Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Festő(i) szépség

A Barátok közt Kingája már hat évesen is rengeteg időt töltött színes ceruzákkal, zsírkrétákkal a kezében.

Balogh Edina rajzos kedvében van. A Barátok közt Kingája már hat évesen is rengeteg időt töltött színes ceruzákkal, zsírkrétákkal a kezében.

- Mindig rajzoltam. Kislánykoromban mindenki megdicsért és ezt nagyon élveztem. Aztán elkezdtem rajzversenyekre járni általános iskolában, úgy nyolcadikban - meséli Edina.

A kezdeti szárnypróbálgatások után ahogy cseperedett, úgy fejlődött rajzkészsége. Gimnáziumban már rajzfakultációra is járt majd ötösre érettségizett belőle. Aztán néhány év kihagyás után maga kezdte tanulgatni az olajfestés alapjait.

- Semmit sem tudtam róla. Elolvastam a Munkácsy életrajzáról szóló

regényt és tulajdonképp azt részletezi a könyv, hogy ő hogyan használta. Ez alapján próbáltam én is alkalmazni.

Az egykori szépségkirálynő az elmúlt években tucatnyi képet rajzolt, illetve könyvekből is kimásolt festményeket gyakorlásképpen.

- Ez volt életem első modellje, amit megpróbáltam papírra vinni – mutatja.

Edinát minden érdekli ami a festményekkel és a rajzolással kapcsolatos, ezért rendszeresen jár kiállításokra is, de kedvenc irányzata nincs.

- Mindent szeretek kipróbálni, az arcokat nagyon szeretem másolni, de még sokat kell fejlődnöm.

A bájos szépség imádja a művészettörténetet és most művelődés szervező szakon tanul. Jól tudja, hogy még rengeteget kell tanulnia, és ezért most komoly lépést is tett, amikor beiratkozott egy képzésre.

- Ez a rajziskola az Iparművészetinek az előkészítője, két éves. Ha ezt megcsinálom, akkor lesz elég képem, hogy beadjam a felvételit az Ipar- vagy Képzőművészetire.

A Barátok közt Kingája tehát - bár a sorozatban a leggyakrabban a pult mögött látható - a magánéletében legszívesebben festőálvány előtt áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom