Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fico szerint Malina Hedvig hazudik

Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított.
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap. Robert Fico alig egy hónappal azt követően tette ezt a kijelentését, hogy a szlovák kormány - a strasbourgi emberi jogi bíróság ezzel kapcsolatos döntését követően - sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt.

"Jogerősen le van zárva, hogy amit Malina Hedvig állított, az nem történt meg" - jelentette ki a baloldali Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke, Robert Fico a Markíza kereskedelmi televízió politikai vitaműsorában vasárnap.

Hozzátette: ma már csak arról folyik a vita, hogy Malina Hedvig ellen folytatódjon-e a hamis tanúzás miatt indult eljárás, vagy sem. Malina Hedvig kálváriája 2006. augusztus 25-én kezdődött, amikor az akkor 23 éves szlovákiai magyar diáklányt Nyitrán két férfi megverte, a lány vallomása szerint azért, mert magyarul beszélt.

Az akkori kormányfő és belügyminisztere (Fico és Robert Kalinák) azonban nyilvánosan megvádolták őt azzal, hogy az eset nem történt meg. Emiatt 2007 májusában hamis tanúzás vádjával a szlovák hatóságok eljárást indítottak Malina Hedvig ellen. Ez az eljárás jelenleg is tart.

A szlovákiai politikai pártok támogatottságát kutató felmérések már hónapok óta Robert Fico pártját, a Smert tartják a március 10-én sorra kerülő, előrehozott parlamenti választások legnagyobb esélyesének.

Egyes felmérések szerint Robert Fico a választások során annyi szavazatot szerezhet, ami lehetővé tenné számára, hogy egyedül alakítson kormányt.

Fico azonban többször is kizárta az egyedül kormányzás lehetőségét. A szlovák sajtó egy Smer-es többségű kormánykoalíció esetében a Ján Fígel vezette, jobboldali konzervatív Kereszténydemokrata Mozgalmat (KDH) és a Bugár Béla vezette Most-Híd szlovák-magyar pártot tartja Robert Fico legvalószínűbb koalíciós partnereinek.

Olvasóink írták

 • 13. Mankapunka 2012. március 05. 21:45
  „Pretorianus

  Azért én legalább a kiejtés szerinti szavakat nem írom le. "Maraggyak akkor még egy kicsit??? "”
 • 12. Dwatson 2012. március 05. 18:05
  „Sőt,talán Malina Hedvig ott sem volt ahol megverték,ha meg netán mégis ott volt,akkor meg ő verte meg a támadóit!”
 • 11. Pretorianus 2012. március 05. 18:01
  „9. Mankapunka 2012.03.05. 15:51
  Nem okos dolog más helyesírását kritizálni,ha a saját sem tökéletes...Közel sem...:)))”
 • 10. astra1 2012. március 05. 16:55
  „az eju szerint meg Fico teljesen eju kompatibilis, és jogkövető. Sőt ejurópai a jogrendje is. Vagy akkor most mér nem dühöng az eju parlament a szlovák rásszizmus elllen? Bezzeg a zsidócsóka rásszismust kiabált a magyarokra.”
 • 9. Mankapunka 2012. március 05. 15:51
  „kroly

  Te sem lehetsz "echte" magyar,ha a "dicsegszünk" szót g-vel írod. Még félre sem tudod,gépelni,hogy egymás mellett lenne a 2 gomb,vagy telefonról,hogy egy szám alatt lenne a 2 betű.

  Ez a Ficó gyerek nem magyarországon született netán,csak jól titkolják???”
 • 8. öröksoproni 2012. március 05. 12:46
  „Most már hogyan mondhatná a szerencsétlen, hogy ő tussolta el az igazat és hazudtolta meg eddig Malina Hedviget? Persze, ha bátor lenne, és gerinces, bevallhatná, de fontosabb neki a politikai karrierje.”
 • 7. SIG-Sauer 2012. március 05. 12:00
  „6. kroly - igazad van!
  Sok szlovákkal (nem szlovákiai magyarral - na ők majdnem mind nagyon jó fejek) találkozom és kb. ugyanannyi a normális/barom arány mint idehaza. A két ország ezer szállal kötődik egymáshoz, békében kéne élni.
  De a szlovák vezetésnek nem kéne megfosztani a kettős állampolgárokat a szlovák áp. -tól. A Malina ügyet pedig jogállamhoz méltóan kivizsgálni és a bűnösöket elfogni, megbüntetni. Mert teljesen nyilvánvaló hogy mi történt, jó példát mutathattak volna vele. Ezek kirívó és súlyos inzultusok egy szomszédos + szövetséges állam felé. De hát Fico populista és sajnos az ilyen megnyilvánulásokkal sok szavazatot tud szerezni. Erről szól ez.”
 • 6. kroly 2012. március 05. 08:30
  „Tul kéne már lépni ezen a sajnálatos szerinem rasszista verekedésen,és nem kéne álltalánosítani.Sokat járok szlovákiába de nekem még senki nem szolt be ha magyar szót hall tölem.Igaz én sem beszélek velük lekezelöen.
  Sajnos nálunk magyarórszágon is egyre gyakoribb dolog a rasszista megnyílvánulás igaz ezzel nem dicsegszunk.A tévé rádió bemondja ,és másnap minden megy a régibe.Miért mesterkedik a politika ,hogy még jobban fokozza az ellentétet a két ország között?????? Miért nem tudunk békébe élni egymás mellet??????kINEK JÓ EZ????”
 • 5. tincatinca 2012. március 05. 08:28
  „szíjjasék felkészülhetnek rá, hogy áprilistól nem csak az eu-val de a fic(k)o féle kormánnyal is harcolnia kell. és szerintem ez lesz a nehezebb. lesz még itt (ott) több malina hedvig ügyis.”
 • 4. mekkmester 2012. március 05. 08:14
  „autótolvaj tót banda...”
 • 3. AntiFricc 2012. március 04. 21:29
  „Fico fickó megint hazudik, nem első eset!”
 • 2. load 2012. március 04. 19:44
  „Malina Hedvig szerint Fico úr hazudik.
  1:1”
 • 1. Oedenburger49 2012. március 04. 17:40
  „Azt, hogy nem történt meg a megverés ténye Fico úr honnan tudja ??? Talán szemtanú volt ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmilliós adócsalás: őrizetben az elkövető

Több tízmilliós, gabonakereskedelemmel kapcsolatos áfacsalás elkövetőjét vették őrizetbe a Nemzeti… Tovább olvasom