amikor közölték, hogy nem kérik a propagandaanyagot, a postás azt mondta, kötelessége átadni, mert ez főnöki utasítás, s ha nem teszi, kirúghatják. A politikus elmondta: Győr két északi városrészéből, Bácsáról és Révfaluból összesen hárman tettek kifogást.
Szijjártó Péter úgy vélekedett, nagy bajban lehet az MSZP, ha ilyen módszerekhez folyamodik. Szerinte a szocialisták ezzel azt akarták sugallni az időseknek, hogy a nyugdíjukat nekik köszönhetik. A képviselő megjegyezte: a Magyar Posta vagy az MSZP vezetői magyarázattal tartoznak a súlyos törvénysértés miatt.
A sajtótájékoztatón elhangzottakra az MSZP közleményben reagált. „Az egyéni választókerületi választási bizottság 10/2006. (III. 16.) OEVB. sz. határozata – mely alapján a fideszes politikusok sajtótájékoztatójukat tartották – az állítólagos jogsértéssel kapcsolatban felelőst nem nevez meg és jogkövetkezményeket sem állapít meg. A bizottság döntése az MSZP-re, illetve a postára nézve semmiféle elmarasztalást nem tartalmaz. Mindezek jól mutatják, hogy mondvacsinált ügyről van szó” – áll egyebek mellett a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom