Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Fico kapta az idei Jogtipró-díjat

Robert Fico és a szlovák nyelvtörvény kapta az idei Jogtipró-díjat, a Szabadság díjat pedig egyhangúlag - posztumusz - Újvárossy Ernőnek ítélte oda a Szabadság kör szombaton a fővárosban.

Szájer József (Fidesz) európai parlamenti képviselő elmondta, hogy Újvárossy Ernő az életét adta a szabadságért. A temesvári presbitert a Securitate megpróbálta rávenni, hogy a szabálytalanul végezze el a templom felújítását, s így a közvélemény előtt be lehessen feketíteni Tőkés Lászlót. Ő nem volt hajlandó erre, s mindent szabályosan végzett. A Securitate ezt követően Temesvár mellett megölte.

A Jogtipró-díjra idén három jelölt volt: Robert Fico és a szlovák államnyelvtörvény, a BKV és vezetői, valamint a Heves megyei közgyűlés és a Hospinvest. Robert Fico és a szlovák nyelvtörvény a beérkezett 3502 szavazatból 1625 vokssal lett az első a szavazáson. Az indoklás szerint a közintézményekben a magyar nyelv használatát több ezer euróval büntetni rendelő törvény szövege nem csupán az európai szabadságjogi normákkal, egyezményekkel ellentétes, de a szlovák-magyar alapszerződést rendelkezéseit is sérti.

Olvasóink írták

  • 3. Reális 2010. január 31. 11:03
    „A magyar baloldal tele van jogtiprókkal!És ez az elszemtelenedett,maffiásodott baloldal gyűlöl mindent és mindenkit,akinek van egy kis igazságérzete és erkölcse!Ha még ők maradnak,visszatérne az andrássy út 60. világa!Az aki nincs velünk az ellenünk időszaka,a fekete autók és padlássöprések ideje!”
  • 2. kivagyokén 2010. január 30. 14:56
    „Azért a magyar politikusok is joggal pályázhatnának a "címre".”
  • 1. gjozsi88 2010. január 30. 13:14
    „Mindenki jogtipró, aki mást mond, mint amit a jobboldali hallani szeretne!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak a Velencei-tavi jégpályák

Az agárdi Pop strandon és a velencei Ifi strandnál lehet biztonságosan korcsolyázni a… Tovább olvasom