Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Fiatalítás

és választás

A fiatalítás mellett döntött a Magyar Szocialista Párt mosonmagyaróvári csoportja hét végi tisztújító taggyűlésén. A tagok mintegy hatvan százaléka dr. Kovács Tamást választotta a szervezet új elnökévé.
Tisztújító taggyűlést tartott a hét végén a Magyar Szocialista Párt (MSZP) mosonmagyar-

óvári szervezete. A párt eddigi elnöke, dr. Nagy Lajos nem jelöltette magát újra. Az elnöki posztért hárman: Kovács Gergely, dr. Tóásó Gyula és dr. Kovács Tamás szálltak versenybe. A három jelölt közül a tagság mintegy hatvan százaléka dr. Kovács Tamásra tette a voksát.
A leköszönő elnök, dr. Nagy Lajos a Kisalföldnek elmondta: hatévi elnökség után nem kívánta újra jelöltetni magát. A visszavonulást részben a párt helyhatósági választási vereségével, illetve a politikai csatározásokkal indokolta. Másrészt pedig az elnök szerint tudomásul kellett venniük, hogy a pártban szükség van a fiatalításra.
A szervezet új elnöke, dr. Kovács Tamás legfőbb célja a következő évekre az MSZP megerősítése. Elmondta: a párt önkormányzati választási vereségében az országos és a helyi közhangulat egyaránt közrejátszott. A baloldalnak fel kellett volna ismernie a fiatalítás szükségességét. Az új elnök elsődleges feladatának tekinti a párt „vérfrissítését” oly módon, hogy az idősebb korosztályról sem mondanak le. Nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a vidék megnyerésére, felveszik a kapcsolatot a környező településeken élő, baloldali gondolkodású emberekkel.
Az elnök kiemelte továbbá a párt anyagi bázisának megerősítését a jogszabályok adta lehetőségek között, a kommunikáció javítását és egy közösségi tér létrehozását a helyi baloldali érzelmű embereknek. Az elkövetkezendő évek feladata a megfelelő Európa parlamenti, illetve országgyűlési képviselőjelölt, valamint polgármesterjelölt kiválasztása a következő választásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom