Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz-javaslat: Vegyék el Horn Gyula nyugdíját!

Még a Fideszben sem tudják, hány embert érintene Wittner Mária javaslata, amely megvonná a pártállami rendszer vezetőinek nyugdíját.
Ugrik Horn Gyula és Biszku Béla nyugdíja? Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője javaslatot tett arra, hogy a frakció dolgozzon ki egy olyan jogszabályt, amely megvonná a pártállami vezetők járandóságát. Hogy ez pontosan miként lehetséges és mennyi embert érintene, azt nem tudni - olvasható a Bors cikkében.

– Maga szerint igazságos, hogy 600 ezres nyugdíjat kapnak a kommunista vezetők, miközben az áldozatok meg alig valamit? – tette fel a kérdést a Bors munkatársának Wittner Mária, miközben arról faggatták, hogy miként lehetséges megvalósítani javaslatát.

– Részleteket egyelőre nem tudok mondani, hétfőn először az emberjogi bizottságnál tárgyaljuk meg az ügyet, utána visszük a frakció elé. A terv az, hogy teljesen megvonjuk a vezetők nyugdíját, majd a pénzt szétosztjuk az 56-os megtorlások áldozatai között – mondta a képviselő. Hogy pontosan hány emberről van szó, azt maga Wittner Mária sem tudta.

