Kisalföld logö

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 0°C | 6°C

Fetasajttal töltött paprika

Ízletes vegetáriánus fogás ez a mediterrán finomság, ropogós kaliforniai paprikával és görög sajttal.

Hozzávalók:

4 db kaliforniai paprika, 50 dkg fetasajt, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 csokor rozmaring, durvára darált bors, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a paprikákat, majd töröljük szárazra. Tegyük sütőlapra és forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni nem kezd. Vegyük ki a sütőből, majd ha kihűlt, a bőrét óvatosan húzzuk le. Tegyük tűzálló tálba, tetejét vágjuk be, és a magházát éles késsel vágjuk ki.

Egy kis tálkába kockázzuk fel a fetasajtot, tegyük bele a tejfölt és az egész tojást. Daráljunk rá borsot, majd jól keverjük össze.
Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat, csorgassuk meg olívaolajjal és morzsoljuk rá a rozmaringot. Forró sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig.
 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bajnokok

A Soproni Ünnepi Hetek sportrendezvényein újabb sportágakban avattak bajnokokat, köztük több megyei… Tovább olvasom