Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Fiatal szakemberek kaptak miniszterelnöki jutalmat

˝ A mostani elismerés kifejezi, hogy Magyarország a kormányváltáskor az újraiparosítást tűzte ki célul, és ezt a politikát jó szakemberek nélkül nem lehet véghez vinni.˝
Különböző szakmából tizenhat magyar fiatal szakember részesült miniszterelnöki jutalomban hétfőn, akik Magyarország képviseletében érmes helyezést értek el a 2012. évi Fiatal Szakemberek Európa Bajnokságán Belgiumban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében Magyarország harmadik alkalommal vett részt a Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságán 2012-ben, ahol 15 szakmában 23 országból több mint 400 versenyző között az átlagpontszámok alapján a magyar csapat a hatodik helyen végzett.

Az elismeréseket Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke adta át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Cséfalvay Zoltán elmondta: a kormány támogatja, hogy az MKIK megpályázta a Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságának rendezését 2018-ban.

Mint mondta, a mostani elismerés kifejezi, hogy Magyarország a kormányváltáskor az újraiparosítást tűzte ki célul, és ezt a politikát jó szakemberek nélkül nem lehet véghez vinni.

Magyarországon az ipar a GDP-hez 24 százalékkal járul hozzá, ami magasabb az európai 16 százalékos átlagnál - hívta fel a figyelmet az államtitkár, aki rámutatott arra, hogy az erősen gyakorlati oktatásra koncentráló duális szakképzést egyre több vállalatnál, szakiskolában vezetik be.

A duális képzés továbbfejlesztésében meg kell teremteni az átjárhatóságot a szakiskolák és a felsőoktatási intézmények között - tette hozzá az államtitkár.

Parragh Lászlóelmondta: a magyar gazdaság és a kamara számára kiemelt jelentőségű a szakképzés, amelyre az elmúlt években több alkalommal is felhívták a figyelmet.

Az MKIK elnöke emlékeztetett arra, hogy 2010 tavaszán, még a választások előtt Orbán Viktor Fidesz-elnökkel kötött megállapodásuk része volt a duális szakképzés bevezetése Magyarországon, megjegyezte: ez év szeptembertől a teljes szakképzési modell erre épül, és azon dolgoznak, hogy átjárás legyen a szakképzés és a felsőoktatás között.

Parragh László megismételte a kamara álláspontját, hogy a felsőoktatási koncepcióban jelenjen meg, és erősödjön a duális képzés valamint a természettudományos oktatás.

A most kiosztott jutalmak nettó értéke az l. helyezettnél 877 ezer, a 2. helyezettnél 789 ezer, a 3. helyezettnél 701 ezer forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ombudsman: passzív státusszal is dolgozhassanak a hallgatók

Székely László szerint jogbiztonság sérelmének gyanúját veti fel az a szabályozás, amely a passzív… Tovább olvasom