Olvasóink írták

110 hozzászólás
 • 110. fortuna54 2011. október 20. 19:34
  „108-as db.Hát ha a barátod ezt mondja akkor biztos úgy is van.Sajnos nekem nincs ilyen biztos-hihetö hírforrásom. Azért az utolsó sorod nem éppen születésnapi köszöntés.”
 • 109. SC 2011. október 20. 07:26
  „Érdekes...Itt hornról és a nyugdíjáról van szó,de egyesek erről elfeledkeznek erről.Kéretik a tárgynál maradni.:-)”
 • 108. db 2011. október 20. 04:14
  „105. fortuna54
  Ettől a kormánytól csak ocsmányságot, gyűlölködést visszafelé mutogatást látok. Remélem ez visszahullik rájuk. Lehet Gyurcsányt terrorcselekménnyel vádolni , néhány év múlva szeretném, ha orbán védekezne az általa elkövetett bcs-k miatt - majd az akkori Budai kitalálja mi lesz az.
  Ez az illegitim rendszer szöveg pedig egy nagy baromság. Egy volt fidesz szavazó barátom szerint a kormány illegitim, őt megtévesztették, hiszen a kampányban hazudtak neki éjjel-nappal.
  Jó lenne, ha Wittnerhez hasonló gyűlöletkeltők már elpatkolnának, mert addig itt nem lesz nyugalom.”
 • 107. SC 2011. október 19. 17:48
  „Nem gyűlölködés,igazságtétel.
  "20 évvel a rendszerváltás után nem helyénvaló senkinek a zargatása."
  Dehogynem.Aki bűnös volt,az az is marad.Erkölcsileg mindenképp.Szerencsére nem sok ember gondolkodik úgy 56´ mészárosairól mint te...Legyen az egy pufajkás vagy egy öltönyös kommunista a parlamentből.”
 • 106. pancser 2011. október 19. 16:55
  „A gyűlölködés nem vezet sehová, viszont akadályozza a tisztánlátást. 20 évvel a rendszerváltás után nem helyénvaló senkinek a zargatása. WM. személyiségéről mindent meg lehet tudni az internetről, végül is nem meglepő a javaslata. Egy biztos a véleményem róla nem egyezik a hivatalossal.”
 • 105. fortuna54 2011. október 19. 10:52
  „104-es. Látsz valami ocsmárságot? 56 után nem láttál semmit? Ha bizonyitékod van Orbán ellen,tegyél feljelentést,ha pedig nincs hát ne rágalmazz. 99 pancser.Én békésen akarok megemlékezni 56-rol és szeretném befejezni a veled lévö vitát.Már annyi baromságot irtál itt,hogy nincs értelme veled vitatkozni. Én soha nem fogok veled egyetérteni Horn Gyula személyéröl.”
 • 104. db 2011. október 19. 07:59
  „Ehhez az ocsmánysághoz nehéz mit hozzáfűzni,remélem megérem, hogy egyszer még Orbán és <moderálva>bandája nyugdíját- és az általuk elkövetett bűnöket is vizsgálgatják.”
 • 103. SC 2011. október 19. 07:55
  „És pancser,jegyezd meg,ha kell,én még fél év múlva is visszalapozok ide és tényekkel fogom cáfolni a történelem hamisításaidat!Ennyit minimum megérdemelnek 1956 hősei!”
 • 102. SC 2011. október 19. 07:44
  „"Amúgy meg láthatóan olyan erővel voltak jelen a szovjetek, falun, városban egyaránt, hogy minden ellenállás fegyveresen egyenlő volt az öngyilkossággal. Nem is fordult elő, vagy csak nagyon szórványosan."
  Újfent valótlanságot állítasz!De miért is nem csodálkozom ezen?
  Olvasd el a linket,amit adtam,én TÉNYEKKEL!támasztom alá a mondandóm!A kivégzett forradalmárok közül sokan bizony falun tették,amit kellett!”
 • 101. SC 2011. október 19. 07:26
  „pancser,te már a TÖRTÉNELMI TÉNYEKET IS HAMISÍTOD!Hiteltelenséged az egeket verdesi!”
 • 100. szabo1936 2011. október 18. 23:12
  „"nyugati allamfok jartak Magyarorszgab es kezeltek Horn Gyulaval"
  Kissinger presiden Nixon is kezelt Mao Tse Tungal meg a nyugati orszagok allamfoi mindig kezeltek a volt Szovjet unio vezetoivel.De soha a budos eletben nem allitotak azt,hogy azok a "hard core"kommunistak demokratak voltak.Aki nem tudja megkulonboztetni Horn Gyulat egy deocratatol az nem tudja a zsirafot egy okortol sem megkulonboztetni a Budapesti alatkertben!”
 • 99. pancser 2011. október 18. 22:31
  „Horn kezéhez nem tapad vér. 56 után tízezrek kezében volt dobtáras géppisztoly, katonákéban, rendőrökében, és a rendfenntartó alakulatokéban. A kint levő fegyvereket minden hatalom begyűjteti, mert köztörvényes bűnözésre is alkalmas, nem feltétlenül kell emögött politikai terrorizmust látni. Amúgy meg láthatóan olyan erővel voltak jelen a szovjetek, falun, városban egyaránt, hogy minden ellenállás fegyveresen egyenlő volt az öngyilkossággal. Nem is fordult elő, vagy csak nagyon szórványosan.”
 • 98. SC 2011. október 18. 20:26
