Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Fico: Szent István alatt a legkeményebb magyarosítás folyt

A szlovák kormányfő szerint Szent István zászlaja alatt a legkeményebb magyarosítás folyt, ezért az első magyar királyt semmiképpen sem lehet a szlovákok királyának is tekinteni.

"Senki se vágjon most olyan képet, hogy István valamiféle szlovák király. Nekünk megvan a mi Szvatoplukunk, és nem Istvánunk" - nyilatkozta Robert Fico hétfőn a TASR hírügynökségnek annak kapcsán, hogy Szent István révkomáromi szobrának pénteki felavatása diplomáciai vitát váltott ki Budapest és Pozsony között.

"A révkomáromi önkormányzat az egyik oldalon betiltotta Cirill és Metód szobrát, amely most méltatlanul a Matica Slovenská székházának balkonján van, míg a másik oldalon, gyönyörű helyen felállítják Szent István szobrát, s most azt el akarják adni nekünk, mint királyunkat" - fejtette ki Fico.

Olvasóink írták

 • 11. Brigike 2009. augusztus 25. 15:44
  „miért szted a mocskolódásukat a magyarokkal mindig tűrni kell? Hát kik ők? Ezért tartunk itt ahol! Mert mindig hagyjuk magunkat <moderálva sértő>”
 • 10. pancser 2009. augusztus 25. 07:36
  „Gondoltam, hogy lesznek akik a leghülyébb módon reagálják le a z ügyet! "Brigike" elment a józan eszed? A 9. meg mindjárt hadat üzenne. Ennyi ostoba van közöttünk? Hamar végeznétek az országgal semmi kétség, viszont a szlovákok nézhetnák a hátatokat, mert csak a p...k nagy.”
 • 9. Brigike 2009. augusztus 24. 23:52
  „Én rendőröket küldenék a szlovák határra és egyetlen( fütty) szlovákot SEM engednék át!!!!!Menjen a fenébe az összes(persze nem a magyar aki sajnos ott kint él) Ficoval együtt!”
 • 8. ti-a-bi 2009. augusztus 24. 22:35
  „8.-as

  Te egy világra való élőlény vagy, má. világra!”
 • 7. pancser 2009. augusztus 24. 22:14
  „Nem tudom sírjak-é vagy nevessek, ekkora böszmeségek hallatán, amit a két ország vezetői művelnek. Hagyjuk a fenébe az ezer éves múlt ilyen formában történő felemlegetését. Egy országban éltünk ezer évig, ez vitathatatlan tény. Semmi bajom Szvatoplukkal meg Ratiszlavval, ők meg vágjanak jó képet Istvánhoz, mert mégis csak a királyuk volt, a leghalványabb nyomai sincsenek a két nép közötti csatáknak, viszálykodásnak 900 évig. Rajtunk a két országon röhög Európa!”
 • 6. Cerwin 2009. augusztus 24. 21:18
  „"Különösen az utóbbi időben erős kétségek merültek fel a Nagymorva Birodalom helyét illetően. Több forrás látszik utalni arra, hogy ez az ország nem az északi Morva folyó völgyében, hanem délen a mai Szerbia területén taláható Morava völgyében keletkezett volna."

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagymorva_Birodalom”
 • 5. Agent 2009. augusztus 24. 21:06
  „Fico viszont simán síkhülye, vagy jól játssza, persze, a tatárjárás idején tatárosítás, a törökvészkor pedig törökösítés volt, ideje visszahívni az ulanbatori és az ankarai nagykövetet, ja meg a bécsit is, mivel a monarchia idején meg osztrákosítás volt:)”
 • 4. Agent 2009. augusztus 24. 21:01
  „Cerwin, azért ez a morava-szerbia dolog erősen sántít...a morva folyó (csehül és szlovákul is morava) dévénynél (poszonytól nyugatra) ömlik a dunába.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Szl%C3%A1v_n%C3%A9pek#Morv.C3.A1k”
 • 3. tuzson 2009. augusztus 24. 19:44
  „a szlovákokat a romaiak nevezték el jelentése "szolga"
  És annak is hivják magukat:)”
 • 2. Cerwin 2009. augusztus 24. 19:30
  „Szvatopluk egyrészt fejedelem volt és nem király. Másrészt nem a szlovákoké, hanem a morváké. A morvák nem egyenlőek a szlovákokkal, hisz több nemzet is kifejlődött belőle. A morvák meg nem a mai magyar és szlovák területről származnak, hanem a mai Szerbia területén található Morava völgyéből. Tehát ők is csak elfoglalták a helyet, mint mi...”
 • 1. Dergi 2009. augusztus 24. 17:55
  „Adj a tótnak szállást, kirak a házadból.
  Földet adtunk nektek rohadék tótok, most meg így viselkedtek!
  Ha nem lett volna a magyar nemzet olyan kissebbség barát, már régen nem lenne szlovákság.
  Eltűntetek volna a süllyesztőben és magyarul beszélnétek, a ficó és a slota is.
  Magyar földön laktok, hazátlanok!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkényuralmi jelképeket karcoltak egy ház falára Hatvanban

Önkényuralmi jelképeket karcoltak egy ház falára éjszaka Hatvanban. Tovább olvasom