Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fesztivál New Orleansból

Folytatás az 1. oldalról.

– London, Párizs, Stockholm, Oslo, Helsinki, Bécs, Zürich és megannyi más város tízezreket megmozgató sikere után Sopront is fesztiválhelyszínnek szeretném megnyerni – utalt jövetele céljára Tony van Dyke, New Orleans díszpolgára, az európai New Orleans-fesztiválok producere. Mint mondta, a tavaly decemberi soproni gospelkoncert nagy látogatottsága után gondolt először arra, ez a város fesztivált érdemelne.
– Támogatjuk a háromnapos rendezvény ötletét, ugyanakkor kifejtettük: sok szempont szól amellett, hogy az általuk szóba hozott Fő tér helyett más, alkalmasabb helyszínben, például a bécsi-dombi amfiteátrumban kell megállapodnunk – közölte a megbeszélés után Walter Dezső polgármester.
– Az Európa-szerte sikeres nyári csúcsrendezvény Sopronba hozatala új perspektívát jelenthet a város turizmusa számára, egyszersmind nagy örömöt a hazai dzsesszrajongók táborának – tette hozzá a New Orleans-fesztivál magyarországi megbízottja, Krisch Magdolna idegenforgalmi szakértő. – Elképzeléseink szerint 34 zenész, négy zenekar négy stílusiránya idézi fel az USA déli államainak hangulatát. Szeretnénk, ha a következő években Sopron lehetne hazánk, egyszersmind az egész, határon átnyúló régió dzsesszfővárosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros küzdelemre számított a választáson?

Tovább olvasom