  „Olvass már vissza,írtam én horn nyugdíjáról egy szót is? A pártba nem volt kötelező belépni,akik ezt megtették,számításból tették!Mert ugye nem gondolod te sem,hogy az országban 880000 hithű kommunista volt...Meggyőződésből...Még egyszer,utoljára,hogy megértsd.Azok a külföldi politikusok,akik lekezeztek hornal,egy olyan kezet szorítottak meg,amihez egy dobtáras ruszki géppisztoly ragadt és bizony összevérezte a forradalmárok vérével!Még maga horn nyilatkozta a Die Welt-nek,hogy a pufajkás osztagban tette a dolgát,harcolt a felkelők ellen!!!Olvass utána,nem szégyen!EZ TÖRTÉNELMI TÉNY!Innentől jobb,ha kicsit csendesebben dicsérgeted...”
 • 97. pancser 2011. október 18. 19:02
  „SC! Össze vissza ordibáltok, kommunistáztok. 880 ezer párttag volt a 80-as évek közepén. Legalább 5 millió állampolgár volt tagja az Úttörőmozgalomnak a ma élők közül. Senki se érezze magát ezért bűnösnek. A kormányzat legitim volt, Magyarország tagja volt az ENSZ-nek, nyugati államfők látogattak Magyarországra, kezeztek Horn Gyulával, ha jól emlékszem, maga Bush elnök is. Úgyhogy hátrább az agyarakkal! Ha valami akkor Horn nyugdíja nem vitatható.”
 • 96. SC 2011. október 18. 12:45
  „És a személyeskedésen kívül el tudnád magyarázni nekem,hogy horn gyula mitől demokrata és miért kell felnézni rá?
  Azért mert 1956-ban egy pufajkás osztagban az volt a dolga,hogy tevékenyen részt vegyen a forradalom leverésében?
  Vagy azért,mert odament díszelegni az osztrák kancellárral,hogy egy meghagyott darabot a vasfüggönyből szétvágjon...?Mikor közben már nem is állt a határzár?Ember,ébresztő!.-)”
 • 95. SC 2011. október 18. 12:27
  „pancser!
  Tényeket közlök csak.A szolgálati fegyverem oldalfegyver volt,gyengébbek kedvéért pisztoly.Az útlevél kezeléshez nem kellett golyószóró...:-)Sopronnál nem lőtték a kelet németeket,jómagam is tucatjával engedtem őket át a határon.Én nem voltam a hatalom része,úgy mint a sok más határőr sem,kényszerből mentünk,muszáj volt,épp ezért nem is szerettük.Az akkori államformát pedig Magyar Népköztársaságnak hívták....Olvass utána!:-)
  Soha nem szégyen tanulni!És bizony,minden fehér vagy fekete,a többi szint csak te találtad ki,hogy tudj nyakkendőt cserélgetni...:-)”
 • 94. fortuna54 2011. október 18. 10:59
  „Pancser.Hogy tudsz ennyi marhaságot írni? Szerinted még az anya is bünös vólt,aki megszülte fiát,akit késöbb a határra parancsoltak? Már mindenki bünös,csak éppen a demokratáid nem,élükön Gyula keresztapád.Háát látom jól hatot rád a komcsik propagandája. Most mérgedböl irogatsz,vagy pedig ennyire tudatlan vagy? Az utóbbi idöben azon gondolkodom,melyik pancserral is van dolgom.Apa,vagy fia pancser?”
 • 93. pancser 2011. október 18. 09:45
  „SC! Hiába magyarázkodsz, felesküdtél a szocialista népi demokratikus Magyarországra. Kalasnyikov volt a szolgálati fegyver, a golyószórót alkalomadtán kitelepítették. Úgy lőttek a magadfajták az első NDK szökések idején mint ahogy szoktak. Láttam ilyen esetet 1989 augusztusában, iszonyú szerencséje volt a fiatalembernek nem találták el. Miért lettél volna különb mint a többi határőr, akiknek a szolgálati szabályzat írta elő a fegyverhasználatot. Aki irodai munkát végzett az éppen olyan része volt az apparátusnak, mint az aki a nyomsáv mellett gyalogolt!
  Senkit, egyetlen egykori határőrt nem ítélek meg, viszont nem szeretem, hogy az aki éppen úgy része volt a hatalomnak mint a másik, merészeli a másik embert megítélni ugyanazért amit ő csinált.”
 • 92. szabo1936 2011. október 18. 05:50
  „1955 ben az osztrak es a nyugat nemetorszagi lagerekben a magyar menekultek 80% a hatarvadaszoktol es a MAHERT tol szokot meg akor meg megvoltak a muszaki zarak ugye azok a zold avos hatarvadaszok legtobje falusi szarmazasu volt nem estek szerelemben a kommunizmusal.Meg J.B.Tito is ugyan olyan democrata volt mint Horn GYula mert azok akik atszoktek Jugoszlaviaban nem adta visza hanem atkuldtek oket illegalisan Olaszorszagban amiert a nyugati orszagok szep segelyeket adtak neki ugyan ugy mint ahogy Helmuth Kohl is segitete Horn Gyulat,ha jol tydom Nemeth Miklos meg kapot egy vadonat uj BMW is a gyartol na es,hogy mit kaptak az asztal alat azert,hogy atengedtek azokat a sok kelet-nemet embert Ausztriaban talan az orokre titok marad ezek az ujraszuletet democratak aztan utana szepen megazdagotak.”
 • 91. SC 2011. október 17. 23:01
  „"Sajnos nem kevés emberünk veszett el a nyugati határok mellett a határőrök golyójától."
  Ejjjj!:-)))Emberünk?Hát kiket küldtetek ti oda?:-)Örülök,hogy nektek voltak embereitek...Gondolom,most is vannak...”
110 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A székelyek vallják magukat magyarnak a román népszámláláson!˝

Az utóbbi hetekben a romániai magyar pártok és civil szervezetek számos rendezvény keretében… Tovább olvasom