Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Fesztivál és tavasz

Hetedik alkalommal ad otthont Győr Tavaszi Fesztiválnak. A március 14-én kezdődő program középpontjában ezúttal a zene és a tánc áll. További információ itt
A hetedik év az élet szinte valamennyi területén kritikusnak számít, ám a közönség, a támogatók és a szervezők kitartásának köszönhetően ez a Tavaszi Fesztivál esetében nem mondható el. Tóth Nándorné, a győri polgármesteri hivatal kulturális irodájának vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón mondta ezt, majd hozzátette: évről évre látványosabb és színvonalasabb műsorok jellemzik a rendezvénysorozatot.
Csurák Erzsébet, a szervező győri fesztiváliroda igazgatója arról szólt, hogy a 29 rendezvényből kilenc ingyenes. Az igényes szórakozási lehetőségek többsége idén a tánc és a zene világához kapcsolódik.


A fesztiválnyitásra március 14-én délután három órakor kerül sor, amikor is több mint 50 táncos, zenész, óriásbábos indul el a tavaszvárás jegyében a Széchenyi térről a környező utcákba. Az érdeklődők a nemrég véget ért hazai filmszemle keresztmetszetét is megtekinthetik, sőt, újra megrendezik a nemzetközi ütősfesztivált, ahol kortárs és tradicionális művekkel kedveskednek a közönségnek.

Legendás énekesek

Két legendás énekes is fellép a fesztiválon: Koncz Zsuzsa és Zorán. Emellett a Ghymes zenekar, Joe Murányi és a Jazz Steps, a Chalil Klezmer Duó és a Budapest Ragtime Band is koncertet ad. A hagyományos Kisfaludy Napokra a tíz kategóriába több mint 386 pályázat érkezett be. A „Desszert és kávé muzsikával" elnevezésű program keretében három alkalommal muzsikálnak fiatal művészek, de Arany és Petőfi címmel lírai estre, Tavaszi Táncgálára, „Pécs–Bécs–Győr háromszög" címmel pedig táncművészhallgató gálaestjére, valamint egy gyermek-néptáncfesztiválra is sor kerül. A Zichy-palotában a Budapesti Térszínház mutatja be Páskándi Géza A vigéc című darabját. A Bloch Vonósnégyes hangversenyének a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély, a Halmos László-emlékhangversenynek a győri bazilika ad otthont.
A győri Könnyező Mária-kegykép történetéről kiállítás nyílik az egyházmegyei kincstár és könyvtárban, a Petőfi Sándor Művelődési Házban pedig a témával kapcsolatban előadások hangoznak el, s filmet is vetítenek róla.
Több tárlat nyílik a Városi Képtárban és társintézményeiben is. A fesztivál zárónapján, április 1-jén délután három órától a Baross úton Bolondnap lesz, ahol az Epilóg Kamaraszínház Robin Hood kalandjait eleveníti fel, majd több győri oktatási intézmény színjátszó csoportjai is bemutatkoznak.
A tavalyi Tavaszi Fesztivál rendezvényein húszezren vettek részt, a szervezők azonban bíznak benne, hogy idén ez a szám még magasabb lesz. Ennek érdekében többek között 6500 műsorfüzetet adtak ki, s kétezer darab német nyelvű információs anyag is elkészült. A Kisalföld napilap március 8-i számában pedig részletes fesztiválújság is helyet kap.

 Részletes program: Kisalföld Online
www.kisalfold.hu


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig 8mm a világ legkisebb Bluetooth eszköze

A Murata Electronics bemutatta a világ legkisebb Bluetooth eszközét, melyet… Tovább olvasom