Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fertőszentmiklós városi rangra pályázik

– A várossá válás nem cél, hanem a legjobb értelemben vett eszköz, hogy javítsuk a helybéliek életkörülményeit – mondja Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere.
A költségvetési számokból látszik: Fertőszentmiklós idén kevesebb pénzből gazdálkodhat, mint tavaly. A helyi adóbevételek kis mértékű emelkedése a tervek szerint enyhít a hiányon. Mindezzel együtt a 3800 lakosú településen több fejlesztést is szeretnének megvalósítani.
– A legfontosabb feladatunk, hogy a központi szerepet is betöltő iskolánkat tovább korszerűsítsük – mondta el érdeklődésünkre Horváth Tibor polgármester. – Ennek keretében elkészül az udvari térburkolat, valamint a tanmedence. Az iskolánk mindenre nyitott, azaz amennyiben megkeresnek bennünket, akkor társulni is hajlandóak vagyunk. Igaz, ennek legfontosabb feltétele, hogy a másik oktatási intézmény is megfeleljen a törvényi előírásoknak. Az oktatással kapcsolatos további újdonság, hogy tárgyalunk egy művészeti középiskola létrehozásáról.
Fertőszentmiklóson Petőháza, Ebergőc, Röjtökmuzsaj és Fertőendréd részvételével megalakult a gyermekjóléti, valamint családsegítő feladatokat ellátó és információs szolgáltató mikrotérség. Csapod várhatóan márciusban csatlakozik a társuláshoz.
– Az önkormányzat birtokába került a hivatallal szomszédos kocsma épülete – folytatta a polgármester. – Úgy tervezzük, itt alakítjuk ki a könyvtárat, valamint a közösségi rendezvényeknek helyt adó termeket. Erre szeretnénk pályázni, ám ha nem lesz ilyen lehetőség, akkor saját erőből is el tudjuk végezteti az átalakításokat.
Horváth Tibor szólt Fertőszentmiklós várossá válásának jelenlegi állapotáról. Mint elmondta, még ebben az évben elkészítik a szükséges dokumentumokat, pályázati anyagokat. A kérvényeket minden év január 15-ig kell benyújtani, azaz esetükben mindez a következő év elejére tevődik át. – Fertőszentmiklós életében a várossá válás nem cél, hanem a legjobb értelemben vett eszköz, hogy javítsunk a helybéliek életkörülményein – jelentette ki a polgármester. – Úgy véljük, Fertőddel nem konkurálunk, most is jól együttműködünk. Az, hogy térségünkben három város lesz, további lehetőséget is rejt, gondolunk itt elsősorban a vállalkozásfejlesztésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom