Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Fertő-parti vezetők találkoznak

Folytatás az 1. oldalról.

Derry Márta, a Szidónia kastélyszálló tulajdonosa arról számol be, hogy a turizmus fellendítésében milyen szerepet játszhatnak a Fertő-parti települések, minként lehet közösen dolgozni.
– Észre kell venni, a 2007–2013-as időszakban hatalmas lehetőség előtt állnak a települések, azaz az anyagi forrásokat minél nagyobb arányban fel kell használnunk – mondta el a Kisalföldnek Bozsvári István, a konferencia kezdeményezője. – Az

Európai Unió a legtöbb pénzt a térségeknek adja, tehát nekünk össze kell fognunk. A települések érdekei a legfontosabbak. Ha nem, vagy alig beszélünk egymással, a település lemarad az uniós és egyéb forrásokról. A döntéseket minden esetben a képviselők hozzák meg, az előkészítést pedig a polgármesterek végzik. Számukra biztosítani kell a szükséges információkat. Azt tapasztalom, sokszor még ötletek sem vetődnek fel, amikor az idegenforgalom fejlesztéséről van szó. Jó példákat kell látni, hogy a térségfejlesztés máshol miként működik, és ami jó, azt át kell vennünk. A mostani találkozó arra is lehetőséget biztosít, hogy személyes kapcsolatok alakuljanak ki. Hogy az információhoz hozzá lehessen férni, létrehoztunk egy internetes oldalt, ahol az érintett településekről minden hasznos adat megtalálható.
A mostanihoz hasonló találkozót először 1998-ban rendeztek, akkor 11 település vezetője volt a tagja a Polgármesteri Klubnak. Aztán a kezdeményezés abbamaradt. Mígnem 2002-ben Fertőszentmiklós újraélesztette, ám az sem tartott sokáig, néhány összejövetel után felhagytak a szervezéssel. Bozsvári István bízik abban, hogy a mostani konferencia életképesebbnek bizonyul és eredményeképpen a települési képviselők jobban megtapasztalják a döntéseik súlyát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom