Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz-KDNP - Folytatják a szövetséget: Orbán a ragaszkodásról

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke szombaton hitet tett a két párt szövetségének fenntartása mellett.

Orbán Viktor szerint az érdem és a teljesítmény szerint való előmenetel olyan keresztény érték, amelyhez ragaszkodni kell, mert teljesítmény nélkül csak a szocializmus volt működtethető.

A miniszterelnök, a Fidesz elnöke erről a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Országos Választmányának szombati ülésén beszélt, amelyről a kisebbik ellenzéki párt közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A pártelnök hozzátette: Magyarországnak állnia kell a versenyt, ehhez pedig teljesítmény kell, az emberek érdemeinek és a gyermekvállalásnak az elismerése, az adórendszerrel és a családi adókedvezményekkel együtt. A közlemény szerint a Fidesz és a KDNP közös, eredményes szövetségi munkáját értékelve Semjén Zsolt pártelnök az ülésén hangsúlyozta, hogy a KDNP olyan keresztény-szociális párt Magyarországon, amely a tőkével szemben a munka értékét ismeri el. A magyar baloldal bűneként említette, hogy mára Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy a baloldal értékeit a hagyományos nemzeti keresztény jobboldal tudja csak képviselni.

A KDNP azt is tudatta, hogy a párt országos választmánya teljes felhatalmazást adott Semjén Zsolt pártelnöknek a Fidesszel való választási szövetségi megállapodás megkötésére. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Fidesz és a KDNP közös, eredményes munkáját méltatta Orbán Viktor a kereszténydemokraták országos választmányának budapesti ülésén, ahol hitet tett a két párt szövetségének fenntartása mellett.

korábban - A Fidesz és a KDNP szövetségét méltatta Orbán Viktor a KDNP-választmány ülésen

A Fidesz és a KDNP közös, eredményes munkáját méltatta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke szombaton a kereszténydemokraták országos választmányának budapesti ülésén, ahol hitet tett a két párt szövetségének fenntartása mellett - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a tanácskozáson a KDNP választmánya felhatalmazta Semjén Zsolt pártelnököt, miniszterelnök-helyettest a választási szövetségi megállapodás megkötésére a Fidesszel.

Semjén Zsolt beszédében hangsúlyozta, hogy a keresztény, nemzeti, polgári értékek elmélyítéséhez szükség van a következő négy év kormányzati munkájára is - idézte a KDNP-elnök szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, hozzátéve, hogy a választmányi ülés résztvevőit köszöntötte Veres András katolikus és Bogárdi Szabó István református püspök is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: januártól jön a gyed extra

A jövő év január 1-jétől a kormány bevezeti a gyed extrát, erről tartott sajtótájékoztatót Bohács Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és Pocsai Blanka önkormányzati képviselő. Tovább olvasom