Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Fiatalodhat a polgárőrség

Ha a parlament elfogadja a törvénymódosítási javaslatot, a jövőben 14 és 18 év közötti ifjú polgárőröket is felvehetnének.
A Világgazdaság szerint ifjú polgárőrök segíthetik a jövőben a polgárőrség munkáját, ha a parlament elfogadja azt a törvénymódosítási javaslatot, amelyet Bíró Márk és Hörcsik Richárd fideszes képviselők nyújtottak be az Országgyűlésnek.

A lap keddi számában ismertetett javaslat alapján a Magyarországon működő polgárőr egyesületek a jövőben 14 és 18 év közötti ifjú polgárőröket is felvehetnének. Fontos feltétel, hogy a jelentkezőnek büntetlen előéletűnek kell lennie. A javaslat indoklása a módosítás okaként azt jelöli meg, hogy az elmúlt évek során a 18. életévüket be nem töltött fiataloknál is fokozott érdeklődés mutatkozik a polgárőrség tevékenysége iránt, a jelenlegi szabályozás viszont csak a nagykorúaknak engedi meg a csatlakozást a testülethez.

Az egyesületek inkább adminisztratív, illetve támogató jellegű feladatokra használhatnák a még nem felnőtt korú önkénteseket. Így például a 18 év alatti ifjak közreműködhetnének az állampolgárok tájékoztatásában, a polgárőri tevékenységgel kapcsolatos jegyzőkönyvek és más iratok előkészítésében, a katasztrófákra való felkészülésben, illetve az ellenük való védekezésben, majd a helyreállításban, továbbá a polgári védelmi szervezetek tevékenységében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombával fenyegetőzött, kiürítették a Deák-téri aluljárót

A férfi betelefonált a rendőrségre és azt mondta, hogy a fővárosi aluljáróban bomba fog robbanni.… Tovább olvasom