Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Fiatal fogyatékosokért kistérségi szinten

A tervek szerint május végére fejeződik be Csornán a Sziget utcai óvoda épületének átalakítása. Az épület egy részében fiatal felnőtt fogyatékosok nappali ellátását végzik a jövőben.
A csornai önkormányzati képviselő-testület tavaly októberben döntött fiatal felnőtt fogyatékosok nappali intézményének létrehozásáról a Sziget utcai óvoda épületében. Ez év januárjában arról határoztak a képviselők, hogy az épület átalakításához az önkormányzat biztosítja a szükséges forrásokat. Ugyanakkor pályáztak a Fogyatékosok Esélye közalapítványhoz, ahonnan 2,5 millió forint támogatást igényeltek. A pályázat elbírálása május végére várható.
– A januári ülésen arról is határoztunk, hogy miután a feltételek megvalósulnak, a feladatot a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás látja el – mondta Papp Imre alpolgármester.
A kivitelezés március legvégén kezdődött és május végére fejeződik be. Addig alkalmassá kell tenni az épület egy részét arra, hogy megfeleljen a fogyatékosok nappali ellátására vonatkozó követelményeknek.
Papp Imre elmondta: a kivitelezés költsége 12 millió 359 ezer forint. Sikeres pályázat esetén a megnyert pénz is ebbe az összegbe épül bele. Ha nem nyernek, akkor az önkormányzati költségvetésből fedezik a kiadásokat. A munka során el kell végezni az épület külső akadálymentesítését, hőszigetelését a színezéssel együtt, át kell alakítani a mellékhelyiségeket. Nem marad el a belső festés, a radiátorok cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése és az új kazán beépítése sem. Az aulában két tetőablakot építenek be, új folyosót, mosókonyhát, az udvaron parkolót alakítanak ki és leválasztják az óvodaudvart. A sószoba, a személyzeti öltöző, a konyha továbbra is megmarad.
Papp Imre jelezte, az átalakítás befejezése után az intézményt – ahol két csoportban nyolc-nyolc személyt látnak el – a többcélú kistérségi társulás működteti. Ezért a felvételre jelentkezőket elsősorban a tagtelepüléseken élők köréből várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A részeg rokont vitték el az áldozat helyett a rendőrök

Egy Botoşani megyei településen, Corlateni-ben a rendőrség számára nagyon nehezen kinyomozható… Tovább olvasom