Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Festmény mozivásznon

Az embereknek találkozniuk kell a festészettel! Ha másként nem, hát úgy, hogy a mozifilmek előtt nem reklámokat néznek, hanem óriási kivetített képeket. Győrött a Lloyd moziban erre számíthatnak a jegyet váltók.
Szük Norbert, az óriási művészi értékeket hordozó ponyvafestmények egyik ötletgazdája, a Korszakváltó csoport vezéregyénisége nem hazudtolta meg magát. Engyel Antallal, a győri Lloyd mozi vezetőjével olyan kiállítás képeit álmodta meg, amely hasonlatosan a falakra függesztett gigászi képekhez, különleges és egyedülálló. A Lloyd moziban november 8-tól kezdődően a filmek előtt nemcsak reklámokat láthatnak a jegyet váltók, hanem képeket is.

A művészi igénnyel megfestett, sok esetben inspirációjukat éppen a mozi nyüzsgő életéből merítő alkotások Szük Norbert és Németh János munkái. A Mozi az egész világ cím jól takarja, hogy az alkotók is tisztában vannak azzal az erővel, amit a mozgókép több mint százéves diadalútja is jól megmutat. Nem akarnak kitérni a kihívás elől, sőt, inkább elébe mennek. Az akciófilm, a romantikus vígjáték vagy éppen a drámai mű elé felvetítik saját elképzeléseiket. A képek sorjáznak szépen eg ymás után. Alain Delon ezek között éppen úgy feltűnhet, mint a vásznon. Mégis más ez. A művészet olyan tízperce, amelyre lehet emlékezni még egy talán kevésbé emlékezetes mozifilm után is. A szervezők egyébként figyeltek arra, hogy az értékek találkozzanak, hiszen a kiállítás megnyitója után a Zongoratanárnő című művészfilmet vetítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik akartak levelezni Szaddam Husszeinnel?

Az iraki elnök hivatalos honlapján levő e-mailcím (elméletileg) a diktátor… Tovább olvasom