Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

Férfiak a szépségszalonokban

Az erősebb nem mai képviselői hiúak: manikűröshöz, kozmetikushoz és szoláriumba járnak.

Elmúlt az az idő, amikor kinézték a kozmetikából a férfiakat. Az erősebb nem mai képviselői hiúbbak. , kezeltetik bőrproblémáikat, manikűröztetnek és a szoláriumok, masszőrök legalább olyan gyakori
vendégei, mint a nők.

Az uraknak is van igényük az ápoltságra

Manapság egyre nő az erősebb nem igénye a szakszerű ápoltságra, míg korábban szinte titokban lépték át a szépségszalon küszöbét – véli Szendi Beáta győri kozmetikus. Tapasztalata szerint ma már a férfiak sem csak akut bőrproblémákkal fordulnak kozmetikushoz. Dús szemöldök, mell- és hátszőrzet, stressztől ráncos homlok – szépség dolgában tehát a férfiaknak is megvannak a maguk gondjai. Jó fogadtatása van az urak körében a stresszoldó masszázsoknak, szőrtelenítő kezeléseknek, manikűrnek és pedikűrnek egyaránt.

Ráncosodásra kevésbé hajlamos bőr

Az urak bőre szerkezetileg ugyanúgy épül fel, mint a hölgyeké, de az androgéneknek köszönhetően mégis más a végeredmény: bőrük 25 százalékkal vastagabb, mint a nőké, a fokozott faggyútermelés miatt nagyobb mértékű azonban a zsírosodás és a pattanásokra is hajlamosabbak. A kollagén rostok szerkezetéből eredeztethetően eltér a kötőszövet szerkezete is, tehát a férfiak bőre kevésbé igényli a feszesítő hatású készítményeket.
A férfiaknál gyakran előforduló panasz a szőrtüszőgyulladás, hiszen bőrük a napi borotválkozástól irritálttá, megviseltté válhat.

Minden férfi

A húsz-negyven év közötti férfiak közül azok gyakori vendégek, akik nagy hangsúlyt fektetnek az ápoltságra, többnyire munkájukból kifolyólag. A hónaljszőrzettől a kellemetlen izzadás miatt szeretnek megszabadulni, ápolt kézzel kellemesebb a kézfogás még egy üzleti tárgyaláson is, nem beszélve arról, ha a diszkrét nyakkendővel megzabolázott hófehér ing télen szoláriumban napoztatott bőrt takar. Általában a húsz-negyvenesek azok, akiknek idejük sincs arra, hogy hosszabb, mélyre hatóbb kezelésen vegyenek részt – inkább gyors, pozitív hatást szeretnének. A kozmetikusnak nincs is könnyű dolga, rövid kezeléssel kell elérnie azt, hogy vendége frissen, sima bőrrel távozhasson. A negyven év feletti urak általában már megengedhetik maguknak, hogy több időt foglalkozzanak ápoltságukkal.

Tinédzserkorban kezdeni

A tinédzser fiúk pubertáskor pattanásaikkal keresik fel a kozmetikust. Többnyire a terepet az anyuka deríti fel az első kezelés előtt. A csúnya bőrű kamaszokat nem is árt idejekorán hozzászoktatni ahhoz, hogy nem valamiféle feminin dolog kozmetikushoz járni, hanem több évtizedre szóló befektetés: a heges, aknés bőr ugyanis hajlamosabb a borotválkozás okozta gyulladásokra is. Ugyanakkor a zsíros bőr – különösen kamaszkorban, a hormonháztartás „forradalma" idején – tágabb pórusú, hamar begyullad és könnyen tele lesz aknéval és csúnya pattanásokkal.
A kozmetikusok szerint ma már meglehetősen jó fogadtatása van az urak körében a stresszoldó masszázsoknak, szőrtelenítő kezeléseknek, manikűrnek és pedikűrnek egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szárnyas királyfi

Tovább olvasom